Ludvig Nessa: “AVISEN DAGEN IKKE LENGER HVA DEN VAR”

Prest Ludvig Nessa: Foto: Søkelys

Den tidligere kristne avisen Dagen har bare gått nedover og nedover de siste årene. “Her er noen pauli ord til redaktør Vebjørn Selbekk. Hvordan kan du støtte massemordere? Hva har skjedd med deg? Knakk du moralsk sammen etter karikaturstriden? …Hva har egentlig skjedd etter at du ble redaktør i Dagen?” spør Ludvig Nessa og viser til denne setningen som er blitt delt på Facebook: “Det er ikke Donald Trump som vil at denne ni måneder gamle babyen i mors mage fritt skal kunne drepes.” Avisen Dagen som engang var et talerør for bibelske kristne er under Vebjørn Selbekks ledelse blitt et talerør for liberal religiøsitet og kraftløs religion.

Avisen Dagen fortsetter å gå fra mørke til mørke, mener mange av dem som støtter Ludvig Nessa i kampen mot fosterdrap. Etter at menn som Odd Sverre Hove, Johannes Kleppa og Finn Jarle Sæle har forlatt den tidligere bastionen for bibelsk kristendom, har avisen blitt stadig mer uspiselig for kristne lesere. Frafallet begynte da Vebjørn Selbekk ble redaktør og har bare blitt mer og mer tydelig. Som kjent har Dagen på lederplass uttrykt at de ville ha stemt både på Hillary Clinton og Joe Biden -og den religiøse avisen har dermed tatt side -og blitt et organ som støtter dem som fremmer abort eller “fosterdrap” som var uttrykket tidligere Dagen redaktør Arthur Berg brukte. Mange av dem som har kommentert Ludvig Nessa`s kritikk av avisen Dagen sier rett ut at den religiøse avisen “støtter mordere”:

Selbekk plasserer seg på venstresiden

Her er nok Selbekk på ville veier. Her bør han ledes på rett vei. Ulf Johansen

“Med dette plasserer Selbekk seg på venstresiden og midt i den Norske kirke av i dag,” skriver Ulf Johansen mens Martha Irene Fjelde slår fast at “Han blei heit forandra etter karikaturstriden. Dagen var noe annet under Arthur Berg,” og hun har rett i det. Selbekk har som kjent lagt seg ut med pinsekarismatiske menigheter og det finnes mange i kristen-Norge som ikke ønsker å uttale seg til avisen Dagen. “Gud skiller nå sauene fra geitene! Snart Kommer Kongenes Konge! Jesus Kristus! Slik de holder på i Washington nå, ser det mer ut at de kommer til å nærme seg Kina! Diktatur! Ber til Gud at Vebjørn Selbekk og Haride og DNK våkner før det er for sent! Bare 5 av Jomfruene var rede!,” skriver Magne Hjønnevåg. “Vi oppdaga det same..da opp Dagen.etter Selbekk vart redaktør. Vondt å høyre/lese kva han seier no…..” skriver Reidunn Fausk. “Dette er ikke bare sinnsykt, det er pur og djevelsk ondskap! Og så skal en redaktør i det som ble startet som en avis med et verdigrunnlag bygget på kristentroen aktivt støtte slike som Selbekk gjør! Ufattelig at avisens styre ikke tar affære! Selbekk har faktisk nå holdt på med dette i OVER hele FIRE år og GIR SEG IKKE! Ja, det spørsmålet stiller også jeg meg: Hva i alle dager har skjedd med Selbekk?,” spør evangelist David Auke. Svaret er såre enkelt. Bibelen kaller dette det store frafall, eller mange er kalt men få er utvalgt.” “Må si meg enig med dere i dette. Har nå gått et HELT annet inntrykk av hr Selbekk
Ikke bra,” skriver  Torill Born

Beklager utviklingen

“Det är fruktansvärt och gör ont in i hjärteroten…har så svårt att förstå hur vi ens kan vilja göra så😔det är en kall värld vi lever i…!,” skriver kristenrock-legenden Ulf Christiansson fra bandet Jerusalem. I likhet med mange andre bibelske kristne reagerer Uffe på forfallet vi ser skje blant fremtredende religiøse figurer i Norge. Det er ikke tvil om at Dagen under Selbekks ledelse er blitt en avis som har lagt seg et sted mellom Dagbladet og Klassekampen og det er heller ikke uten grunn at mange som tidligere anså Dagen som en bastion, har forstått at venstresiden og politisk korrekthet har omgjort Dagen til et vadested for mennesker som befinner seg i det dypeste åndelige mørke.

5 tanker om “Ludvig Nessa: “AVISEN DAGEN IKKE LENGER HVA DEN VAR”

  • nå roter du.
   Ludvik Nessa forkynner på Visjon Norge.
   Har enda aldri hørt Nessa snakket om gjengifte på Visjon Norge, da er det på hode og raua, ut!
   Ingen som forkynner hva Guds ord lærer om gjengifte.
   Ikke minst at forkynnere og andre som lærer andre skal bli strengere dømt!
   Jeg bare synes at Ludvik Nessa forsøpler med å stille opp på VN.
   Noe som alle andre som stiller opp på den kanalen gjør!
   Da tror jeg også at jeg har Guds Ånd og dekning og belegg for dette ut i fra Guds ord!

   4
   1
 1. Da Vebjørn Selbekk meldte seg inn i Den Norske Kirke, for å få redaktørjobben i avisen Dagen, forandret han seg.
  Men det er klart at den største forandringen til Selbekk, var da han ble stående alene i striden med Muhammed-tegningene. Han ble sviktet av alle, også kristen-Norge, også av arbeiderparti-lederen, Jonas Skar Støre. Men hva dette har med hans ståsted i verden å gjøre, er vanskeligere å forklare.
  Jeg kan det ikke, men du verden så fint å se, at noen av kristenfolket følger med og gir til kjenne sine meninger. Det har vært fraværende i noen år nå.
  http://www.evangeliekirken-arendal.no

 2. Antagelig går det med Dagen som det gikk med Vårt Land, de kristelige utdanningsinstitusjonene og mye annet. Litt etter litt har den politiske venstresiden flyttet dem over fra åndelig kristendom til verdslighet og sosialisme. Det er mange måter å gjøre dette på. I kommunistiske land var, og er visst dette et eget fag. Antagelig også i Norge.

  I utgangspunktet tror jeg Selbekk var redaktør i et menighetsblad for trosbevegelsen som het Magazinet. Livets ord og Levende Ord var typiske representanter disse. Begge gikk på noen fryktelige havarier.

  I ettertid har jeg lurt mye på hvorfor Ekman gikk over til katolisismen. Bevisst eller underbevisst tror jeg han fornemmet at hele hans virke i økende grad manglet Ånd. Han kunne holde interessante pregner men de hadde ikke så stor åndelig påvirkning på slutten. Overgangen til katolsk lære var kanskje en slags flukt fra en åndskamp han forstod at ikke kunne vinnes? Sannsynligvis fordi man sjelden eller aldri snakket om forsakelse, omvendelse fra synd eller at det å følge Jesus kunne koste alt?

  Ikke godt å si. Men uansett vil nok mange “åndsløse kristne” foretrekke menneskelig religiøsitet fremfor å hykle sammen med levende troende. Det er noe med levende troende som vanskelig kan kopieres.

 3. Da Dagen fjernet Finn Jarle, ble avisen noe helt annet enn det den var. Med Vebjørn Selbekk ble avisen et sorgens kapittel.

  1
  3

Det er stengt for kommentarer.