Israelsk antirakettsystem avskar fem palestinske raketter

Det israelske Iron Dome forsvaret avskar fem palestinske raketter torsdag mens Israels statsminister fordømmer EU for hykleri fordi man ikke vil fordømme palestinsk terror

iron_domeDet israelske antirakettforsvaret “Iron Dome” avskar torsdag formiddag fem rakettangrep fra Gaza som var rettet mot  byen Ashkelon. Torsdag ettermiddag publiserte det israelske forsvaret videoer som viser hvordan Iron dome avskjærer fem raketter avfyrt av palestinske terrorister fra den Hamas kontrollerte Gaza stripen. Også flere andre raketter ble avfyrt torsdag, men disse landet i ubebodd terreng uten å gjøre skade.Sent torsdag kveld gikk igjen alarmen i Ashkelon.

Torsdag kveld gikk igjen alarmen som varsler innkomne raketter i Ashkelon og det er tydelig at Israel gradvis nærmer seg det punktet hvor en ny større militæraksjon må iverksettes for å stanse den palestinske rakett-terroren. Samtidig torsdag gikk statsminister Benyamin Netahyahu hardt ut mot EU landene Storbritannia, Italia, Spania og Frankrike i en samkjørt “diplomatisk kampanje” irettesatte de israelske ambassadørene for planene om å bygge 1400 nye boliger i de landområder vi i Bibelen kjenner omtalt som Judea og Samaria. Netanyahu omtalte de fire EU landenes stunt som  et “hyklerisk utspill som skyver freden lengre vekk, fordi verken London, Paris, Madrid eller Roma i like sterk grad er villig til å fordømme palestinsk terror.

 

Tradisjonell Europeisk antisemittisme 

“Det vi ser fra EU er bare rester av den gode gamle europeiske antisemittisme som preget  store deler av Europa for 80 år siden. De bryr seg null og niks med hva araberne gjør så lenge de kan pille på jødene,” skriver| en av de mange som nå diskuterer EUs ondsinnede forsøk på å sverte den jødiske staten fordi en bygger boliger det akutt behov for. Mandag ble det også avfyrt flere palestinske raketter parallelt med at den tidligere israelske statsministeren Ariel Sharon ble begravd etter å ha ligget i koma siden januar 2006.