Mot krig i Afrika: ECOWAS-forhandlinger med nigers myndigheter har kollapset

“Det svarte kontinentet er på vei mot den største krigen i sin moderne historie. Dagens ECOWAS-forhandlinger med nigers myndigheter har kollapset. Vi minner om at ultimatumet utløper om 48 timer. Rapporter indikerer at ECOWAS-delegasjonen dro i dag fra landets hovedstad, Niamey. Nigers nye ledelse har nektet å møte forhandlere, mens organisasjonens ultimatum går ut 6. august. Nabolandene til Niger er dypt splittet og nå truer flere land med militær intervensjon. Samtidig har flere naboland, deriblant Burkina Faso og Mali slått fast at enhver militær intervensjon i Niger vil bli ansett som en krigserklæring mot dem.

“ECOWAS kommer ikke til å fortelle kuppmakerne når og hvor de skal slå til, den avgjørelsen vil bli tatt av statsoverhodene “Vestafrikanske forsvarssjefer har utarbeidet en plan for mulig intervensjon i Niger, inkludert hvordan og når de skal utplassere styrker” Samtidig ba presidenten i Nigeria, Bola Ahmed Tinubu formelt det nigerianske senatet om å støtte en fullskala militær intervensjon i Niger, samtidig som han ba om blokkering av land- og luftruter til og fra Niger. Den arresterte presidenten i Niger, Mohammed Bazoum skrev en artikkel i dag hvor han ba om, i realiteten, autorisasjon av militær intervensjon mot landet hans. Spesielt etter at de franske kanalene ble utestengt fra å sende i Niger, måtte Bazum sende sin appell til de amerikanske journalistene i Washington Post. Befolkningen i Niger ser ut til å støtte de militære som har tatt over makten i landet. Mange ønsker å kvitte seg med europeisk (fransk) dominans i området og mange ønsker tettere samarbeid med Russland. Mye kan tyde på at vi står foran en større krig i Afrika. Også fra Afrika hører vi drønn av hovslag.

15 tanker om “Mot krig i Afrika: ECOWAS-forhandlinger med nigers myndigheter har kollapset

 1. Ja , hva var det Yeshua sa om de siste dager : Krig og rykter om krig. Videre uttalte Han at det vil bli hungersnød . Alt dette er nå i ferd med å gå i oppfyllelse. Kristne , som har lest i Bibelen , bør skjønne at Trengselstiden er over oss . Kan alt dette som nå er i ferd med å skje retarderes ? Kan det bli fred i Ukraina ? Nei , tror jeg – vi nærmer oss de 3,5 siste år før Yeshua igjen setter sine føtter på Oljeberget .

  9
  7
  • Bibelske spådommer om krig, nød og elendighet har passet akkurat like godt/dårlig på andre tider.

   Tenk bare på det brutale 1600-tallet som voldtok det kristne Europa med væpnede konflikter og uår på uår. Verden gikk videre. Eller var et århundre med krig bare en forbigående, men passende guddommelig straff for ugudelighet, for umoral og modernitet, for globalisme, feminisering, klimahysteri, homomafia og evolusjonslære? Eller var dette Satans påfunn for å pine gode gamle dager da alle var kristne og trodde slik Jehova forlanger?

   Nei, generelle og uspesifikke gjetninger om fremtiden, helst formulert i metaforer og med et snev av bestemte detaljer, er selvsagt perfekte for menneskelig tolkning. Dette vet enhver snåsakall, spåkone, sannsiger og astrolog. Velkjent er studien der en hel gruppe studenter får regnet ut hvert sitt personlige horoskop. De blir så bedt om å vurdere nøyaktigheten; samtlige mener deres beskrivelser passer perfekt og utelukkende på nettopp dem selv. Inntil de innser at alle tekstene er nøyaktig like. Vår kreative hjerne får ting til å passe fordi vi ønsker det.

   Derfor har også profeter og pastorer overbevisende kunnet skrike om dommedag siden Jesu tid, og ukeblader har kunnet spekulere kommersielt i Nostradamus’ tilsynelatende treffsikre spådommer.

   Når troende i tillegg bevisst kjemper for å oppfylle profetiene, blir spådommene selvoppfyllende. Trump flytter ambassader til Jerusalem fordi han vet dette blidgjør kristenfundamentalistiske velgere som venter på at profetier skal oppfylles.

   Verden vil bedras, Ja, oldtidens profeter hadde neppe fått tolv rette på tippekupongen. Eller fått overført virkelig nyttig informasjon fra sin allmektige ørkengud. Hva om troende trollmenn og hellige helgener i kristenheten hadde fått klar beskjed om for eksempel løsningen på kreftens gåte? Eller et skarve gudommelig tips om bruken av antibiotika?

   Ja, ja. Måtte overtro ikke mer fordumme og gjøre ytterligere skade .

