Katastrofe-lav oppslutning om Netanyahu i ny meningsmåling

Mener Netanyahu’s manglende evner til å vinne krigen mot Hamas kan være årsaken

Meningsmåling viser et massivt fall i statsminister Netanyahu’s personlige popularitet og netanyahu-ferdigoppslutning. Flere meningsmålinger som ble offentliggjort mandag viser et klart fall i støtten til den israelske statsministeren. Meningsmålingene som ble gjennomført av Shiluv Millward Brown som er et meningsmåling og markedsføringsselskap ble offentliggjort på kanal 2 viser at oppslutningen om statsminister Netanyahu har falt fra 82 prosent til 38% i løpet av den siste måneden og med 17% de siste fire dager. Omfanget av dennne siste meningsmålingen er ennå ikke kjent og nettsiden til Shiluv Millward Brown har ennå ikke publisert detaljer om målingen. 63 prosent av de spurte i meningsmålingen sier de er uenig i beslutningen om å gjenåpne skolene i sør på grunn av rakettangrepene og 68 prosent sier også at de mener regjeringen har håndtert situasjonen i sør på en lite tilfredsstillende måte.

Også blant israelske avislesere som uttrykker sine meninger i kommentarspaltene er frustrasjonen over Netanyahu’s manglende evner til å vinne krigen med Hamas økende. På tross av tøffe ord fra Netanyahu og forsvarsministeren viser realitetene på bakken at det er Hamas og ikke Israel som kontrollerer begivenhetenes gang. Mange forstår rett og
avigdor_lieberman-landscapeslett ikke den israelske regjeringens håndtering av krigen og mener at Netanyahu burde steppe til side til fordel for Lieberman eller Bennett som uttrykker en fastere holdning. For øyeblikket ser det ut som om Israels mål med krigen er å vinne en våpenhvile (som Hamas bryter når det passer dem) -og ikke å beseire Hamas slik at det kan bli fred både for befolkningen i Gaza og det sørlige Israel som alle lider under islamistenes terrorregime på Gazastripen. “I don’t get it. Israel is being led around by the nose by the terrorists. We seem to be not even fighting while we get rocketed and mortared more and more. We wait for the opportunity to get a “cease fire.” What is happening to the brave, proud, strong and unafraid nation of Israel? What are we afraid of? Hamas? Obama? The Euros? Our own shadows? Let’s grow a pair and start to fight back and defend our country,” heter det i en kommentar i Jerusalem Post som kanskje uttrykker det mange i Israel føler.