Mot oppsigelse for Christensen etter ny kundeklage som går på høy spilling av kristen-radio -Unibuss mener Christensen ikke evner å ville endre adferd

Christensen regner med å bli oppsagt i løpet av oktober Etter en ny kundeklage var bussjåfør og blogger Jan Kåre Christensen mandag i møte med administrasjonen. Under møtet ble det fremlagt en ny klage fra passasjerer som har reagert på det som beskrives som høylytt spilling av kristne salmer. Innsenderen som er anonym skriver dette i sin klage: “Hei, det er ikke ofte jeg klager på noe som helst, og det er helt greit at folk har sin religiøse tro. Men at bussjåføren hører høyt på en som roper ut kristne salmer blir litt ubehagelig å høre på for en som ikke er religiøs selv. Sikkert ubehagelig for folk som har en annen tro. Ikke noe vont ment til sjåføren, bare en tanke,” står det skrevet i klagen Unibuss har fått. I etterkant av møtet konkluderer administrasjonen med at Christensen ikke evner eller ønsker å endre adferd. Dermed går det mot en ny reaksjon fra Unibuss mot Christensen som selv mener at det er 99 prosent sannsynlig at han blir oppsagt fra jobben.

Etter en langvarig konflikt på arbeidsplassen, et totalt nederlag i Diskrimineringsnemda og en ny kundeklage på grunn av påstått høylytt kristen-radio på bussruten Christensen betjener. Christensen hadde som kjent klaget saken inn for diskrimineringsnemda hvor han tapte. Han har nå klaget saken inn for sivilombudsmannen uten at det vil føre til noe annet resultat. Nylig fikk Christensen nok en kundeklage med påstander om høylytt kristen-radio fra en anonym klager. Christensen selv avviser å ha på høyt volum og mener at han radioen så høyt som han avtalte etter å ha hatt en fra ledelsen som veileder på en busstur. I sin oppsummering av dagens møte mellom Christensen og administrasjonen konkluderer ledelsen slik: “Det har vært gjentakende klager på høy avspilling på radioen der Jan Kåre Christensen er fører, mange møter i sakens anledning. Etter administrasjonens mening evner ikke, eller ønsker ikke Jan Kåre Christensen og endre adferd. Jan Kåre Christensen hevder at han ikke hører på høy radio og det er kundene som klager og henger seg opp i det kristne budskapet,” heter det videre i skrivet som avsluttes slik: “Administrasjonen viser til at Jan Kåre Christensen ikke evner å endre adferd vedrørende høy radiospilling og vil komme tilbake med en reaksjon innen kort tid.” Signert Abdullah Hatay. I en epost til Søkelys skriver Christensen dette: “Nå vil de si meg opp, hallelujah! Amen!,” og på direkte spørsmål om han tror han vil miste jobben svarer han dette: “ja, 99 % på oppsigelse innen oktober mnd.”

Vil mest sannsynlig få sparken

I et siste forsøk på å beholde jobben utfordrer Christensen ledelsen til å komme uanmeldt for å kontrollere hans lydnivå. “Det kan det umulig være da jeg har en utmerket hørsel og liker ikke høy lyd over tid. Kundeklagene er utspekulerte og løgnaktige for å ramme meg for å spille kristne radioprogrammer. Det som dere driver med er mobbing og trakassering fordi jeg liker kristen radioprogrammer, ikke av noen annen grunn da jeg ikke spiller høyere enn andre bussførere, helst lavere! Ta på munnbind klarer selv en instruktør. Kom på bussen og veiled meg, og korriger meg. Jeg har meget lett for å høre, og endre adferd! 33 års ekteskap taler sitt, uten at jeg hadde hatt lett for å justere meg, hadde jeg selvfølgelig vært skilt for lenge siden. Kom på bussen anmeldt eller uanmeldt. Det går kjempebra! Hvis noen mener jeg spiller høyt, så har jeg ikke vanskelig for å justere meg. At jeg ikke vil endre adferd er løgn,” skriver Christensen som avslutter med at  “Jeg holder meg på det lydnivået som Andreja veiledet meg den 8.6.2020.”  Mye kan tyde på at Christensens arbeidsforhold i Unibuss nå nærmer seg slutten.