   😘)

   9
   3
  • Ja Ture. Det er meget sannsynlig at det blir krig også der.
   Rytteren på den røde hest i åpenbaringen er sluppet løs
   Lammet har åpnet det andre segl.
   Og Hannah kan ikke gjøre noe med det.
   Hun kan mislike det, fornekte det og snekre seg en slags teologisk plattform basert på løsrevne bibelsitater. Men det vil ikke forandre noe som helst. Vi er i de siste dager eller trengselstiden.
   Takk for alle råd du har kommet med og sin informasjon Ture.

   5
   8
  • «Se hvor høyt de elsker hverandre»
   Se hvor høyt Kikki elsker Hannah…
   Guds Ord om dette er ikke så viktig for henne.

   Ture har jeg sendt en fin video fra Bergen med mere.

   Men her inne er fornærmelse så enoooormt stor, krenke-hysteriet ingen ende tar… Voksen normal høflighet uteblir -hvis man fikk høre noe som var godt ment men ikke taklet noe særlig.

   Jeg kunne skrevet mye om det du nettopp la ut men ser NULL verdi i det. Det går totalt i mot Guds Ord.
   Tenk litt over hva du slenger ut…

   Jeg har sendt linker uttallige ganger for å peke på noe du kanskje burde undersøke før du påstår. (Med Kikki så hadde DET ingen hensikt) Uten at du kommer med en ENESTE tilbakemld på linkene.

   Fra begynnelsen skrev vi mye til hverandre. Helt til jeg rettet på noe i følge Bibelen. Det falt ikke i god jord.
   Trist. Ønsker deg allikevel alt bare godt Ture😊 Bare godt. Og setter pris på deg. Uenigheter bør vi tåle. Jesus ER sterkere enn uenighetene våre. Vi er oå vei samme sted.

   Jesus frir oss UT av trengselen 😇
   Ikke GJENNOM trengselen.

   Har spurdt deg 100 ganger (sånn ca.😊) ER det Jakobs trengsel, eller din?
   Ture, du er ingen jøde.

   Ture, du kan dine ting. Bedre enn meg. Men KAN det også gjelde motsatt…(?)
   (Nei, I hverfall IKKE om du er eldre enn noen…)

   Ja, hungersnød KAN komme her før DET skjer. Hunger, krig, naturkatastrofer har det alltid vært. MEN, jeg tror selvfølgelig at nå nærmer det seg. Hannah venter med IVER dag og natt👍🎶 Han kan komme i natt eller om 10 år.

   2
   3
  • Og jo, det BLIR fred i Ukraina. Kriger kommer og går. Historien gjentas.

   Men uansett hva JEG eller ANDRE her inne påstår, så taler først og fremst BIBELEN om pakten i Daniel 9:27. Pakten med Israel og de mange.
   Men 3,5 år senere bryter antikrist denne fredspakten.

   Selv om jeg angående Ukraina / Russland tenker at kanskje er dette starten på det som ETTERHVERT skal komme. (Vi ser jo nå hvordan det utvikler seg) Men DA vil det uansett IKKE dreie seg om Ukraina. Men de alle mot Israel. Før Kongenes Konge etter 3,5 år kommer og setter sine føtter på Oljeberget.

   1
   1
  • Amen Ture.
   Du møtes av tommelen ned fra sju stk ser jeg.
   Det du forkynner er ikke akkurat noe som klør i øret hos kjødelige eller sjeliske kristne uten Åndens lampe og lys over ordet.
   Jeg tror vi befinner oss i trengselstiden. Jesus beskrev denne trengselstiden som “fødselsveer”.
   Det er samme sak.
   To av de første fire segl i Johannes Åpenbaring er brutt av Guds lam.
   De to rytterne på den hvite og røde hest springer nå over verden og hisser opp krig og motsetninger. Det er egentlig ikke vanskelig å se. Tingene vil stramme seg til som når en kvinne gir fødsel.
   Hold ut til enden. Kristus vil gå med dem som stoler på Ham.
   For dere som er av et edlere sinn. Denne videoen kan være til hjelp:
   IT’S TIME TO TALK ABOUT THE RAPTURE!: SHOUL YOU BELIEVE IN THE PRETRIBULATION RAPTURE OF THE CHURCH?
   https://www.youtube.com/watch?v=yZ96ZhNC-sI

   6
   2
  • Se hvor høyt Steffen elsker…

   Vi er «kjødelige» og «sjeliske». Han selv ikke.

   Kjære Steffen; takk min Jesus, jeg er herlig FRELST og FRI. På vei til himmelen.

   Har du virkelig ikke forstått at Jesus er sterkere enn uenigheten vår?
   Er du ikke på vei samme sted som meg? Jeg begynner å lure…

   1
   2
  • Hannah.
   Hvorfor føler du deg truffet?
   Du vet like godt som meg at det finnes åndelige kristne og kjødelige/sjeliske troende.
   Slik har det alltid vært. Noen er spedbarn i Kristus. Andre har nådd manns modenhet i Kristus.
   Men lever du i Guds Ord, tar til deg sunn åndelig næring så vil vi vokse.

