Oljefondet tapte 273 milliarder på årets Shemitah

shemitah-oljefondÅrets shemitah har så langt ført til at verdier for flere tusen milliarder kroner er blitt bokstavelig visket ut over hele verden. En av de aktørene som har tapt enorme summer på 7-års mønsteret Jonathan Cahn og hans Shemitah teori avslørte er det norske oljefondet. I følge oppdaterte tall ble svimlende 273 milliarder regelrett visket ut eller tilintetgjort som en følge av nedturen i det internasjonale markedet. I Kina har myndighetene gjort nærmest alt for å forhindre at småsparere som tapte alt de eide under høstens krakk blitt pågrepet eller forhindret i å delta i demonstrasjoner. Investorer på alle verdens kontinent har sett store verdier bli visket ut i de siste månedene av shemitahen som ende 13 september.

Én tanke om “Oljefondet tapte 273 milliarder på årets Shemitah

  1. Fra dagens E24:
    Slyngstad sier i pressemeldingen at man må være forberedt på store svingninger i Oljefondets resultater når det er svingninger i markedene.

    – Med den størrelsen vi ser på fondet i dag, kan dette gi betydelige utslag på kort sikt. Fondet har imidlertid et langsiktig perspektiv og er godt rustet til å tåle kortsiktige markedssvingninger, sier Slyngstad i pressemeldingen.

    På pressekonferansen understreket Oljefondets ledelse at tapet i tredje kvartal er innenfor det vi må regne med at kommer med jevne mellomrom for Oljefondet.

    – Vi hadde et negativt resultat på nesten 300 milliarder i kvartalet, men vi ser samtidig at vi så langt i denne måneden har gått milliarder i pluss, sa Slyngstad på pressekonferansen.

Det er stengt for kommentarer.