Menighet i Donetsk i bønn for noen av sine som oppholder seg i en kjeller til en kirke truffet av raketter i Mariupol: “Please Pray for us!”

De tre brødrene Igor, Kirill og David her avbildet sammen med sin mor befinner seg i en kjeller i en bombet kirke i Mariupol i krigssonen

Familien Khatuntsev som består av to foreldre og tre barn, hvorav brødrene Kirill og Igor og en lillebror David på bildet er i Mariupol. “Mitt hjerte er knust fordi jeg ikke hørte fra dem på nesten en uke,” skriver pastor Sergei Karpenko i en melding til Søkelys. “Jeg vet også at en rakett traff stedet hvor de var. Men rapporter sier at de er i live. Denne familien har tre sønner og en datter i Mariupol samt foreldrene. Familien som er en del av Bible Church Ukraina som har sin kirkebygning i Makiivka i Donetsk, har også hatt en kirke i Mariupol. Kirken i Mariupol hvor familien oppholdt seg i kjelleren, ble truffet av en rakett.

Pastor Sergei Karpenko i “Bible Church Ukraina” er bekymret for en familie i menigheten som er bosatt i Mariupol hvor de har søkt beskyttelse i kjelleren på en kirke truffet av raketter.

“Jeg snakket med Igor Khatuntsev, i live, i en kjeller, i forvirringen. En rakett traff kirkebygningen hvor de oppholdt seg i kjelleren, men familen overlevde fordi de hadde tatt dekning i kjelleren. På grunn av kamphandlingene kan de ikke ta seg ut, og venter på muligheten, skriver pastor Sergei Karpenko. “Please pray! Ask you family and church in Norway to pray,” er bønnen fra pastor Seergei Karpenko i en melding til Søkelys. Det er mange familier i alvorlig krise i Mariupol og andre ukrainske byer som er under angrep. Vi slutte oss til forbønnen for disse og vi ber for foreldrene Igor og Marina og deres tre barn Kiril, Igor og David. Disse sitter nå i kjelleren i kirken som er truffet av raketter og venter på å kunne komme ut. Vi slutter oss til forbønnen og oppfordrer den kristne kirke og enhver leser til å be for denne vesle familien og de mange andre som sitter i tilsvarende situasjon i en krig som har skapt den største krise i Europa siden andre verdenskrig. Vi ber om at partene skal finne sammen i kompromiss slik at krigen kan avsluttes og lidelsene få sin slutt.

I videoen under kan vi se de familien synge sammen i en gudstjeneste fra 2018

11 tanker om “Menighet i Donetsk i bønn for noen av sine som oppholder seg i en kjeller til en kirke truffet av raketter i Mariupol: “Please Pray for us!”

 1. Vi skal be for denne familien og andre som er krigslinjen i Ukraina.
  Må Herren Jesus Kristus være hos denne familien og alle troende som befinner seg i krigssonen i denne triste krigen.
  Vi ber også om at de ukrainske myndigheter av hensyn til befolkningen ydmyker seg og godtar Russlands betingelser.
  Vi ber til Jehova den allmektige i Jesu Kristi navn om beskyttelse og trøst for dem som lider i krigen.
  Jeg sender ut sms til alle i husmenigheten for at de kan løfte denne familien inn for Herrens trone

  • Vi ber også for familien og sivile i Ukraina. Var på møte i kveld i en menighet og en dame stod opp og vitnet og sa at hun hadde lest om familien i Søkelys. Etter å ha lest noen gudsord ble menigheten ledet i bønn for denne familien.
   Vi må være glade for at noen troende tar slike oppfordringer alvorlig.
   Skriften sier jo at kjærligheten skal bli kold hos de fleste i disse siste tider og lunkenhet og likegyldighet skal prege menighetene.
   La oss alle sammen huske på denne familien i bønn.

  • Ja der er rett å be for medtroende åndelige brødre og søstre. MEN ikke direkte for hedninger i denne verden:

   Jesus i hans yppersteprestelige bønn til sin Far Jehovah Gud. (Johannes 17:9)

   “Jeg ber ikke for verden, men for dem som du har gitt meg, for de er dine.”

   3
   2
  • Viktig å be for myndighetene også, våre bønner kan påvirke både Putin og Zelenskyj. Mye mer effektivt enn bomber og granater.

   1
   1
  • Nei sanne kristne ber ikke for verden. Det sa Jesus i sin yppersteprestelige bønn. Men KIRSTEN tror kanskje ikke på Jesus?

  • Din bibelkunnskap er nok ikke helt allverden, men skal ikke klandre deg for det. Det positive er at du fortsatt har en god del å lære, f.eks her:
   Men jeg sier dere: Elsk deres fiender, velsign dem som forbanner dere, gjør vel imot dem som hater dere, og be for dem som forfølger dere, for at dere kan være barn av deres Far i himmelen..

   Du vet hva du har å gjøre om (?) du er barn av din Far i himmelen.

   Å be for ufrelste er stor velsignelse, har opplevd mage bønnesvar ved å gjøre det. Men om en ikke ber, da kan en ikke forvente store resultat heller. “Dere har ikke, fordi dere ikke ber”.

  • “Elsk deres fiender” betyr ganske enkelt at sanne kristne ikke skal behandle sine fiender like dårlig som de behandler oss. Ellers hadde det ikke vært noen mening i Bibelens påbud om at “VENNSKAP MED VERDEN ER FIENDSKAP MED GUD”.