 

20 tanker om “Mot oppsigelse for Christensen etter ny kundeklage som går på høy spilling av kristen-radio -Unibuss mener Christensen ikke evner å ville endre adferd

 1. Kristendomsforfølgelse mer enn noe annet.
  Be, takk!

  10
  2
  • I din egen blogg har du skrevet at du hørte på salmer på svak lyd.
   Klager har skrevet ar du spilte salmer…….
   Da må lyden har vært såpass høy at han hørte du spilte salmer.
   Ingen kan dikte opp at han hørte du spilte salmer, når du selv har innrømmet at du spilte salmer.
   Da kan det umulig være en falsk klager, Personen som klaget har selv vært i bussen og hørt deg spille salmer.
   Du evner ikke å forandre deg du.

   2
   6
  • Jeg spilte da Federer som blir regnet som en salme.
   Med andre ord, jeg mister jobben kanskje for å ha hørt Federer lest opp.
   Jeg må innrømme at jeg ba med ?
   Det må da være lov å be Feder vår når det er på andakt på morgenen?
   Legg merke til klokken på kundeklagen.
   8.26

   4
   2
  • Jeg spilte da Fadervår. som blir regnet som en salme?

   Med andre ord, jeg mister jobben kanskje for å ha hørt Fadervår lest opp.
   Jeg må innrømme at jeg ba med, det må da være lov?

   Det må da være lov å be Fadervår når det er på andakt på morgenen?

   Legg merke til klokken på kundeklagen.
   8.26 er andakt. Den begynner som regel ca. 8.20 og er ferdig ca. kl. 8.27.
   På slutten ber en alltid Fadervår, og noen sier også den aronittiske velsignelsen!

   5
   1
 2. Bare det at klager er ANONYM, sier mer enn nokk. Kristendoms/personsforfølgelse delux. Det må være flaut for visse personer i Unibuss å ta en slik klage på alvor. Jeg kan tro på mye om Christensen, men IKKE at han spiller for høy musikk i bussen. Det får de meg ikke til å tro på.

  8
  2
  • Tull Birger. Christensen har innrømmet at han har spilt salmer på bussen. Da må lyden vært såpass høy at klager har hørt det ble spilt salmer.

   1
   8
 3. Hadde han vært muslim, og rullet ut et bønneteppe og tatt seg noen minutters pause i arbeidstiden, hadde ingen turt å si noe. Da hadde man vært rasist må vite. Kan ikke diskriminere muslimer må vite, men kristen bønn og forkynnelse, tåler ikke verden.

  9
  1
  • Dette skjer også, trist at Unibuss egentlig hater kristne og driver med ren kristendomsforfølgelse.
   Dette er selvfølgelig ikke tillatt etter Norsk lov det Unibuss gjør.

   9
   1
 4. Federer som regnes som en salme ble lest opp………………
  Hva mener du Christensen med det……?
  Etterpå skriver du at du ba med på Fader Vår.

  Er Federer og Fader Vår bønnen det samme?.

  • Jeg har nu mobil, skriver et ord, og den forandrer ordet av seg selv..Men det er Fadervår det snakk om.

 5. Jeg spilte da Fadervår. som blir regnet som en salme?

  Med andre ord, jeg mister jobben kanskje for å ha hørt Fadervår lest opp.
  Jeg må innrømme at jeg ba med, det må da være lov?

  Det må da være lov å be Fadervår når det er på andakt på morgenen?

  Legg merke til klokken på kundeklagen.
  8.26 er andakt. Den begynner som regel ca. 8.20 og er ferdig ca. kl. 8.27.
  På slutten ber en alltid Fadervår, og noen sier også den aronittiske velsignelsen!

  5
  1
  • Det burde du selvfølgelig få lov til. Forstyrrer langt mindre enn en teppebønn som stopper reisen og forsinker folk. Men å få ligge på et bønneteppe,og be til en gud som ikke finnes, det skal de få lov til. Ja, jeg sier at allah ikke finnes, for det er ikke Gud som vi hører om i bibelen.

   6
   1
  • Du provoserer nå. Så klager hørte du ba Fader Vår på bussen sammen med personen i morgenandakten………
   Klager må ha hørt godt , så lyd var ikke veldig lav.
   Det er nemlig sperresone på bussene i oslo.
   Et par meter mellom første sete bak sperresonen og sjåfør.

   Jeg vil gi deg et godt råd hvis du vil beholde jobben.
   Slutt å hør på radio i arbeidstiden. Da kan ingen klage mer på deg.
   Gi beskjed til ledelsen at du skal slutte å høre på radioen i bussen.
   Så kan du og gruppen din heller evangelisere slik dere gjør i helgene.

