Maldonado: Blir tiltalt som “apostel i møtet -men intet nytt under solen onsdag

Årets show med den amerikanske fremgangsteologen og trosforkynneren Giuliano maldonado-taleMaldonado bød onsdag ikke på de helt store overraskelsene. Omkring 1500 mennesker hadde tirsdag kveld samlet seg i Telenor arena, og det var heller glissent,” skriver Dagen om gårsdagens affære. Telenor arena rommer oppimot 15 000 mennesker og det må ha føltes stusslig for arrangørene at bare omkring 1500 fant det bryet verd å møte opp for å høre “apostelen”. Hvordan fremmøte var onsdag vites ikke, men i kjent stil så vi Maldonado som omtales som “apostel” serverte vitnesbyrd av mennesker som hevder de er blitt helbredet for diverse ymse mennesker. Også en kvinne som hevdet at hun hadde sådd inn i fjorårets virksomhet stilte seg frem og fortalte at etter at hun hadde “sådd inn” i Visjon Norge i fjor, hadde bankene begynt å ringe henne opp for å fortelle at de hadde ettergitt deres gjeld, og Maldonas show, minner nå mer og mer om Peter Popoff show hvor mennesker som har kjøpt hans “mirakel Spring  Water” i tur og orden står frem og forteller hvordan pengene formelig strømmer på. “Gud vil kansellere gjeld, Gud vil at du skal ha økonomisk fremgang og være rik, var “apostel” Maldonado’s budskap onsdag kveld.

Med andre ord var årets TV Visjon Norge sirkus med fremgangsteologen Giuliano Maldonado, ikke noe annet enn en tradisjonell fremgangsteologisk seanse hvor Mammon maldonado-sirkuser sentrum, og teologien som ligger bak er ikke noe annet enn den velstandsteologiske frasen om å “så inn” og deretter hente ut det mangedobbelte igjen. Vi har sett det mange ganger før, vitnesbyrd om mektige økonomiske mirakler i kombinasjon med triks og ennå fler løfter om økonomisk fremgang og kansellering av gjeld er blant de tradisjonelle  ingrediensene enhver “prosperity pimp” tilbyr i sine møter. Min konklusjon etter å ha sett på deler av programmet som ennå pågår er at Telenor arena ikke har hatt besøk av noe annet enn en tradisjonell “grådighetsapostel” med glatt tunge og svulmende løfter: “Gud er god, Gud er god forsøker Maldonado få folk til å gjenta etter seg som er ett ledd som er kjent som en form for manipulasjons-teknikk. scene-sirkus-maldonadoBudskapet til Maldonado var blant annet “jeg setter dem i stand til å gjøre mirakler” og selv om det ikke var en Guds apostel som besøkte Telenor arena disse dagene, var det likevel en mann som er viktig i egne og hans mange tilhengeres øyne. Oss andre som har sett slikt før, lar oss neppe fascinere for vi gjenkjenner den samme teologi og forkynnelse som blir servert verden over at tilsvarende tros og velstands-forkynnere. Og selv ikke blinkende lys og barmfagre syngedamer som messet sine gjentakende og innholdsløse lovsanger, var noe å skrive hjem om. Og i morgen torsdag er det hele over for denne gang, og om noen dager, når stemningen fra møtene er historie, superapostelen er flydd hjem, og Jan Hanvold teller opp byttet, vil nok mange av disse som “følte noe merkelig” under seansen, igjen kjenne at hofta er der, at kneet er der og at ryggen også faktisk er like vond igjen.

Maldonado, gjesp

Maldonado’s preken i avslutningen av møtet demonstrerer nettopp det skumle med denne type forkynnelse. Litt sannhet blandet med mange tradisjonelle løgner utgjør en livsfarlig og forførende blanding som for folk som ikke er grunnfestet i Guds ord. Å skrive mye om et tradisjonelt fremgangsteologisk vil egentlig bare bli å repetere det samme som vi skrev i fjor, og onsdagens møte viste med all tydelighet -at det rett og slett ikke er noe nytt under solen..Tross besøk av en apostel fra Amerika. I en av sine setninger snakket denne apostelen om at troen må være basert og grunnlagt på Guds kraft -og nettopp her tar vi farvel, fordi vår tro er basert på det levende Guds ord. Bibelen. Om ordet står det: “Den hele Skrift er innblest av Gud og nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning, til optuktelse i rettferdighet,” (2 Tim 3,16) og tilslutt, Maldonado sier mye sant og rett, men også mye falskt og feil.

