Naftali Bennett krever unnskyldning av EU parlamentets president: Jeg aksepterer ikke løgn på tysk”

Endelig en israelsk politiker som tør si fra og stå opp for sitt land

bennettPartileder Naftli Bennett fra partiet Bayit Hayehudi (Jødiske hjem) og hele hans fraksjon i Knesset forlot Knesset midt under EU parlamentets president Martin Schulz’s tale i protest mot det den israelske økonomi-ministeren oppfattet som løgn og ondsinnet kritikk av den jødiske staten. “Vi tåler godt kritikk, men løgn på tysk aksepter vi ikke,” sia Bennett som reiste seg opp og forlot Knesset i protest mot EU parlamentets president. Han fikk følge av alle representantene fra sitt eget parti  Den modige israelske politikeren krever at Martin Schulz trekker tilbake sine løgner og oppfordrer statsminister Netanyahu til å stille seg bak dette kravet. “Endelig en sann israelitt som står opp for sitt folk,” skriver folk i kommentarfeltet i israelske aviser.

EU parlamentets president  Martin Schulz har høstet storm etter at han onsdag i en tale i Knesset framsatte både kritikk og påstander som er direkte løgnaktige om Israel og den jødiske statens behandling av palestinere. I sin tale hevdet den tyske EU parlaments presidenten at Israel diskriminerte palestinerne med blant annet å gi palestinerne betydelig mindre vann. I følge Schulz holder Israel bevist tilbake vann fra de palestinske områdene og som belegg for dette hevdet den tyske EU presidenten at hver palestiner for 17 liter vann for hver 70 israeler brast Bennetts tålmodighet med den Israel fiendtlige tyske EU parlaments presidenten og han og hans fraksjon gikk ut i protest mot “Martin Schulz’s løgner med ordene “dette er absurd og en total løgn”. Jeg forholdt meg rolig i starten, men da han kritiserte den israelske blokaden av Gaza og sa den forårsaket all smerten til folket i Gaza. Har denne mannen glemt at palestinerne skyter titusener av raketter mot oss og har han glemt at vi tvangsflyttet 8000 jøder fra Gaza for å rydde plass til palestinerne, og vil han kritiserer oss for alle steder vi er fraflyttet fra?” spurte Bennett som har fått massiv støtte av vanlige israelere i kommentarene i ulike israelske aviser.

Krever unnskyldning

Den populære israelske politikeren krever videre at Martin Schulz trekker tilbake sine løgner og han oppfordret også statsminister Netanyahu til å stille seg bak dette kravet. Nå i kveld får Bennett delvis støtte av den israelske statsministeren som sier “at Europeerne så altfor lett hopper på bølgen av dem som kritiserer Israel uten å sjekke fakta først.” . Dagens seanse i Knesset innebar ikke bare en “walk out” under EU parlamentets presidents tale men også høye tilrop fra Knesset representanter som kalte “palestinere for løgnere” og som også rope “shame on you” til den tyske besøkende. Statsminister Netanyahu sa videre at Schultz lider av den samme selektive evnen til å lytte som det de mange i Europa gjør når de repeterer palestinernes påstander uten å sjekke om de først er sanne. Når den kanadiske statsministeren talte til Knesset var den en av de palestinske representantene som hevdet at “han ikke hadde vann eller strøm, men når de sjekket fant de ut at Taleb Abu-Arar (fra et arabisk parti) hadde både vann og elektrisitet og en parabolantenne. Palestinere eller PA araberne har svært lett for å strø om seg med løgner og folk i Europa må lære seg å forstå at det meste som hostes opp av palestinsk kritikk enten er løgn eller billig propaganda.

En modig mann og leder

Naftali Bennett har i løpet av den korte tiden som regjeringsmedlem demonstrert at han er en av de få som virkelig våger å stå opp for sin egen stat og til Jerusalem Post sa han dette i etterkant av dagens “walk out”. “Vår nasjonale ære som staten Israel er ikke min eller ministrenes . Den tilhører hele det Israels folk .” ” Jeg vil ikke sitte stille i Knesset og høre på at en europeisk, og spesielt ikke en tysker, fare med slike ting . ” Bayit Yehudi (Jødiske hjem) lederen sa videre at når han la merke til at ingen andre protesterte , så  ba han sin fraksjon om å gå ut rolig ut , selv om noen bare lyttet til den første delen. I følge Bennett var hans parti de eneste som stod opp for vår nasjonale ære.”  “Jeg trodde Schulz ville uttrykke EUs tradisjonelle kritikk av Israel om  angående Vestbredden . Han begynte det hele med å snakke pent om Holocaust , da viste han empati . Han snakket om viktigheten av fred. “- Vi kan godt leve med kritikk, men åpenbar løgn er ikke akseptabelt. “Han kunne gjerne ha kritisert oss, men å fortelle løgn og forvente at jeg skal sitte stille, det vil bare ikke skje, sa Bennett som nå mer og mer markerer seg som en “ekte israelitt og forvarer av den jødiske staten,” som altfor lenge har latt seg herse med av vestlige politikere som åpenbart aldri har forstått at holocaust lærte jødene i lekse de aldri vil glemme.

Massiv støtte 

Naftali Bennett og hans partifellers modige demonstrasjon mot den tyske EU parlaments-jerusalempresidentens “løgnaktige” i tale har vakt debatt i israelske avisspalter. De to sakene Jerusalem Post har om dagens “walk out” har så langt mer enn 1250 kommentarer hvor svært mange er glade for Naftali Bennett’s demonstrative “walk out” under den tyske gjestens anti-israelske tale. “Only Bayit Yehudi stands up for our rights, has the courage of their convictions. They’ve got my vote.” Også på Naftali Bennett’s facebook side blir onsdagens “walk out” diskutert og et flertall uttrykker støtte til Bennett som etter manges mening bør bli Israels neste statsminister. Etter at Avigdor Lieberman’s knefall i forrige uke overfor den amerikanske utenriksministeren ser det nå ut som om det er Nafali Bennett som seiler opp til å bli den mest markerte forsvareren av Israel og som også har ryggrad til å lede nasjonen gjennom de utfordringer som ligger fremfor den jødiske staten i en fiendtlig verden.