   3
   6
  • Betty kommer aldri å slutte å høre på radio, hvorfor skal jeg bøye meg?
   Hører på radio lavt, de bare lyver disse såkalte hatefulle kundene som Unibuss fester sin litt til.
   Det hele er kun en seanse for å prøve å sette meg i mest mulig dårlig lys fordi jeg velger «feil» kanaler!
   Tilfredsstille onde mennesker klarer jeg aldri!

   Anonym anonymusen det er en lov for muslimer, de får lov til alt.
   Det er en lov for oss kristne, ikke noe er lov.
   Slik er det Unibuss sin ledelse holder på, det er ille, be!

   6
   1
 6. Da jeg ble bussjåfør i 1975, var bussyrket er drøm for meg. Lite jobbing i skiftene, men også det negative, lite betalt. Vi pleide å si, at vi jobbet som vi fikk betalt.
  Men på 1990 tallet snudde alt, og det eneste som minner om de gode gamle dagene, er den dårlige betalingen.
  I alle år ble vi lovet, at vår lønn skulle bli like bra som en industri-arbeider-lønn. Men 40 år senere hører jeg, at de samme tomme løftene gjelder enda. Lønna er like dårlig og sjåførene jobber for to.
  Nå er det lenge siden jeg sluttet med busskjøringen, og har siden aldri sett meg tilbake. Som en sjåfør sa det så treffende: “Jeg blir kvalm bare jeg ser et buss-ratt!”
  Derfor har jeg ikke så veldig vondt av den godeste Christenen. Den jobben i den fryktelig Oslo-trafikken, er jo ikke så mye å miste. Vær heller glad for at marerittet snart er over. Nyt heller årene framover som en trofast NAV-kunde, og hver morgen kan du rope et høyt halleluja, for nye muligheter. Trøst deg da med disse ord…www.evangeliekirken-arendal.no

  5
  1
  • Kjekt å høre fra deg igjen broder Anders Helge Myhren.

   Du skriver: Derfor har jeg ikke så veldig vondt av den godeste Christensen. Den jobben i den fryktelig Oslo-trafikken, er jo ikke så mye å miste. Vær heller glad for at marerittet snart er over. Nyt heller årene framover som en trofast NAV-kunde, og hver morgen kan du rope et høyt halleluja, for nye muligheter.

   Svar:

   Tror det også ligger en form for kristendomsforbi og hersker trang hos ledelsen i Unibuss?

   De er under pari, og er ikke skikket til den jobben de har de fleste i ledelsen.
   Mens jeg kan jobben min til fingerspissene.
   Ikke rart at de føler slik trang til å lyve og herske med meg.

   De sier jeg ikke vil forandre meg, men jeg gjør jobben min perfekt.
   Mens de kan knapt kjøre buss.
   Em som er nå i ledelsen kjørte buss på en garasje jeg kjørte her i Oslo.
   Vet du hva de sa?
   Han var den verste og lateste mann de hadde hatt til å kjøre buss.
   Umulig å lære opp til nyre ruter og ville innrette seg.
   Han er i ledelsen i dag!
   Det forteller sitt!

   7
   2
 7. Tror det også ligger en form for kristendomsforbi og hersker trang hos ledelsen i Unibuss?

  De er under pari, og er ikke skikket til den jobben de har de fleste i ledelsen.
  Mens jeg kan jobben min til fingerspissene.
  Ikke rart at de føler slik trang til å lyve og herske med meg.

  De sier jeg ikke vil forandre meg, men jeg gjør jobben min perfekt.
  Mens de kan knapt kjøre buss.
  Em som er nå i ledelsen kjørte buss på en garasje jeg kjørte her i Oslo.
  Vet du hva de sa?
  Han var den verste og lateste mann de hadde hatt til å kjøre buss.
  Umulig å lære opp til nyre ruter og ville innrette seg.
  Han er i ledelsen i dag!
  Det forteller sitt!

  Svar: Hehe. Det sier sitt ja. Jeg får et inntrykk av veldig dårlig arbeidsmoral i hvert fall.

  5
  1
  • Unibuss blir egentlig som alle andre busselskap dekket av fellesskapet.
   Når ledelsen prøver å bygge et narrativ at jeg er en dårlig sjåfør som de nå prøver å si opp!
   Men de selv er så langt unna selv.
   Da skjønner en at skatten i Norge er skyhøy!

   4
   1

Det er stengt for kommentarer.