Barack Obama med julegave til syriske “frihetskjempere” som vil gjøre IS glade

Foto: You Tube

Mens amerikanske medier var opptatt med å lese Donald Trump’s skriverier på Twitter gjorde Barack Obama nok sykt i Syria som vil gjøre ISIS eller IS så lykkelige. På tross av at den amerikanske presidenten bare har knappe 6 uker igjen til han etter planen vil gå av, beordret USAs president det amerikanske forsvaret til å gi våpen og ammunisjon til forskjellige grupper som bekjemper Assad regimet i Syria. “Dette betyr definitivt at terrorgruppen IS vil få kontroll over de amerikanske våpen som sendes inn i konflikten,” skriver Danny Gold i Liberty Writers News. 

foto: Wikimedia Commons

Hva svarte er det du gjør spør Danny Gold innledningsvis i sin artikkel når han refererer til det siste utspillet fra Barack Obama som lørdag offentliggjorde sin siste beslutning om Syria konflikten som mange her i Vest håper er i ferd med å brenne ut av seg selv. “Jeg bestemmer herved at transaksjonen som omfatter levering av forsvars-materiell, våpen og tjenester til utenlandske styrker, irregulære styrker, grupper og individer som er engasjert i eller driver tilrettelegging for den pågående amerikanske militæroperasjonen for å motvirke terrorisme i Syra er essensielt for de nasjonale sikkerhetsinteressene til de forente stater.” Med andre ord beordrer Obama her en opptrapping av den militære støtten til de mange forskjellige aktørene i Syria som kjemper mot terrorisme. Hvem disse gruppene Barack Obama nå beordrer våpenhjelp til sies ikke, men erfaring gjort tidligere er at mesteparten av den våpenhjelp som er blitt gitt til “moderate” syriske opprørere enten vil bli brukt mot den syriske regjeringshæren eller og falle i hendene på styrker fra den islamske stat.

Skjermfoto: RT

Hva i alle dager Obama? Forsøker du å hjelpe ISIS eller er du bare så stupid? spør Danny Gold avslutningsvis.  Helt seriøst, vi har pumpet inn store mengder våpen til Midtøsten gjennom flere år, og se hvor det har ført oss! Det er på tide å si stopp! Forhåpentligvis vil Donald Trump gripe inn i tide og stanse dette nonsens og redde Amerika fra 10 år til med krig. Andre nyhetsmedier, deriblant denne russiske TV kanalen RT er noe mer forsiktig i retorikken, men stiller likefullt spørsmålet om USA kan garantere at ikke våpnene ender i hendene på IS terrorister. Mark Toner, talsmann for det amerikanske utenriks-departementet bruker mange ord for å svare, på RTs spørsmål om hvorvidt USA kan garantere at våpnene ikke ender opp hos ISIS. Forkledd bak mange ord sier egentlig Mark Toner “nei”, vi kan ikke garantere at ISIS ikke får tak i våpnene. Alt USA under Barck Obama gjør nå, er å forlenge det syriske folks lidelser.