Ny Netanyahu regjering i Israel -Avigdor Lieberman på sidelinjen

The “kingmaker” Avigdor Liberman satt lenge på nøkkelen til hvem som skulle kunne danne regjering i Israel, men har etter at Benny Ganz og Benyamin Netanyahu ble enige om å danne en samlingsregjering, -gjort seg selv irellevant i israelsk politikk.

Palestinerne fordømmer den nye israelske samlingsregjeringen, som i sommer vil starte en delvis annektering av Judea og Samaria. Etableringen av en israelsk annekteringsregjering betyr slutten på tostatsløsningen, og oppløsningen av rettighetene til Palestinas folk, skriver statsminister Mohammad Shtayyeh på Twitter. Dermed er det klart at Benny Ganz og statsminister Benyamin Netanyahu med dette har gjort et klokt valg for Israel og de to lederne kan dermed stable på beina en levedyktig flertallsregjering, uten å være avhengig av støtte fra Avigdor Lieberman som en periode ble omtalt i israelske medier som “the kingmaker”.

Statsminister Benjamin Netanyahu og opposisjonsleder Benny Gantz inngikk mandag en avtale om å danne det de kaller en kriseregjering. Ifølge avtalen skal annekteringen av store deler av Judea og Samaria som i dag delvis er okkupert av palestinerne begynne 1 juli.