Martyrkirken: Indisk bestemor ble strippet naken og slått til døde fordi hun ba til Jesus

En indisk bestemor ble strippet naken, slått til døde og hennes legeme ble brent fordi hennes kristne tro forstyrret den offentlig ro og orden i landsbyen. Hendelsen som er rapportert av World Watch Monitor skal ha skjedd i den sentrale indiske delstaten Chhattisgarh i midten av oktober. Det groteske angrepet på den kristne kvinnen er bare et av flere som har rammet sårbare kristne i regionen hittil i år. Blant annet skal en 14 år gammel jente ha blitt voldtatt og myrdet. I et nylig besøk til den avsidesliggende landsbyen Dokawaya, fikk World Watch Monitors kilde høre hvordan den 55 år gamle Samari Kasabi ble dradd ut av sitt eget hus av fiendtlige naboer som forstod at hun var alene fordi hennes sønn,  Sukura, hadde dradd med kone og barn til en kirke 12 km unna og overnattet der.

Når han og hans familie kom hjem fra kirken fikk de servert den triste nyheten om hvordan folk i nabolaget hadde kommet til hans mor hus, dradd henne med ut og så dradd av henne klærne for så å slå henne til døde.  Slektninger i landsbyen var vitne til det som skjedde men var ute av stand til å redde henne.  Det var på kvelden den 16 oktober at folk i landsbyen ble kalt sammen utenfor Samari’s hjem, forteller øyenvitner. Disse spurte etter hennes sønn og når hun svarte at han var dradd til kirken 12 km unna, dro de henne med ut, dro av henne alle klærne og begynte å slå henne til hun døde.  Noen få hundre meter bortenfor hennes hjem satte de fyr på hennes kropp og forlot stedet. Når Sukura kom tilbake neste dag, kunne han ikke finne sin mor og mens han lette etter henne i nærheten av huset, kunne han se blodspor og fant en bag med klærne hun hadde hatt på seg dagen i forveien. Han spurte så naboene hva som hadde skjedd, men disse så ut til å skjule noe. Etterhvert fortalte de likevel de grusomme nyhetene til Sukura som her er avbildet sammen med sin kone og barn (foto Open Doors USA)

Meldte fra til politiet 

Sukura meldte straks fra til politiet som arresterte en av landsbyens ledere som i avhør bekreftet detaljene i drapet.  Denne ble så holdt i varetekt i ytterligere noen dager mens politiet gjorde flere undersøkelser.  Ytterligere fire menn fra landsbyen ble arrestert og etter noen dager ble landsbylederen satt fri mens de fire andre ikke ble tiltalt. For seks måneder siden hadde noen i landsbyen rettet en klage på den kristne familien til lokale Naxalitter, eller “maoister” -som er noen militante kommunister som opererer i enkelte deler av India Disse Maoistene er kjent for å ha drept mange kristne tidligere. Landsby beboerne fortalte maoistene at Sukura’s familie “forstyrret ro og orden” i landsbyen og at disse måtte drepes. Maoistene kidnappet så -og holdt Sukura og hans familie fanget i tre dager før de slapp dem fri. Maoistene fortalte så til landsbybeboerne at vi var uskyldige og at vi ba at det skulle gå bra for landsbyen og at vi ikke forstyrret ro og orden,” forteller Sukura. Imidlertid fortsatte landsbyens befolkning å true familien.

Her ble kvinnen brent og funnet. Foto Open doors USA

Landsbyen har ikke telefondekning og ligger 45 km fra den nærmeste hovedveien og andre kristne besøker sjeldent Dokawaya på grunn av farene og dette har gjort det lille samfunnet svært isolert. Når noen kristne nødhjelps arbeidere besøkte Sukura etter hans mors død, fortalte han dem, “at helt siden den dagen jeg kom til tro på Jesus, har ingen kristne ledere fra noe sted besøkt oss, og dette var første gang noen hadde kommet og bedt for oss.” Fiendtlige landsbybeboere hadde tydeligvis håpet at maoistene vil ha blitt kvitt den kristne familien, for i august hadde mer enn ett hundre maoister kidnappet og drept en pastor i Telangana, en sentral delstat litt øst for Chhattisgarh. De lokale kommunistene skal ha stått bak 18 angrep mot kristne sommeren 2015, men landsbybeboernes plan ser ut til å feilet siden kommunistene slapp fri familien. Dermed har de lokale innbyggerne tatt skjeen i egen hånd og når Sukura dro av sted, benyttet de anledningen til å drepe Samari på egen hånd siden hun var alene. Tragedien som rammet den 55 år gamle bestemoren som nå har fått sitt navn innskrevet blant martyrene -er også et kall til oss om å vise omsorg og kjærlighet til våre søsken i troen som lider for Navnets skyld. I mange land er Jesus Kristus “Persona Non Grata” og dem som følger ham blir ansett som fiender. Nærmest alt kan brukes som påskudd for å drepe eller forfølge kristne.

Om ett lem lider, da lider hele legemet med?

Situasjonen for Jesu Kristi kirke i den muslimske og hinduistiske del av verden blir bare tøffere og tøffere. For oss som lever i et samfunn som mest minner om tilstanden i åpenbaringsbokens Laodikea er beretninger om kristne som lider og blir drept for sin tros skyld deprimerende nyheter vi helst ikke vil høre om. Hvorfor ikke skrive positive nyheter om fjas og glimmer og fremtidige massevekkelser som enkelte tror komme, ser jeg enkelte har etterlyst i kommentarfeltet -og det er nærmest som om kristne i vårt moderne Laodikea ikke ønsker å se virkeligheten slik den er for millioner av kristne i land hvor Jesu navn ser ut til å være “persona non grata”. Fakta er at den kristne kirke i Europa og Amerika befinner seg i en åndelig transe av velstand og materiell lykke,  mens kristne i land som Kina, India, Iran, Egypt, Syria, Irak, Nigeria og Libya har trengsel, fattigdom, lidelse, fengsel -men forblir tro inntil døden. “Om ett lem lider, da lider alle lemmene med,” heter det i Skriften. Er dette sant i ditt liv? Og dersom det er sant burde man engasjere seg og støtte dem som arbeider for de forfulgte. Åpne Dører eller Open Doors er en kristen organisasjon som arbeider for de forfulgte. Gjennom å gi litt av vår velstand til dem kan vi bidra til å hjelpe forfulgte kristne.

Støtt Åpne Dørers arbeid ved å besøke nettsiden: https://www.opendoors.no/