Luftangrep mot Kiev onsdag kveld -eksplosjoner og kraftige lysglimt på himmelen -kan være en NASA satelitt som eksploderte

Eksplosjoner på himmelen og kraftige lysglimt og luftsirener forteller innbyggerne i Kiev at det fremdeles er krig i landet. Foto: Twitter

Det høres onsdag kveld kraftige eksplosjoner i Kiev melder flere medier. Flere eksplosjoner dundret på himmelen over Kiev, et luftangrepsvarsel ble varslet i den ukrainske hovedstaden og regionen, skriver Strana.ua. I følge VG var dette en ameriansk NASA satelitt som falt ned over Kiev.
“Befolkningen i Kiev rapporterer om et sterkt blink på himmelen, som ble observert på tampen av kunngjøringen av luftangrepsvarslet. Det ble også sett i regionen … Beboere i Bila Tserkva rapporterer om to eksplosjoner. De hørtes før kunngjøring av alarm,” heter det i publikasjonen.

Meldingene om det russiske luftangrepet mot Kiev og omkringliggende regioner blir bekreftet av flere videoer lagt ut på Twitter. I følge andre kilder var det snakk om en NASA satelitt som falt ned over Kiev. Det er dermed uklart om det er snakk om et russisk angrep.