Minst 10 drept og mer enn tjue skadd i kamper i det østlige Ukraina

Minst 10 mennesker skal være drept og over tjue skadd etter at det brøt ut kamper mellom ukrainske regjeringsstyrker og pro-russiske opprørere de siste dagene. Det skal ha vært de ukrainske regjeringsstyrkene som søndag satte i gang en offensiv mot Svitlodarska Duha. Angrepene som ble innledet søndag er bekreftet av stabssjefen for de ukrainske regjeringsstyrkene general løytnant  Oleksandr Sirskiy. I følge Unian information agency skal det ha blitt avfyrt både lettere våpen og tungt artilleri samt bombekastere fra begge sider under de intense angrepene som begynte søndag. I følge  Oleg Anashenko som er oberst som tjenestegjør for styrkene til Donetsk frie republikk var det det styrker lojale til Kiev som begynte sine angrep i Lugansk hvor de ble slått tilbake av de russisk-støttede opprørere.

Under en kort pressekonferanse noen få meter fra frontlinjen kunne journalister se døde ukrainske soldater som lå igjen på bakken etter de harde kampene. Også i Debaltsevo området har det rast harde kamper både søndag og mandag og det bekreftet at også der er det drepte og skadde. I følge DONi News Agency skal det ha vært styrker lojale mot den USA innsatte regjeringen i Kiev som forsøkte å bryte gjennom frontlinjene i to dager og kampene raser, sier  LPR People’s Militia talsmann Andrey Marochko mandag. “Våre styrker har forhindret regjeringshærens forsøk på å trenge dypere inn i det østlige Ukraina som opprørerne omtaler som “Donetsk frie republikk”. De harde kampene brøt ut i går, den 18 september og ble utløst da enheter fra den 54 ukrainske brigade gikk til angrep på posisjoner holdt av opprørere nær landsbyen Kalinovka. I følge Doni News Agency ble 10 ukrainske regjeringssoldater drept mens tjue ble skadd. Også to soldater tilknyttet Donetsk frie republikk ble skadd og to er savnet,” melder nyhetsbyrået. Det er igjen frykt for at en ny krig skal bryte ut i det østlige Ukraina.

En som følger situasjonen i Ukraina er Steven Ben Nun i “Israeli news live”. Tidligere i dag la han ut sin rapport av situasjonen