   Vi ber selvsagt til Jehovah Gud gjennom Kristus om at de som forfølger oss skal bli ledet av Ham til å la oss være i fred.

   Dersom noen av våre bibelstudier viser åndelig progresjon ber vi selvsagt om at de skal forlate denne verden og ta sannheten.

   Men be du bare til din gud Satan Djevelen om hans velsignelse for denne ugudelige verden. Dere satanisters eneste håp om utsettelse av den evige død er jo nettopp at denne onde verden varer så lenge som mulig.

  • Elsk deres fiender betyr ganske enkelt elsk deres fiender. Tror bibelen forteller deg at du ikke skal forandre på skriften, gjør den ikke? Jesu ord er vel såpass vanskelig å etterfølge at du må vri på ordene og legge til en helt annen betydning for at det skal passe deg.

   Jesus er et eksempel for oss alle, Han elsket sine fiender så høyt at han til og med ba til sin Far: “tilgi dem for de vet ikke hva de gjør”.
   Dette er å elske – og be for sine forfølgere/fiender i praksis.

   Tror du trenger litt mer tid i bibelen, du forstår tydeligvis ikke mye, fru Blom.

  • Jesus ba for JØDENE, sitt eget folk som han var utsendt for å redde. Han sier rett ut i sin yppersteprestelige bønn til sin Far Jehovah Gud at han derimot IKKE ber generelt for hedningene i denne verden.

   “JEG BER IKKE FOR VERDEN, MEN FOR DEM SOM DU HAR GITT MEG FOR DE ER DINE”.

   “VENNSKAP MED VERDEN ER FIENDSKAP MED GUD”.

   “DEN SOM VIL VÆRE VERDENS VENN BLIR GUDS FIENDE”.

   Da du uten hellig ånd åpenbart ikke kan lese og forstå at Bibelen ikke er selvmotsigende, viser det at du som Peter skriver i sitt andre brev:

   “… de ukyndige og svake forvrenger dette, slik de også gjør med de andre skriftene, og det fører til fortapelse for dem selv.”

   Bibelen sier det så treffende:

   ” Folk skal gå til grunne av mangel på kunnskap.”

  • At kristenheten i våre dager legger seg flate for hedningene worldwide og deres gudløshet og tror Jesu bønner for sitt folk JØDENE betød at han ba sine brødre blande seg med filistere og alle slags gudsfornektere har ført til at kristendommen er i fritt fall i hele vesten.

   Forledede og narrede falske kristne har satt døren på vid gap for sine fiender som er i ferd med å fortære de siste rester av de bibelske normer og prinsipper som gjorde Vesten til verdens beste land å bo i.

   Heldigvis er det ikke lenge til Kristus på vegne av sin Far Jehovah skal fortære den siste rest av slike dårer.

  • Du har fullstendig misforstått, du er helt på jordet.
   Bønnen du refererer til, er og blir en bønn, -ikke en lære. Jesus spesifiserer til sin Far hvem han ber for akkurat der og da, det gjenspeiler seg igjennom hele bønnen. Klarer du ikke å se det? Jeg pleier også å spesifisere hvem jeg ber for i mine bønner. Du forstår jo enda mindre enn jeg trodde, hvor mye har du egentlig lest i bibelen?
   Har du en bedrift? Hvis ikke kunne du starte “Klipp & lim AS”, et dekkende navn for deg og din lære.

   Jesu lære er dette: Men jeg sier dere: Elsk deres fiender, velsign dem som forbanner dere, gjør vel imot dem som hater dere, og be for dem som forfølger dere, for at dere kan være barn av deres Far i himmelen.

   Dette er stikk motsatt tankegang enn hva denne verden har (og tydeligvis du), så om du vil være en verdens venn, da forstår jeg godt at du ikke tolererer Jesu ord om å elske deres fiender.
   Denne verden klarer ikke å elske sine fiender, derfor vrir du på betydningen.

   For så har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal fortapes, men ha evig liv.

   “Verden” i dette verset er nøyaktig det samme ord som er brukt i Jakob 4:4 som du refererer til (Jakob 4:4) i grunnteksten.
   Gud elsker verden, Jesus sier vi skal elske våre fiender og be for våre forfølgere.
   Alt dette er fullstendig mulig uten å være en “verdens venn” og la seg skikke lik denne verden.
   Hva karakteriserer en “verdens venn”? Svarene finner du i Jakob 4, f.eks misunnelse, hat, begjær, havesyke…. Dette er såklart fiendskap mot Gud.
   Derfor skikker vi oss ikke lik denne verden, ei heller elsker denne verden. Men vi elsker allikevel våre fiender, vi viser et helt annet sinnelag enn hva de gjør overfor oss: Sulter din fiende, så gi ham brød å ete. Tørster han, så gi ham vann å drikke! For da sanker du glødende kull på hans hode, og Herren skal gjengjelde deg det.

   Anbefaler deg å studere litt mer, du er sikkert såpass fersk i skriften at du ikke ser dette. Jeg skal ikke forstyrre deg mer, lykke til videre i dine studier, du har hvertfall pågangsmot!

   PS. Å like sine egne innlegg er en form for selvopphøyelse.

Det er stengt for kommentarer.