Netanyahu krevde at Iran må anerkjenne Israels rett til eksistens -Obama avviser at dette er nødvendig for en avtale

Netanyahu and ObamaDet må være et ufravikelig krav om at Iran skal anerkjenne Israels rett til eksistens for at en avtale må bli underskrevet, var noe av innholdet i Israels statminister Benjamin Netanyahu’s kritikk av avtalen som ble inngått mellom 5+1 nasjonene og Iran torsdag kveld. Israel og en rekke sunni muslimske regimer i Midtøsten er svært kritisk til avtalen som ble inngått. Fredag uttalte Benjamin Netanyahu at en endelig avtale må inneholde et punkt som sier at Iran anerkjenner Israels rett til eksistens, et krav som ikke uventet blir avvist av USAs Barack Hussein Obama.

At dagens USA administrasjon ikke akkurat har et varmt forhold til Israel er noe vi har vist i flere år. Allerede tidlig under Obama’s regime forstod israelerne at Obama ikke var Israel-obama-devil-hornvenn på samme måte som George Bush og kroppsspråket mellom de to lederne vitnet ikke akkurat om at det var gode venner som samtalte. Hussein Obama administrasjonens har en rekke ganger gjentatt sine forpliktelser overfor Israel, men i praktisk politikk har Obama ikke gjort mer enn den hjemlige politiske situasjonen krever. Som kjent har republikanerne flertall i kongressen og dersom presidenten ikke hadde hatt et Israel vennlig flertall mot seg i Kongressen og Senatet, hadde Det Hvite Hus vært ennå mer Israel-fiendtlig enn de nå er. Statsminister Netanyahu sa fredag at han og hans regjering er forent i kraftig opposisjon til den rammeavtalen om Irans atomprogram som er underskrevet og forlangte fredag at en endelig avtale må inkludere et punkt hvor Iran anerkjenner Israels rett til å eksistere. I utgangspunktet et naturlig krav som eksisterer mellom de aller fleste nasjoner i verden, men i Hussein Obamas verden er anerkjennelse av den jødiske statens rett til eksistens underordnet drømmen om å få til en avtale med et av de største terrorregimer i verden.

USA avviser Netanyahu’s krav

us-ud Obama administrasjonen avviste i helgen Israels krav om at en endelig avtale med Iran over landets kjernefysiske program må inkludere et punkt om Israels rett til eksistens, og i følge en talsmann for det amerikanske utenriksdepartementet er dette et “ikkespørsmål” som ikke angår saken. Dette er en avtale som bare omhandler atomspørsmålet, sa utenriksdepartementets talskvinne Marie Harf på Fox News fredag kveld. Dette er en avtale som ikke håndterer eventuelt andre problemer og som heller ikke bør det, sa Harf videre. I forbindelse med de amerikanske forhandlingene med Iran har både Netanyahu men også kristne grupper satt fram krav om at en avtale med Iran også må omhandle punkter som går på menneskerettighetssituasjonen i landet og kristne grupper har oppfordret Obama administrasjonen til å benytte anledningen til å få satt fri den amerikansk/iranske pastor Saeed Abedini som sitter fengslet i Iran. Imidlertid er verken frigivelsen av den amerikansk/iranske pastoren eller Israels eksistens spørsmål USAs muslim-vennlige president er opptatt av. “Obama administrasjonens hovedfokus nå er å forhindre at Kongressen skal legge kjepper i hjulene for en eventuell avtale med Iran,” sa utenriksdepartementets talskvinne til Fox News. I Kongressen er det betydelig motstand mot avtalen og israelerne vil gjøre det de kan for å påvirke sine venner i Kongressen til å legge hindringer i veien for Obama.

Ikke overrasket over uviljen om å kreve anerkjennelse av Israel

Verken israelere eller kristne Israel venner bør være overrasket over at Obama ikke vil stille seg bak Netanyahu’s krav overfor Iran. Helt fra Obama ble innsatt i Det Hvite Hus har den amerikanske Midtøsten politikken vært negativ for Israel og et amerikansk militært angrep på Iran har aldri vært en reell mulighet. Dersom Iran ikke skal bli en atommakt ligger ballen ikke i Washington, men i Jerusalem -på statsminister Netanyahu’s bord. Dersom ikke Israel slår ut Irans atomkapasitet med et militært angrep, -vil Midtøsten stå overfor en massivt atomkappløp og opprustning hvor en rekke land vil forsøke å skaffe seg atomvåpen. En av mange som ikke kjøper Obama’s forsikringer om at dette er en god avtale er den kristne pastoren Darrell Myatt som i videoen nedenfor vurderer avtalen ut fra et bibelsk-kristent perspektiv.

https://youtu.be/woSUoJuvlKQ

 

 

Én tanke om “Netanyahu krevde at Iran må anerkjenne Israels rett til eksistens -Obama avviser at dette er nødvendig for en avtale

  1. Obama stå opp for Israels rett til eksistens? Ha ha. Obama står utelukkende opp for sine muslimske brødre.. Noen lever i den villfarelse at Obama er kristen, men folk som tror det er utrolig naive og nekter å se sannheten. Obama kommer aldri til å stå opp for verken kristne eller Israel..fordi hans religion forplikter ham til å følge Allahs lov.
    https://www.youtube.com/watch?v=l1XZeuugMt0

Det er stengt for kommentarer.