Levi Jensen klovn eller evangelist for evangeliet? Ungdommen syntes han er kul og morsom

Levi Jensen har fått mye omtale spesielt i avisen Norge i dag. Mange har reagert på hans stil og måten han formidler sitt budskap på. Enkelte forsøker også å latterliggjøre Jensen og har til en viss grad lykkes. Nå samarbeider Levi Jensen opp mot Visjon Norge og Jan Hanvold. “Det siste tilskudd blant predikanter som fremheves av Visjon Norge og Norge idag er min «navnebror» Levi Jensen, som nettopp har avsluttet en rystende nordnorgesturné hvor hundrevis er blitt «frelst». Han appellerer spesielt til barn og unge på gater og torg, og har fått plass på reklameplakaten for Visjon Norges annonserte kick off arrangementet med mirakelpredikanten Dionny Baez,” skriver Levi Fragell på sin Facebook side

I enkelte kristne sammenhenger har det blitt tatt klovner i bruk for å trekke mennesker til møte. En svensk pinsemenighet fikk mye kritikk etter at de lot en klovn gå rundt i kirkebenkene for å dele ut nattverdselementene

Se klippet der Levi Jensen er i fri dressur og får folk til å hikste å eller “daue av latter” som en tenåring som digger Levi Jensen sa…”De ungdommene jeg kjenner liker han ironisk. Ser på det hele som tant og fjas,” sier Helene S i en kommentar. “12-åringen min og kompisene hans synes han er vanvittig kul. Jeg synes han er bare vanvittig, og skjønner meg ikke på ungdommen,” skriver Idar K mens Bjørn kaller det “komikveld”. “Det gjør vondt å se voksne folk agere sånn.. og enda verre er den påvirkningen han har på barn og unge.. skal viirkelig de kristne i Norge idag synes at en sånn oppførsel er oki? Jeg fatter det bare ikke,” skriver Bente som nok neppe får mer respekt for kristen tro og bibelen gjennom å lytte til Levi Jensens forkynnelse. “Dette må da være en parodi?” spør en som har sett Levi i aksjon og kanskje er det nettopp det Levi Jensen ønsker at det skal være? ” Norge Idag, Visjon Norge og andre må jo gjerne tro at denne Levi Jensen frelser ungdommene, men det gjør det likevel ikke til en sannhet av den grunn. Jensen er blitt et underholdningsikon blant ungdommer her i landet. Selv blant kristenungdommen har jeg hørt dem si det. De kommer, de ler og de går, med et smil om munnen. Er jo litt leit at fyren faktisk tror han frelser folk, når de i bunn og grunn ler av ham. Er mer bekymret for de få ungdommene der ute som kanskje har det vondt og tror at dette er løsningen. Tror som sagt ikke det er mange av dem, men ett barn fanget i dette spetakkelet, er ett barn for mye,” skriver Cecilie Erland som nok har rett i dette. “-Kristendommen er først og fremst blitt noe man skal le av og gjøre narr av,” og alt som finnes av gudsfrykt og tanken om en hellig og rettferdig Gud er forsvunnet som dugg for solen.

11 tanker om “Levi Jensen klovn eller evangelist for evangeliet? Ungdommen syntes han er kul og morsom

 1. Det er mye å si om Levi, og alt rundt ham, men jeg nøyer meg med å si at han er ekte, modig, og virkelig ønsker å være i tjeneste for Gud. Har fulgt med på ham i lang tid. Gud ser til hjertet hans.
  Da Hanvold og co “oppdaget” ham ble jeg engstelig. Jeg håper DET går bra.
  Ingen har æren. (Dette er jeg SÅ lei av)
  Bare Jesus har æren.
  Men det er Levi som går. (Uansett om det var riktig hva som ble skrevet at 100 ble frelst eller ei.) Så er Levi villig til å “gå ut i all verden”. Han trenger bønn.

  • Jeg kjenner ikke Levi Jensen og jeg siterte hva noen skrev om han. Han risikerer kanskje å ikke bli tatt alvorlig av folk med sine litt underlige utsagn.
   En ting kan nok sies og det er at han ikke tar seg sjøl høytidelig.
   Ungdom hopper lett på slikt som er kult, morsomt og nytt -og dette har Hanvold nå oppdaget.
   Vi får se. Kanskje Levi Larsen blir et fast innslag på Visjon Norge etterhvert. Hanvold som har måttet se betydelige reduksjoner i inntektene trenger friskt blod og har så avgjort behov for å ha noen på kanalen som trekker ungdom.
   Skal bli spennende å se Jensens kurs videre.

