Ny bankkollaps: New York-banken Signature Bank stenger -panikken brer seg

En tredje bank har nå måtte lukke dørene. Søndag stengte amerikanske myndigheter New York banken Signature bank. Dette er den tredje amerikanske banken som har stengt som en følge av at bankene har tapt store summer på investeringer i gjeldspapirer. Mange tror at vi nå er i en full nedsmeltning av det finansielle systemet.

Situasjonen er mer dramatisk enn msm vil fortelle. Panikken er i ferd med å ta over

10 tanker om “Ny bankkollaps: New York-banken Signature Bank stenger -panikken brer seg

 1. Det er noe galt med bankvesenet i Norge også. Jeg er kunde i Sparebanken Vest og får bare ta ut kr. 10.000.- i kontanter hver måned. Er det jeg eller er det banken som eier mine penger som jeg har innestående der – spør jeg ?

  3
  2
  • Jeg har hørt om tilsvarende. I noen banker må bedrifter som opererer med kontanter bestille uttak 2-3 dager før de skal hente pengene.

  • Nei , jeg er en vanlig kunde uten noen spesiell avtale. Denne regelen kom for kring et halvt år siden.

  • Kommentar fra Rune Lye som driver Surfschool: “..ser det skriver om bruk av kontanter i kommentarfeltet, når det gjelder bruk av kontanter i bedrift sammenheng, så er dette forbudt, jeg har ikke lov å betale med kontanter når jeg kjøper inn til min bedrift, dersom summen er over kr 10.000,- eller noe sånt , tror nesten at det er sånn nå at en ikke kan bruke kontanter overhodet i betalings sammenheng i forhold til bedrift.

   Engang for noen årsiden betalte jeg en løn kontant, da ble de baluba og det endte med at jeg måtte få pengene tilbake for å sette dem inn på konto og betale via bank .

  • Jeg har forutsett dette lenge – at bankene kommer til å stramme inn. Kan hende taper vi alle våre sparepenger om de går konkurs. Staten skal garantere – sies det. Men kring 60 % av Oljefondet er i aksjer.
   Om / når 3. verdenskrig starter : Så er dette Oljefondet sterkt redusert. Bruker Putin en eller to av sine Poseidon-torpedoer : Så er det norske olje-eventyret historie – i alle fall sør for Bodø . Da blir Norge et lutfattig land ! Vi produserer kring 35 % av den maten vi spiser – resten blir importert. Selvforsyningsgraden er blant den laveste av alle land i verden !
   Dyster fremtid , sier du. Ja , men det kan desverre hende ! Da får vi hungersnød også i Norge – noe Yeshua nevnte i forbindelse med hendinger i de siste dager.

  • Om og når den digitale «lommeboken» er på plass, er manges penger ikke verdt noen ting hvis man ikke har orden på det digitale passet. Det kontantløse betalingssystemet vi alle er blitt en del av, er i ferd med å slavebinde oss alle. Det er ikke til å unngå at det kommer, for alle våre data som vi bruker for å betale regninger/utbetalinger/sertifikat/helse osv, vil ligge i den portalen. Kontanter er det stor Iver for det er jo nesten ingen som bruker det lengre. Så de smarte løsningene man synes var så enkel å bruke, har en bakside som de fleste ikke tenkte videre over da dette ble introdusert. Alt er step by step, og noen tiår har endret det meste, men ikke til det beste.

 2. Den regelen gjelder også her i Rogaland, det er ikke banken sin feil, men myndighetene

Det er stengt for kommentarer.