Ny smittetopp i Norge -705 Corona-smittet siste døgn -men ingen nye døde

705 nordmenn skal i følge VGs tall ha blitt smittet av Covid-19 viruset siste døgn. Dette er det høyeste endagstallet på antall nye smittede siden pandemien kom til Norge. Dette er det høyeste tallet på nye smittede under hele pandemien og slår tallene som figurerte under den dramatiske nedstengningen som pågikk i mars og april. I mars reagerte regjeringen nærmest i full panikk og stengte ned landet i en grad vi aldri tidligere har sett. De nye smittetallene forteller at regjeringen har gjort slett håndverk og tabbe på tabbe er blitt begått. Dersom regjeringen virkelig hadde ønsket å holde smittetallene nede, hadde de aldri åpnet opp landet for eksport og import av turister. Det faktum at vi nå stadig får nye smitterekorder uten at regjeringen foretar en ny og full nedstengning, forteller at nedstengningen i mars var både uansvarlig og unødvendig.

Sperr folk inn i husarrest og nekt dem å ha et sosialt liv i egne hjem, er Erna Solbergs nye strategi. Om det virker å nekte folk å ha mer enn X antall gjester finnes det ingen dokumentasjon på.

Et av regjeringens uttalte mål har vært å holde smittetallene nede -og det var også en av begrunnelsene for å ta Norge i full lockdown i mars og april. Ikke uventet reduserte den stramme lockdownen tallet på smittede i Norge, med det resultat at Norge gjenåpnet. Nå er vi der vi var i mars i dagene før Erna Solberg gav ordre om å stenge ned, og på tross av situasjonen er verre nå enn den var i mars, viser regjeringen null interesse for å ta de samme grep å slå ned smitten effektivt. De tiltak som regjeringen nasjonalt har satt inn, har langt fra hatt ønsket effekt, og de lokale smittevern reglene kommunene innfører seg ikke ut til å virke. Dermed er det nødvendig med hardere tiltak -og tirsdag klokken 1430 vil regjeringen holde en ny pressekonferanse for å informere om ytterligere innstramminger i reglene. Mens i vår ble smitten slått ned ved å stenge nær sagt alt av kafeer, frisører, puber, hudpleie, treningssentre, skoler og idretts-arrangement og kulturarrangement -er det folks privathjem som nå er mål for innstramminger. Det å ha for mange gjester går i mot helsemyndighetenes anbefalinger, -og siden man nå gir smitte i private hjem skylden -er det du og jeg som er synderen og årsaken til at smitten brer seg. Hva slags resultat et slikt inngripen i folks privatliv vil gi, gjenstår å se.