Etter nok en dag med massive palestinske rakettangrep truer IDF-sjefen med kraftigere militære reaksjoner

IDF sjef Benny Gantz: Israel vil reagerer med mer militær kraft dersom roen ikke gjenopprettes og palestinerne avslutter sine rakettangrep

iron-domeEtter ennå en dag med massive palestinske rakettangrep mot flere byer i det sørlige Israel truer den israelske militærsjefen med langt sterke israelske gjengjeldelser. Hittil har Israel til opinionens store frustrasjon reagert med tilbakeholdenhet og enkelte palestinske rakettangrep har heller ikke blitt besvart militært. Etter en rekke palestinske angrep under sabatten har det israelske flyvåpenet gjennomført tre ulike angrep hvor man har slått ut en rakettutskytningsrampe mens det ble gjort forberedelser til angrep mot Israel. Raketter fortsetter å regne ned over det sørlige Israel og lørdag kveld avskar Iron Dome en palestinsk rakett over Beersheba.

Det var under et møte med andre militære sjefer at Benny Gantz skiserte en tøffere militær strategi dersom rakettangrepene fra Gazastripen ikke opphørte. “Dersom palestinerne bennygantzavholder seg fra å angripe oss, vil vi heller ikke angripe dem,” sa militærsjefen under møtet som ble holdt for å evaluere de siste dagers palestinske eskalering. “Hamas er ansvarlig for de siste dagenes rakettangrep og våre styrker er forberedt på å møte alle scenarier slik at befolkningen i sør kan fortsette med deres daglige liv. – Vi vil reagerere med mektig militærmakt dersom roen ikke blir gjenopprettet. På tross av meldinger fredag om at en våpenhvile var på trappene har raketter fortsatt å regne over det sørlige Israel og blant annet ble en rakett skutt ed over Beersheba lørdag kveld. Dette var første gang siden 2012 at Negev’s viktigste by var mål for de palestinske terroristene.

Trails of smoke are seen after launch of rockets from GazaEn eventuell våpenhvile er ennå i det blå sier en israelsk kilde i en epost til Søkelys. Lørdag ettermiddag var det nye gjensidige angrep mellom partene i en konflikten som stadig blir mer bitter. “Det israelske flyvåpenet angrep tre terrormål i den sørlige del av Gaza og vi vil fortsatt effektivt gjengjelde etthvert angrep fra Gaza og Israel holder Hamas ansvarlig,” sier en talsmann for IDF. Tidligere i ettermiddag ble det skutt ut to raketter og tre granater fra Gazastripen som eksploderte i åpent terreng i Eshkol, og angrepene har fortsatt utover lørdagskvelden. Israel på sin side har svart med flere angrep på mål i Gaza.  Siden midnatt natt til lørdag som er sabbat i Israel har nærmere 20 raketter eller granater blitt skutt mot det sørlige Israel hvor befolkningen er oppfordret til å holde seg innenfor en 15 sekunders radius fra tilfluktsrom Hvordan det føles å leve under trusselen fra de mange palestinske rakettangrep kan man få en følelse av gjennom å se videoen “. Life under Hamas rocket attacks”

https://www.youtube.com/watch?v=gpMMipr_ghw