  • Birgir,
   dette utrykket sies i verden OM de kristne overalt. Veldig trist. Stadig på FB. Og jeg skrev «Bibelens ord om dette» jeg skulle skrevet «Bibelens ord ANGÅENDE dette». Å elske hverandre, oppføre seg, høflighet, godhet osv.

   Steffen, det handler ikke om jeg føler meg truffet, det handler om du skjøt eller ikke😊

   Ikke bekymre deg om noe følelser til Hannah du😉 Bruker neppe følelser på samme måte som deg, vi virker milevis fra hverandre😀 Kan fint synes om deg for det.

   Jeg tenker at det må bare være så slitsomt for dere alle som stadig synes det er viktig å heve dere slik åndelig over alle oss andre som bare elsker Jesus. Om det var meg du siktet til bryr meg null. Men var det én spesiell du siktet til som jeg visste at du da feildømte, ja, så ville jeg forsvart ham og sagt hva jeg synes om deg. Ville DU forsvart din søster Hannah mot noe her inne (?)

   «Andre har nådd manns modenhet» skriver du Steffen.
   Det må jo bare være deg. Kan ikke være andre😃

   Jada, jeg har lest om åndelig føde😉

   Det finnes som kjent 20-åringer med manns modenhet. OG 80-åringer UTEN. (Men det visste du sikkert…)

   Hoppla🦄

   «Ture forkynner» skrev du, og videre: «noen kjødelige kristne har ikke Åndens lampe over ordet».

   Steffen; Ture siterte noen bibelvers ja, men jeg kaller det ikke noen forkynnelse det han kom med, selv om du gjør. Men enig om å være uenig Steffen (?) og ønsker deg en veldig fin helg for det👍🎶😊 Med masse glede og godhet.

   1
   1
  • Åndelige kristne = liv fylt med kjærlighet. Kjærligheten til andre beskriver hvor moden du er. Slik er det bare.

   2
   1
  • Ture fortjener ros. Han er en mann som gir mange gode råd om hvordan man skal klargjøre seg for trengselstiden.
   Jeg skjønner ikke helt hvorfor du blir så krenka fordi noen av oss er glad for Ture og sier takk for de gode råd på basis av sin mangeårige tjeneste i forsvaret.
   De kjødelige bryr seg neppe med å gjøre seg rede for vanskelige tider eller trengselen.
   Det er en alvorlig tid vi lever i og dine “hoppla” blir ganske malplassert når vi tenker på hva Guds menighet går gjennom mange plasser i verden. Og dette er begynt å ramme kristne i Vesten også.
   Det vår tid trenger er åndelig modne kristne som ikke er redde for å si sannheten og tale der kirkene og pastorene er for feige.
   De kloke jomfruene gjør lampene sine klare for nattens mørke, mens de ukloke tar seg ikke tid til å gjøre forberedelsene.
   Jesus vil hente sin brud under tidens trengsel som en redningsmann som henter folk ut av brennende bygninger.

   3
   4
  • «Brennende bygninger» Kikki…
   Du verden!😀

   Bibelen er spennende nok (og perfekt)
   Du trenger ikke legge noe til skjønner du Kikki😉 Du er kalt til å være et vitnespyrd for Jesus og spre ordet om korset, og glede du😊👍

 2. Til hannah: du driver og selvforherliger deg selv med din falske teologi lære som vanlig, det minner om arrogansen som lignelsen om jesabel og ahab forteller om.

  2
  3
  • Ja. Hannah er høy på seg selv😇

   I farten kom jeg på noe nå; kommer du /dere ikke på NOEN andre her inne som også er? 🤔…
   Ikke en? Det er jo fantastisk😊 Da må dette VIRKELIG være et flott kommentarfelt som kryr av vennlige, hyggelige, gledesstrålende kristne??

   Og det er jo litt av en rekord jeg har nå… Å bli kalt Jessie Bell 🧟 av SÅ mange SÅ mange ganger. Ikke verst🦄 Hoppla! Av såkalte kristne.

   Noen her som forresten vet når grensa er nådd slik at jeg kan kalles «forfulgt for sin tro» ? 😀🎶 Jeg ville vel i tilfelle kalt det forsøkt mobbet og ignorert. Det er bare det at det preller fullstendig av😀 (SÅ man er ikke så veeeldig skarp når man prioriterer tiden sin på Hannah)

   Sabbaten er ferdig. God søndag til alle😊 Fyll den med glede🎶💐❤️🙏🎶

   Og la folk få se hvor høyt vi elsker hverandre😊

   Hilsen 👸🏼

   1
   1

Det er stengt for kommentarer.