“Må atter en gang advare mot denne Maldonado. Læren om helse, framgang og et godt liv her i verden er helt fremmed i Bibelen. Aldri er det lovet i Bibelen at vi som følger Jesus skal ha framgang og gode dager på jorden. Det er heller forutsagt at det skal gå motsatt. “Alle som vil leve gudfryktig i Kristus Jesus skal bli forfulgt.” (2Tim 3:12) “Om noen vil komme etter meg, da må han fornekte seg selv, ta sitt kors opp og følge meg. For den som vil berge sitt liv, skal miste det. Men den som mister sitt liv for min skyld, skal finne det.” (Matt 16:24-25) Les også Hebr 11:33-39 Det at vi får mer eller mindre sykdom, bedre eller dårligere økonomi etter hvordan vi lever, hvor my vi gir osv. er også helt ukjent i Skriften. Aldri deler Gud ut sine gaver eller prøvelser etter fortjeneste. Alt gir han etter som han ser vi tåler, for rikdom kan føre en kristen i fall. I hinduismen lærer men at alt i menneskelivet er underlagt Karma – du får som fortjent. I kristendommen får vi alt av nåde, enten det er medgang eller motgang,” skriver Jan Eirik Berre i kommentar i avisen Dagen til årets sirkus Maldonado.

6 tanker om “Maldonado: Blir tiltalt som “apostel i møtet -men intet nytt under solen onsdag

 1. Kanskje det lave fremmøte skyldes at kristne får opp øynene for hva dette virkelig er. Jesus kan ikke brukes som en slotmaskin; jo mer penger du putter på, jo større sjanse er det for at du vinner.
  Håper at flere og flere sier nei til disse prosperity pimps, med sine utspekulerte innsamlingsmetoder og en annen Jesus. Forferdelig av Hanvold å åpne opp dette som han selv kaller “det nye kristne Norge”.

 2. 100% enig. Satan er jo denne verdens herre og mammon en del av hans varemerke. Jeg ser derfor ikke bort fra at de som er forført allerede av falske forkynnelser opplever “pengemirakler” da Satan også har sine “mirakler” som fører til fortapelse og med slike vitnesbyrd kan stjele sjeler med seg til fortapelsen – . slik som hun som vitnet igår hos Maldonado om å ha gitt til den nigerianske pastoren som har vært på VN – og kort tid etter hadde blitt oppringt om at hennes gjeld på et par hundretusen var slettet – .
  Så HØR på Donnie i denne videoen her for det er den nakne sannhet. Og disse forkynnerne var på rett vei i utgangspunktet men valgte senere å bruke det som en vei til egen vinning.
  Det er riktig ille – og kanskje enda verre – å se kristne lederskikkelser falle ned for dette menneske isteden for å stå opp for sannheten og tale Roma midt imot som det heter – slik Donnie gjør i denne videoen du har lagt ut kjære Søkelys!!
  Evig takk for ditt bidrag til kanskje å redde EN ut av helvete både her og i evigheten. For de som følger Maldonado og hans like vil før eller siden finne ut at deres vei gikk nedover og ikke oppover slik disse lovet dem. Tro meg. Jeg snakker av både personlig erfaring og av Bibelens lære.
  “Det er en vei som synes rett for et menneske men enden på det er dødens veier” og “BLODIGLEN har to døtre; Gi og Gi”.
  (SalomosOrdspråk)

 3. På gårdagens show fikk vi høre om at en dame var blitt kvitt nær 200 tusen i gjeld. Maldonado brukte dette for alt det er verd for å forsvare sin falske profeti om at kristne i et nå kan bli gjeldsfrie.

  La oss være litt edruelig her og ikke så lett ta dette for god fisk. Alle vet at ingen bank, helt ut av det blå, ringer til en kunde for å si at de ettergir gjelden, så det er en historie her som ikke blir fortalt.
  Jeg har selv hjulpet mennesker til å bli kvitt kredittgjeld. Inkassoselskapet har strøket eller redusert gjelda fordi skyldneren er varig ute av stand til å betale. Kan det også være slik for denne damen? Det finnes ikke noe mirakel i dette!

  • Marie, Jeg svarte deg noe lignende dette under et annet Maldonado innlegg av Søkelys.
   Det er nemlig helt rett at banken ikke KAN gjøre slikt MEN dersom de hadde sagt at NOEN hadde betalt lånet hennes så var det i allefall troverdig. Og er det sant som hun sa så skal banken kunne stadfeste det skriftlig. For Guds mirakler tåler gransking! Om det er Han. Og DA ville det vært et sant vitnesbyrd indeed!

  • Absolutt, Eva. Det ville vært noe annet om en annen hadde betalt.
   Kjenner en kristen person som har fått en gjeldsordning. Det innebærer å betale tilbake det man kan over fem år. Deretter slettes gjelden. Det gjelder også om man ikke har greid å betale noe. Jeg er sikker på at denne personen vil stå fram ved slettingen og si at Gud har slettet gjelden.

 4. Legg merke til pyramidene som bakgrunn kulisser og den suggerende repitasjon av mantra sang.

Det er stengt for kommentarer.