Hamas skjøt 16 raketter på 10 minutter, mer enn 110 raketter avfyrt mandag

På tross av rapporter om våpenhvile har rakettene regnet over Israel i hele dag mens Israel selv har angrepet 64 mål i Gaza

503x

Etter en relativt rolig formiddag har Hamas i løpet av ettermiddagen igjen trappet opp sine angrep mot Israel. Tidligere mandag verserte det ulike rapporter som fortalte at Hamas var i ferd med å akseptere en ny våpenhvile, men så langt er det lite som tyder på at en våpenhvile vil materialisere seg snarlig. I hele ettermiddag har rakettene formelig haglet ned over det sørlige Israel og i løpet av bare ti minutter ble det avfyrt hele 16 raketter mot det sørlige Israel. Israel på sin side har gjengjeldt angrepene med omfattende luftangrep og 70 mål skal være truffet, deriblant en Moské og på palestinsk side skal minst tre være drept mandag.

.netanyahu-yaalonEtter femti dager med krig har Israel ikke nådd sine uttalte mål med sin militær operasjon og Hamas er tross knallhard juling ennå i stand til å skyte et sted mellom 100 og 200 raketter mot Israel hver eneste dag. Med andre ord står vi overfor det faktum at Israel langt fra har vunnet krigen og Hamas på sin side har hatt stor suksess med sin terrorkampanje mot Israel. Det massive palestinske rakett-regnet har sendt titusener på titusener av israelere i bomberom mens tusener av andre har rømt sine hjem som en følge av den dødelige trusselen palestinske raketter og granater utgjør. Fredag ble den fire år gamle Daniel Tregerman drept av en palestinsk granat og hans familie sier nå at de ikke vil flytte tilbake til kibbutzen i grenseområdene mot Gaza. (Bildet viser statsminister Netanyahu og forsvarsminister Ya’alon som så langt sliter med å levere varene de har lovet)