Menighet i sorg etter at deres 81 år gamle pastor ble funnet myrdet i sitt eget hjem

Foto av pastor Joseph McDowell, som ble funnet myrdet i sitt eget hjem

Medlemmene av  Southard Baptist kirke i Columbus, Ohio sitter tilbake i sjokk og sorg etter å ha mottatt nyheten om at deres mangeårige pastor, den 81 år gamle Joseph McDowell ble funnet død i sitt eget hjem forrige tirsdag. “Dette er definitivt et drap,” sier David Sicilian som er etterforsker ved politiet i Columbus til avisen  Columbus Dispatch. I følge politiet er dødsfallet definitivt et overlagt drap. Det hele startet med at brannvesenet reagerte på en oppringning til nødtelefonen som fortalte at det hadde skjedd en eksplosjon i en garasje som var blitt ombygd til leilighet. Den ombygde garasjen lå baksiden av den 81 år gamle pastorens bopel. Hjelpepersonell som kom til fant pastoren liggende død i sitt eget soverom, og to personer som oppholdt seg i garasjeleiligheten ble sendt til sykehus for brannskader.

Den 81 år gamle Joseph McDowell betjente denne lille kirken Sør-Columbus

Det var naboen Rose Dailey som bor rett ved siden av pastoren som først meldte om brannen etter at Ricky Skinner dundret på hennes dør og ropte “jeg står i brann” ring nødtelefonen. I følge naboen skal de to skadde, Ricky Skinner, 42, og Jamie Raines, 40 som oppholdt seg i garasjeleiligheten fått tillatelse til å bo der fordi den eldre pastoren følte sympati med Ricky Skinner, en tidligere straffedømt som led av Hepatitt C og som angivelig bare hadde måneder igjen å leve. Skinner ligger nå kritisk skadd på intensivavdelingen ved et lokalt sykehus.  I en uttalelse fra politiet kommer det ikke klart frem om drapet på den 81 år gamle pastoren er knyttet opp mot brannen, men

Medlemmene av den vesle kirken tørker tårene etter at nyheten om drapet på pastoren ble kjent

man er sikre på at  McDowell var død noe tid før brannen brøt ut. Dødsfallet og tapet av den 81 år gamle pastoren har fått stor oppmerksomhet i lokalmiljøet og menigheten han fremdeles betjente er i dyp sorg etter drapet på den harmløse gamle pastoren. Den hendelsen er den tredje i rekken av voldelige episoder som har involvert pastorer i forskjellige menigheter. Nylig ble pastor Rudy Trujillo i Faith Center i San Fernando angrepet og fikk knust sine hofter av et tidligere kirkemedlem, og noen uker før den voldelige hendelsen ble pastor Herbert Valero, 68, i Victory Outreach Church i Salinas knivdrept på utsiden av et hus hvor man avholdt bønnemøte. Begge de to pastorene hadde jobbet med å nå gjengmedlemmer og mennesker som slet med narkotika.