Nervøst marked forventer ny blodig uke på verdens børser

Fallet på verdens aksjemarkeder vil etter alt å dømme komme til å fortsette i dagene og ukene som kommer. Analytikere som har uttalt seg tror at vi også i neste uke vil se at Vincent Quinonesbåde oljepris og aksjemarkedene fortsette å falle og de mest pessimistiske ser for seg et fall på mellom 20 og 30 prosent før tingene stabiliserer seg. “Børsfallet er ikke begrenset til USA. Dette er en trend vi har sett over hele verden nå. Oslo Børs falt også denne uken, sier aksjestrateg Erik Fosland i Nordea,” i følge E24. Dersom ikke trenden snur vil Oslo børs kunne komme til å se 400 tallet svært hurtig og en oljepris på 30 tallet. Fredag kveld falt Dow Jones indeksen med 530 poeng og stemningen på Wall Street ble beskrevet som nervøs mens andre brukte ordet “lettere panisk”

Aksjemarkedet vil etter alle solemerker komme til å fortsette å falle også i de kommende dager. Det amerikanske aksjemarkedet er allerede i korreksjon og tiltroen til at det hele vil snu er minimal. Kina-byrden og fallende oljepriser hviler ennå tungt på markedet og det er intet fundamentalt i økonomien som gir grunnlag for optimisme. Det
stock-marked-china.ytvil kunne komme enkeltstående dager med oppgang tror de aller fleste at børsene skal videre ned. Det tyske markedet har allerede falt med 20 prosent og skal ytterligere ned 20 prosent eksperter på aksjeanalyser som har uttalt seg. Store summer er allerede gått tapt i de fall som har vært de siste ukene og dem som opererer i markedet bør forvente å bære mer tap etterhvert som vi nærmer oss den kritiske måneden september ser ut til å bli. Fredagens fall på Wall Street var det største på fire år og skal vi tro en rekke forutsigelser, er det mer i vente. I september 2001 og 2008 opplevde Wall Street sine frem til da største poengfall noensinne da børsene stupte på datoen 29 Elul i den jødiske kalender. Det største endagsfallet målt i prosent noensinne fant sted den 19 oktober 1987 da Wall Street krakket med hele 22,6 prosent. Børskrakket som rammet Wall Street forplantet seg neste dag til Asia og Europa. Det som var totalindeksen på Oslo Børs falt 20 prosent tirsdag 20. oktober 1987 som en reaksjon på den dramatiske utviklingen på børsene i New York. En plutselig økning i amerikanske renter og bekymringer for nedgang i økonomisk vekst ga full panikk i markedet og investorene rømte aksjemarkedet og lempet ut aksjer i frykt for at dommedag var nær. Det var svært få som forutså krakket. Selv om enkelte eksperter hadde kommet med advarsler gjennom sommeren, så var ingen forberedt på hva som virkelig skjedde denne høstdagen.

En varslet nedtur 

Mens krakket med unntak av noen få kom som lyn fra klar himmel i 1987 har det vært mange røster som har advart om nedturen som ser ut til å komme i 2015. En rekke økonomer har gjennom de siste årene advart om at vi kan komme til å oppleve en større nedtur i 2015 og 2016 etter at kunstig tilført kapital i form av kvantitative lettelser har stimulert markedet kunstig oppover etter finanskrisen i 2008. Den vekst og oppgang vi har sett i børs og finans er korthus som kan falle når som helst, og de siste ukene har vi sett flere signaler som varsler kraftig korreksjon nedover i markedet. Det berømte “Death cross symbolet” har materialisert seg tre ganger på kort tid, og normalt blir dette forstått som et “bad omen” for markedet. Det kan godt hende det kommer enkelte dager med oppgang og dette fenomenet kalles ofte for “Death Cat Bounce” som kanskje kan sammenlignes med at hvis man slipper en død katt ned fra en viss høyde vil den sprette opp igjen for så å ramle ned igjen. Jeg tror personlig at sannsynligheten for en større og ødeleggende økonomisk nedtur er svært sannsynlig, og at nedturen denne gangen vil kunne få mer destruktive effekter for “folk flest” enn finanskrisen i 2008. Denne videoen forklarer mye:

https://www.youtube.com/watch?v=erHmhQL8H14

En av dem som ser tegnene og lenge har advart om det kommer en rystelse av Amerika og kanskje også andre land er Jonathan Cahn som gjennom sine to bøker, The Harbinger og “Mystery of the Shemitah” har advart verden og kristenheten om at noe dramatisk kan komme til å skje da dette shemitah-året ender den 13 september og videre at det neste året kan bety en virkelig rystelse av nasjonen. Det kloke her er å være forberedt og samtidig avventende. Dersom Guds plan er å ryste nasjonene gjennom økonomiske jordskjelv vil Han gjøre det, og dersom Gud velger å bare gi en mild advarsel gjør Han det. Til syvende og sist står alt opp til Guds evige forsett, men vi gjør lurt i å lytte til de røster som advarer.

The Harbinger -filmen

Kanskje de fleste her har sett videoen omkring Jonathan Cahn og “The Harbinger” tidligere. Likevel, dersom du ikke har sett den tidligere: Her er muligheten

 

Én tanke om “Nervøst marked forventer ny blodig uke på verdens børser

  1. Det er mye med dette med Shemitah. Dette er alvorlig for norsk økonomi, jeg forventer kraftig økning i arbeidsledigheten og en nedgang i boligprisene. Jeg tror Gud ryster verden økonomisk og denne gang er det ikke mye rente å gå på for de kloke idioter som vil låne seg ut av problemene.

Det er stengt for kommentarer.