Nok et avslag fra sivilombudsmannen til oppsagt bussjåfør

Sivilombudsmannen forsetter å støtte Unibuss rett til å diskriminere bussjåfører som lytter på kristen-radio i arbeidstiden. Som kjent er både Unibuss og diskriminerings-nemda og sivilombudsmannen alle offentlig finansiert og en enkel mann som står opp mot systemet og øvrigheten er sjanseløs. “Unibuss holdt tilbake dokumenter både for oss og nemda da saken ble behandlet i deres organ, -og konklusjonen fra nemda var entydig. Christensen ble ikke utsatt for religiøs diskriminering da Unibuss gav han tjenestepåtaler for å spille kristenradio. Unibuss diskriminerer heller ikke Christensen når de nå har gitt ham sparken for å spille kristne radio program i arbeidstiden.

Christensens konflikt med kongeriket Norge over spilling av kristenradio i arbeidstiden vil etter alt å dømme ende i arbeidsretten. Bakgrunnen for saken er at Christensen har spilt kristne radioprogram med passasjerer tilstede i bussen, og noen av disse har klaget. Uten på annet grunnlag enn klager fra noen anonyme personer, har Unibuss kjørt en kampanje for å bli kvitt den brysomme bussjåføren. Etter å ha blitt tildelt flere tjenestepåtaler fordi han spilte kristne radioprogram, ble Christensen oppsagt fra jobben. Enkelte kristne har applaudert denne oppsigelsen fordi de mener at Christensen som alle andre plikter å lyde sin foresatte øvrighet -som i dette tilfellet er et busselskap finansiert og kontrollert av kommunen. Andre igjen mener at det er selvsagt at den troende bussjåføren må kunne lytte på hvilke program han ønsker uten å bli diskriminert for det. Christensen skriver i en epost til Søkelys at Unibuss er redde for at sannheten skal komme fram, og at de derfor har holdt tilbake dokumentasjon fra en anonym kontroll som forteller at Christensens nivå på radioen var så lavt at kontrollør ikke kunne høre hva som ble sagt i radioprogrammet. Rapporten fra denne kontrollen har blitt holdt tilbake, men på tross av dette avviser diskrimineringsnemda og sivilombudsmannen å ta opp saken på nytt. I sin kjennelse la diskrimineringsnemda Unibuss versjon av saken til grunn. Christensen hadde klaget dette inn til sivilombudsmannen som ikke vil ta i saken. Christensen som har lite støtte blant kristne akter å ta saken til arbeidsretten hvor han håper på et annet utfall.

7 tanker om “Nok et avslag fra sivilombudsmannen til oppsagt bussjåfør

 1. Unibuss har sagt opp bussfører Christensen på bakgrunn av anonyme klage. Så vidt jeg forstår, er denne avgjørelsen tatt av lederne, uten avgjørelsen er tatt på et høyere nivå. For å sammenligne Unibuss med NRK, der det kommer inn en anonym klage på en programleder. Klagen vil bli tatt opp i Kringkastingsrådet. Sannsynligvis blir det med det, og ikke noe mer.

  • Det er deres Advokat Johannes Straume som egentlig styrer det hele.
   Unibuss kommer til han, og fremlegger for han at de vil bli kvitt meg.

   Da går han gjennom alt om meg, og har da rådet Unibuss å gå for oppsigelsen.
   Han regner da med medhold og har anbefalt Unibuss å gå for oppsigelse.

   Johannes Straume er vel en av Norges frekkeste personer.
   Brautende, narraktige og prater konstant.

 2. Av og til må folk trosse øvrighetene. I Norge har vi onde myndigheter som kjemper mot Guds sak mens de gir ekstra beskyttelse til det nye herrefolket. Muslimene.
  Jeg har selv sittet i buss i Oslo og hørt muslimske sjåfører spille “jihad musikk” og Allhu Akbar. Disse kan gjøre som de vil og Erna Solberg laver handlingsplan mot muslimhat -mens de trakasserer kristne og har et system hvor toppene beskytter hverandre. Det er ikke rart at det blir stadig mer politiker forakt i folket.
  Vi trenger flere åndelige villbasser av kristne. Christensen er en god rollemodell og pioner som kjemper en kamp på vegne av mange.

  10
  • Hele Christensens trøbbel lukter lang vei av navn slettet Disse to sitter å humrer og ler i skjegget for den ondskap de påfører mennesker. En stund var det Torstein Langesæter som var offer. Nå er det Christensen.

  • Randi er for dum til å se at de som ikke kjenner til Jan Kåre sine bussruter og når og hvilken buss han kjører umulig kan vite man klager på.

   Men hva forventer man av Randi som har drapstruet kona til Jan Kåre så mange ganger ? Noe Randi ikke vil at vi skal vite noe om. Men vi vet det. Randi vil nemlig ha Jan Kåre for seg selv og det selv om Jan Kåre ikke vil ha henne.

   2
   1
  • Dette lukter Braut og Fuglesteg lang vei, Braut har familie i Oslo og har skrevet det selv tidligere. Han kan med letthet ha stått bak.
   Og det er ikke det minste vanskelig å poste en falsk klage på nettet.
   Disse to har trakassert Christensen i mange år, og er fullstendig oppspist av hat. Disse står bak. Ikke tvil et sekund.

   3
   1
  • Ansgar Braut kan stå bak, jeg vet ikke!
   Han har en sønn i Oslo har han skrevet.

   2
   1

Det er stengt for kommentarer.