Nye palestinske rakettangrep mot det sørlige Israel også torsdag -Israel kaller inn 10 000 reservister

Tre Hamas kommandanter drept i israelsk flyangrep, det israelske sikkerhetskabinettet godkjenner innkallelse av 10 000 reservister

iaf-angrep-gaza

(Foto You Tube) Vi vil fortsette operasjonene mot Hamas og andre terrorgrupper på Gazastripen inntil freden er gjenopprettet for befolkningen i det sørlige og sentrale Israel, sa statsminister Benyamin Netanyahu i en tv sendt pressekonferanse onsdag kveld. Pressekonferansen ble holdt etter at Hamas tirsdag valgte å bryte våpenhvilen med å gjenoppta rakett og granat angrepene mot Israel. I løpet av tirsdagen skjøt Hamas nærmere 40 raketter mot Israel. Onsdag trappet terrororganisasjonen opp angrepene ytterligere og avfyrte nærmere 180 raketter. Siden onsdag morgen har Hamas avfyrt nærmere 250 raketter mot Israel som i natt svarte med å bombe mål på Gazastripen. Tre Hamas kommandanter som blant annet skal ha vært ansvarlig for bortføringen av Gilad Shalit skal være drept. I følge palestinske kilder skal 54 palestinere være drept siden våpenhvilen kollapset tirsdag. Den israelske regjeringen har i dag godkjent at 10 000 reservister skal kalles inn til militærtjeneste

Krigen mellom Israel og Hamas er slett ikke over, og vi kommer til å fortsette Operation netanyahu-yaalonProtective Edge (Hebrew: מִבְצָע צוּק אֵיתָן, Mivtza’ Tzuk Eitan) til fred er gjenopprettet for innbyggerne i sør, sa den israelske statsministeren under en tv sendt pressekonferanse onsdag kveld. Pressekonferansen ble holdt etterat det israelske sikkerhetskabinettet hadde vært samlet til et timelangt møte  på Kirya basen i Tel Aviv hvor temaet var sikkerhetssituasjonen som er oppstått etter at Hamas brøt våpenhvilen for ellevte gang. Etter at Israel i natt angrep flere mål inne på Gazastripen og drepte tre Hamas kommandanter har Hamas igjen truet med å angripe Ben-Gurion flyplassen samtidig som den palestinske terrororganisasjonen i løpet av torsdagen har bombardert det sørlige Israel med raketter. Allerede tidlig i morgentimene kunne sirener høres over det sørlige Israel og i løpet av formiddagen har raketter eksplodert i Eshkol, utenfor Ashdod, en i Kiryart Malaki, i Sdot Negev og en rakett nær Ramle. Tidligere i dag slo tre raketter ned i områder nør Merhavim og fem eksploderte i ubebygd terreng i Eshkol.

Natten var forholdsvis stille men to raketter slo ned i Ofakim. En mann i trettiårene fikk nir-ozalvorlige skader da han ble truffet av rakettsplinter. Mannen som var på kibbutzens barnehjem sammen med sin kone måtte puffe en kvinnelig lærer og barn inn i et trygt rom, og dette skal ha reddet deres liv. I huset som ble truffet bodde det flere tre år gamle barn. “Jeg så masse blod og han så på meg. Han var så sterk, han var bekymret for at barna skulle se ham slik, sa barnehagelæreren til israelske media. Den skadde er sannsynligvis far til ett av barna og han beskyttet i realiteten barna med sin egen kropp,” sier helsepersonell knyttet til Magen David Adom som er den israelske ambulansetjenesten. Minst seks raketter traff kibbutzen i dag tidlig. (foto Magen David Adom)

https://www.youtube.com/watch?v=xghKHWSFmtU

Statsminister Netanyahu og forsvarsminister Moshe Ya’alon maner til tålmodighet men lover at Israel vil gjøre absolutt alt for å gjenopprette freden for innbyggerne i det sørlige Israel. “Denne operasjonen er langt fra over, og ingen Hamas terrorister eller folk som skyter raketter mot Israel skal føle seg trygge,” sa Netanyahu som manet resten av regjeringen til å stå samlet i disse krisetider. Hamas på sin side svarte på den israelske pressekonferansen med ennå flere raketter og truet også med å angripe Ben-Gurion flyplassen i Tel Aviv. “Vi advarer flyselskapene mot å lande i Israel,” sa en talsmann for Hamas tidligere i dag. I løpet av torsdagen har Israel med jevne mellomrom blitt rammet av rakettangrep og det seneste fant sted for 15 minutter siden.