  • Kanskje ble jeg litt misoppfattet. Helt ok alt sammen du siterte som er skrevet om ham. Kjenner ham heller ikke, men fulgt en del med siden ungdommer i lang tid har fulgt med på ham. Noen skulle ha vært der for ham for lenge siden. Ja, han risikerer absolutt å ikke bli tatt alvorlig. Dette ser vi også på videoene. Det gjør vondt å se på, for han er en ærlig sjel. Helt tydelig at han er der for mange, men at mange andre kun synes han er sprø. Det som nå skjer -når kristne har oppdaget ham, er så typisk 🙂 De roper amen og halleluja over ALT han gjør -eller tenker at han er klin kokos. Og ingen av delene er riktig. Det var kanskje bra at han fikk hjelp og støtte av de to andre unge han har fått med seg nå, men jeg likte absolutt ikke en del av det jeg så på Visjon Norge i går, fredag kveld. Ikke bra. Kanskje flere som fikk det med seg… Håper inderlig arbeidet går videre ang. Levi Jensen slik bare Gud vil. Men er redd noen mennesker kan komme til å ødelegge. Synes jeg så noen som solte seg i glansen av Levi på Visjon Norge…

   1
   1
 2. Klovn. Ikke noe annet. Hørt evangeliet av han? Synd og nåde? Dom og fortapelse? Jesu kors og oppstandelse??? NEI. Vekk med den klovnen.

  • Buster er perfekt han. Hver lørdags formiddag står han på en bruskasse på Torvet med en ropert.

   Han glemmer ALDRI noe -som vanlig. Husker å snakke om både synd og nåde, dom og fortapelse, Jesu kors og oppstandelse.

   Det er noen som alltid får det til…

   1
   1
  • Synes det er kult jeg når sånne som Levi, kan være frimodige og tørre og være seg selv. “Vanlige Kristne” gjemmer seg bak gardiner inni kirkelokalene i frykt for å bli kastet til løvene. Denne karen sier “Bare gjør klar bålet dere,og brenn meg som kjetter.. jeg brenner for Jesus allerede” Skal innrømme at han er litt vel overdreven på omvendelse og dom forkynningen. Men bedre enn mye annet som er der ute. Jeg selv forkynner “Da en døde, så døde alle! Det Jesus gjorde for og med oss på korset for 2000 år siden, gjelder for alle i dag. La oss heller be for mannen og løfte han opp i Jesu navn, istede for å debatere om han forkynner sunt eller ikke.

 3. Denne mannen her har mer guts enn mange andre som er kristen! Han når unge på en annen måte enn sånn som man tenker. Gud bruker hvem Han vil til hva Han vil, så lenge Han ser at noen vil gå ut på gater og streder og forkynne evangeliet uten frykt. Vi mennesker har så mange oppfatninger om hvordan Gud skal møte og frelse mennesker. På tide man skjønner at Gud bruker de som er villig til å gå til de som Han kan nå. Han ser ikke på det ytre, Han ser til hjertet i motsetning til oss mennesker. Han bruker det som er lavt i menneskers øyne, for at æren skal tilkomme Faderen og Sønnen. Hadde aldri hørt om denne mannen før nå, og har sett noen YouTube klipp fra gaten der han forkynner fra A til Å. Respekt for den frimodigheten han er gitt. De fleste av oss sitter i en forsamling og venter at verden skal komme inn i våre lokaler, men som Jesus sa: «Jeg må arbeide mens det ennå er dag»! «Høsten er moden, arbeiderne få»! Verden kommer ikke inn, de frelste må gå ut!

  7
  1
 4. Levi Jensen er syntesen av all kristendom. Menneskelig kreativitet, galskap og konflikt sammenblandet med ærlige intensjoner og personlig begjær. Levi Jensen er ikke sprøere enn Jan Hanvold, Evy Törnqvist, Charles Taze Russell eller Patriarken av Konstantinopel. Ikke glem at ordene “silly” og “salig” har samme språklige opphav.

 5. går det virkelig an?, hvor gale kan man bli, å enda mene at man arbeider for Guds sak.
  Er der noe å si til at kristendommen blir spottet og hånet?

Det er stengt for kommentarer.