Muslimer drepte sju kristne, deriblant fire barn i den nigerianske Plateau-staten -baby fikk hendene kuttet av

Muslimske ekstremister fra Fulani stammen drepte sju kristne på søndag, inkludert fire barn i den nigerianske Plateau staten. Volden mot kristne kommer etter måneder med angrep på kristne i Saraba staten. Den 21 juli ble fire kristne drept da muslimske angripere gikk inn i  Danda Chigwi landsbyen i  Jos South County på kvelden, forteller Dagah Dung som er beboer i området. En kristen ungdomsleder i landsbyen, Rwang Tengwong, forteller i en uttalelse til pressen at to andre kristne ble skadd i angrepet i Jos. I tillegg skal de muslimske angriperne ha skåret over hendene på en fire måneder gammel baby.

Mer enn 3000 kristne er drept i Nigeria hittil i år, sier pastor Hassan John til Christian Solidarity International.

De som ble drept i det muslimske angrepet skali følge ungdomsleder Tengwong være Ruth Gyang Bot, 16; Chundung Pam Gyang, 9; Mercy James Gyang, 12; Benjamin Pam Gyang, 5; Pam Gyang Dawho, 59; Nvou Pam Gyang, 43; and Jah Dung Pam, 50. Tengwong, som er talsmann for  Berom Youth Movement (BYM) forteller at de fire kvinnene/jentene og de tre mannlige ofrene var medlemmer av to familier som ble angrepet i deres egne hjem. I tillegg ble  Lyop John Dung, 40, og David Pam Gyang, en fire måneder gammel babygutt skadd i angrepet. Den fire måneder gamle gutten fikk sine hender skåret av og de blir nå behandlet ved  Vom Christian Hospital, som blir drevet av  Church of Christ In Nations (COCIN). Stadig flere kristne i Nigeria blir en del av martyrkoret som må betale den høyeste pris for å følge Jesus Kristus eller Yeshua. Lokale myndigheter har bekreftet angrepene mot de kristne som er under knallhard muslimsk forfølgelse i den nordlige del av Nigeria. I følge lokale myndigheter gjør man det man kan for å få pågrepet gjerningsmennene som står bak angrepene. I følge Rimamnde Shawulu Kwewum, en lokal parlamentariker fra Takum, har mer enn 30 personer fra kristne landsbyer blitt drept i området mellom 5 og 12 juli. Muslimske fulani-stammemedlemmer angriper bevisst forsvarsløse kristne og de bryr seg ikke med hvem de dreper, sier Kwewum videre. Det er Morning Star News som er en kristen nyhetsside som har hjerte for forfulgte kristne globalt. Jesu Kristi kirke er under hardt press fra muslimske ekstremister i stadig flere land -og dette skjer mens Vestens kristne forblir tause, sier Tony Costa i en samtale med Korede Olawayin. De siste drapene av sju kristne skjedde den 31 juli. I følge pastor Hassan John er 3000 kristne drept i Nigeria så langt i år. Disse tallene inkluderer ikke de siste angrepene i Plateau staten.

7 tanker om “Muslimer drepte sju kristne, deriblant fire barn i den nigerianske Plateau-staten -baby fikk hendene kuttet av

 1. Vi må be til Den Allmektige Gud at Han beskytter sine barn! I følge Åpne dører, er det mange kristne som blir trakkaserte i flere land.

  10
 2. Mange sier at helvete ikke finnes. Selvsagt gjør det det. Når Gud skal gjøre opp ondskapen med satan, skal all ondskap straffes. Viss mennesket er på satans side vil de få samme straff. Disse som dreper kvinner og barn og lemlester babyer, vil få sin straff i et evig helvete. Gud har gitt alle mennesker livet og Bibelen forteller at tar du imot frelsen får du evig liv med Gud. Når mennesker dreper og lemlester og bruker den tilmålte tiden på jorden til slikt, må de ta straffen for sin ugudelighet og ondskap. Ondskap krever et helvete og en dom. Tror man at en kan gå gjennom livet å drepe andre mennesker uten konsekvenser. Blir det ikke straff i dette livet, skjer straffen etter døden. Og den er evig.

  7
  2
 3. Søkelys mener det er forferdelig når muslimer dreper syv mennesker mens en norsk blogger som åpenlyst har støttet folkemord på millioner av kristne blir brukt som en troverdig kilde fremfor andre kilder som tar avstand fra kommunistiske folkemord på millioner av kristne.

  Søkelys….. troverdighet ?

  4
  3
  • Så du liker ikke at Steigan får omtale?
   Selv om Steigan har vært på tur i forhold til å støtte kommunistiske land, betyr ikke det at han tar feil i alt.
   Ut fra det du skriver er det tydelig at du ikke har noen omsorg eller tanker for de sju som ble drept i Nigeria.
   Du mener vel at de er mindreverdige siden de bare er svarte afrikanere.
   Du må ha et tragisk og patetisk liv Spr

   1
   4
  • Steigan har ikke vært på tur, Kikki. Han er på tur den dag i dag.

   Det er enda hans mål å innføre et stalinistisk diktatur i Norge der alle kristne vil bli forfulgt og bli kaldblodig myrdet.
   Dette er en person og en agenda som Søkelys støtter ved å bruke han som kilde. Og det ser ut som også du støtter agendaen om stalinistisk diktatur og masse myrderier av kristne.

   Hudfarge har ingenting med dette å gjøre. Jeg tar selvsagt avstand fra muslimenes drap av kristne som jeg tar avstand fra kommunistenes massemyrderier av kristne. Søkelys og du tar bare avstand fra muslimers drap av kristne.

   6
   1
  • Spr.
   Din holdning kom frem i din første kommentar.
   Ditt svar blir bare tåpelig fordi du kommenterer plikttro.
   Jeg tror ikke at Steigan har noen tanker eller ønsker et diktatur der kristne blir myrdet.
   Du bringer bare fordummende fordommer.

  • Du tror at Steigan ikke har noen tanker om….

   Jeg VET at han har disse tanker.

   I motsetning til deg har jeg kunnskaper nok til å vite hva jeg snakker om. Noe du altså beviselig ikke har selv om du har tilgang til kunnskaper ved noen enkle tastetrykk. Men det blir for mye bryderi for deg, disse tastetrykkene og lesingen. Du bare velger å skrive løgn og det som ellers passer deg. Kunnskaper er for tapere er din holdning. Og da er du et menneske som er et tomt skall på en stol og nok en feilvare fra det norske skolesystemet.

   Tenk om du hadde hatt litt peiling om det du skriver om, Kikki. For en nydelig verden som da hadde åpnet seg for deg.

Det er stengt for kommentarer.