Netanyahu`s historiske tale til Kongressen: “Ingen avtale er langt bedre enn den dårlige avtalen Obama er i ferd med å akseptere

Israels statsminister lovpriste Barack Hussein Obama før han avkledde ham som svak, ynkelig og ettergivende,” -et magisk øyeblikk i kongressen og Netanyahu avleverte det Obama administrasjonen aller helst ikke ønsket å høre,” sa en politisk kommentator på CNN

netanyahu-kongressenDet historisk dårlige forholdet mellom Obama administrasjonen og Israel representert med Benjamin Netanyahu la ingen demper på hyllesten av den israelske statsministeren som avleverte sin kanskje viktigste tale noensinne. Kommentarene i forkant av talen var at dette har historisk sus, da Netanyahu med unntak av Winston Churchill er den eneste utenlandske statslederen som har fått den ære å tale til kongressen hele tre ganger. I mer enn 40 minutter talte Netanyahu til kongressen og fikk stående applaus på tross av at Obama administrasjonen boikottet talen som vi har lagt ut nedenforI sin tale lovpriste han først Obama for den hjelp hans administrasjon hadde ytt Israel i krisetider, for deretter å fullstendig slakte administrasjonen håndtering av situasjonen med den trussel Iran utgjør for Israel, Midt-Østen og verdensfreden. I følge Netanyahu er Obama og verdenssamfunnet iferd med å inngå en “veldig dårlig” avtale samtidig som han understreket at “ingen avtale er bedre enn den som er i ferd med å bli forhandlet frem mellom 5+1 maktene og Iran. Obama administrasjonen reagerte skarpt på talen og omtalte den som lite nyttig og ødeleggende. Kommentarene så langt er at Netanyahu avleverte en glimrende tale som har falt Obama administrasjonen tungt for brystet.

https://www.youtube.com/watch?v=lELXynhbS84

3 tanker om “Netanyahu`s historiske tale til Kongressen: “Ingen avtale er langt bedre enn den dårlige avtalen Obama er i ferd med å akseptere

 1. Kanskje det er på høy tid at kristensionistene våkner og ikke lenger lar seg dupere av Netanjahus årelange skremsler som viser seg å være null verdt.

  I 1992, hevdet Benjamin Netanjahu (daværende Knesset-medlem) at “innen tre til fem år” ville Iran ha anskaffet en atombombe.

  I 1993 skrev han i den israelske avisen Jedioth Ahronoth at innen 1999 ville Iran ha en atombombe og utgjøre Israels største trussel.

  I 1996 talte Netanjahu for første gang til den amerikanske Kongressen som nyinnsatt israelsk statsminister og hevdet at Iran nærmet seg punktet hvor de ville ha atomvåpen med foruroligende fart.

  I 2002 talte Netanjahu for andre gang til den samme Kongressen og oppfordret USA til å gå til krig mot Irak siden det “ikke fantes tvil” om at Saddam Hussein nærmet seg punktet for å ha en atombombe, og at hans kjernefysiske program var så avansert at de hadde sentrifuger på størrelse med “vaskemaskiner”. Saddam Hussein hadde også angivelig biologiske og kjemiske våpen i følge Netanjahu, som hevdet at ved å styrte Saddam Hussein ville det ha en spesiell positiv effekt i hele regionen og kunne endog forårsake at regimene i Iran og Libya ble styrtet.

  I 2004 forutsa Netanjahu etter at Arafat var innlagt på sykehus at Arafats etterfølger ikke ville komme fra noen kjent palestinsk leder. Samme år hevdet Netanjahu at dersom jødene ble tvangsflyttet fra Gaza ville det bryte ut borgerkrig i Israel.

  I 2011 sa Netanjahu til journalister at “den globale økonomien vil gå inn i 20 år med resesjon. Det vil påvirke oss alle, uten unntak. Vi går inn i en stor krise. Stor! .. hele verden vil snakke om det om noen få måneder.”

  I 2013 hevdet Netanjahu at den midlertidige avtalen med Iran var “århundrets avtale” for Teheran, og forutsa at sanksjonene mot Iran ville kollapse og at Iran ikke ville overholde avtalen.

  • Jeg syntes også at Netanyahu har ropt Ulv Ulv veldig lenge nå, og burde vel strengt tatt ha gjort noe med trusselen selv, fremfor bare å snakke og snakke. Modige israelske ledere som gjør noe effektivt med mulige trusler har brukt å iverksette nødvendige militære grep uten å rope Ulv Ulv til verdenssamfunnet gjennom flere tiår. Den israelske statsministeren burde ordne opp med den iranske atomtrusselen på egen hånd.

Det er stengt for kommentarer.