Meningsmåling: 88,9 prosent av befolkningen i Gaza støtter rakettangrepene mot Israel

Netanyahu’s våpenhvile tabbe kommer til å hjemsøke Israel om måneder eller år
netanyahu-ferdigHele 89,9 prosent av befolkningen på Gazastripen støtter rakettangrepene mot Israel viser en ny meningsmåling mens 61 prosent av befolkningen i Gaza sier at de ikke ønsker FN styrker til å overvåke våpenhvilen mellom Israel og Gaza. Meningsmålingen som ble tatt opp i forrige uke viser at hele 60,3 prosent av Gaza’s befolkning i “sterk grad” støttet fortsatt terror mot Israel mens ytterlige 28,6 prosent sa at de støttet rakettangrep. Bare 1,4 prosent av palestinerne sa at de var i mot mens 1 prosent var sterkt i mot. 1,7 prosent sa at de gav blaffen i hvorvidt Hamas avfyrte raketter mot Israel eller ikke. Mens den israelske statsministeren har erfart et markert fall i oppslutningen blant israelske velgere er det ennå full støtte til Hamas på Gazastripen.

netanyahu-tapteVidere mener mer enn tre fjerdedeler av de spurte eller 75,4 prosent at de tror at viljen til fortsatt motstandskamp mot Israel har økt etter Netanyahu’s feilslåtte militæroperasjon mot Gaza som endte med uavgjort etter 50 dager. Bare 12,8 prosent sa at de trodde at den femti dager lange krigen har svekket den palestinske motstandsviljen mens 8,1 prosent mener at 50 dager med krig ikke har påvirket oppslutningen om Hamas mens i Israel har Netanyahu måtte konstatere ett dramatisk fall i oppslutningen etter at han ikke lykkes med å nå sine uttalte mål med militæraksjonen. Den palestinske meningsmålingen illustrerer dermed at en ny krig mellom Israel og Hamas på et eller annet tidspunkt vil måtte komme. (Bildet er fra palestinsk propaganda som illustrerer at Israel heiste det hvite flagg etter å ha akseptert en våpenhvile)

Hamas leder Khaled Mashal: “Dette var ikke den siste krigen mot Israel”

Mashal-smilerHamas politiske leder Khaled Mashal sa torsdag at terrororganisasjonen ikke er ferdig med sin kamp. “Dette er ikke slutten på vår frigjøringskamp, og dette er ikke den siste kampanjen for å frigjøre Palestina. Dette var bare et viktig stoppested på veien til seier,” sa Mashal på en pressekonferanse i Qatar. På Gazastripen har det i de siste dagene blitt arrangert flere parader hvor Hamas har paradert i gatene og feiret det Hamas mener er en stor seier over Israel. Samtidig øker nå kritikken mot Netanyahu’s håndtering av krigen og en meningsmåling utført blant israelere viser at 61 prosent av israelerne er enig i følgende utsagn: “IDF (Det israelske forsvaret) vant konflikten men Israel tapte, og dette understreker bare at et flertall av israelerne var uenig i Netanyahu’s avgjørelse om å inngå våpenhvile i strid med folkemeningen. I følge en meningsmåling gjengitt på Kanal 2 onsdag sa bare 32 prosent av de spurte at de er fornøyd med Netanyahu’s håndtering av krigen med Hamas. (Bildet viser en smilende palestinsk leder)