Natosjef Jens Stoltenberg frykter det verste -verdens aksjemarkeder faller av frykt for krig

Det ser ikke lyst ut og situasjonen mellom Russland og den vestlige verden står fullstendig i stampe. Det er nå stor fare for at krig kan bryte ut og det er ingen garanti for at den blir begrenset til Ukraina. Nato har allerede styrker i Ukraina og den spente situasjonen ser nå ut til å slå inn på verdens børser som mandag har sin verste dag siden september. Alle de ledende indekser faller og Dow Jones indiksen er ned med nærmere 900 poeng.

Den globale uroen i børs og finans skyldes både frykten for krig, dårlige økonomiske data og frykt for kraftige renteøkninger. En eventuell krig mellom Ukraina og Russland vil føre til at forholdet mellom Vesten og Russland vil bli ennå kjøligere. Det er også tilnærmet isfront mellom USA og Kina over Taiwan og mange frykter at Kina vil benytte krisen mellom USA og Russland til å slå til militært mot Taiwan. En krig uansett omfang og utbredelse vil forsterke den globale prisøkningen på råvarer og vil kunne sende fraktprisene ytterligere oppover. USA sliter allerede nå med omfattende produkt og matmangel i butikker, og en krig vil kunne forsterke disse problemene og gjøre at mindre varer vil komme frem til forbrukere. Alt i alt går vi en lang, kald og mørk vinter i møte, slik president Joe Biden lovet amerikanske velgere. President Biden er fortiden ikke i Det Hvite Hus men oppholder seg på Camp David som blant annet har underjordiske bunkers som skal kunne motstå kjernefysisk angrep. Videoen under er fra dagens pressekonferanse med NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg

Facebook Comments

2 tanker om “Natosjef Jens Stoltenberg frykter det verste -verdens aksjemarkeder faller av frykt for krig

  1. “-verdens aksjemarkeder faller av frykt for krig”: En tanke:… om han på FOTOET, Jens Stoltenberg, proklamerer i denne forbindelse sin egen stilling som Norges Banks representant, også Davos-administrasjonens programplan på nedsmelting av verdensøkonomien?

    2
    2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.