Myndighetene i Kiev offentliggjør kart over tilfluktsrom i tilfelle krig og russisk invasjon

Myndighetene i Ukrainas hovedstad Kiev har i dag offentliggjort et kart med oversikt over bomberom og tilfluktsrom i tilfelle det skulle komme en russisk invasjon, melder Kyiv post som er den største avisen i Kiev. I de siste ukene har spenningen mellom Ukraina og Russland økt betraktelig og mange frykter at en større krig er på trappene. Dette kartet inneholder informasjon om hvor folk kan søke dekning i tilfelle det skulle komme et russisk militærangrep på landet. Samtidig melder OSCE (organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa) at det har forekommet 5300 brudd på våpenhvileavtalen den siste uke melder avisen News Of Donbass.

Fredag blir det meldt av ukrainske regjeringsstyrker skal ha avfyrt flere runder med  120 mm artilleri mot områder i den vestlige Donetsk og enkelte områder skal ha begynt å evakuere sivilbefolkningen melder enkelte kilder

2 tanker om “Myndighetene i Kiev offentliggjør kart over tilfluktsrom i tilfelle krig og russisk invasjon

 1. Ukraina kan nok få tilført våpen og ammunisjon i tilfelle en væpnet konflikt med Russland, men jeg tror ikke de kan gjøre regning med at andre land vil komme dem til unnsetning. Dette vet Russland, og de kan i realiteten gjøre som de vil i Ukraina. Et viktig motiv for Russland er å sikre ferskvannforsyningen til Krim fra Ukraina. Ukraina har stengt av denne forsyningen.

  Det beste hadde kanskje vært at Ukraina godtok at de østligste regionene av landet med russiskspråklig flertall, kunne tilslutte seg Russland, mot at resten av Ukraina kunne få tilslutte seg den europeiske familie av demokratier.

 2. Jephtah: “..den europeiske familie av demokratier.”

  Her er du nok litt sent ute Jephtah. EU har for lengst konvertert Europas land om til demokraturer. Siste skritt på vei mot ren fascisme der staten som kjent tillater visse næringer å “eie” seg selv men der staten i virkeligheten har like full kontroll med produksjonsmidlene som i kommunistregimer der staten også er formell eier.

  Demokratur:

  «I et demokratur råder allmenne og frie valg, meningsfrihet rår formelt, men politikken og massemedia blir dominert av en anti-demokratisk maktelite som bare er villige til å slippe visse meningsytringer fram. Konsekvensen er at borgerne lever i en illusjon om at de formidles ei allsidig og objektiv framstilling av virkeligheten. Undertrykkelsen av meninger er godt skjult, og den frie debatten kveles. Det skal også legges til at det hører med i definisjonen på et demokratur at flertallet av menneskene i et slikt samfunn ikke sjøl oppfatter at de lever i et demokratur.»

  Sitat Vilhelm Moberg

Det er stengt for kommentarer.