Levi Fragell: Slaget er tapt, Jens -Tirsdag braker det løs med glitter og stas i regi av apostel Maldonado

apostel-i-slagTeleevangelist, profet, tryllekunstner og  apostel Guillermo Maldonado og hans team står nå klart til å innta Telenor arena. Allerede tirsdag 3 mai braker det løs, og årets desidert største framgangsteologiske fest vil være et faktum. Jan Hanvolds store forbilde og apostel vil igjen ukritisk få fremmet sin religiøse tese som i realiteten er en dyrkelse av menneskets eget selv, personlig lykke og velvære. På mange måter er det vi vil bli vitne til fra og med tirsdag være dyrkelse av Baal i kristen klesdrakt og enkelte røster er kritiske.

Den massive markedsføringen av apostel Guillermo Maldonado må ha kostet flesk og når annonse-visjon-norgeman hører Jan Hanvold driver reklame for de kommende show så er det nesten som man skulle tro og Gud selv kom til landet. Jan Hanvold tesen ser ut til å være at den allmektige Gud har gjort seg avhengige av spesielt vellykkede og dyrt dresskledde superpredikanter som kommer til landet i eget jetfly og en tilnærmet hjernedød kristenhet ser ut til å kjøpe det glamorøse eller i helst velger å tie stille. Bare noen få røster reiser seg til protest mot denne form for usunn karismatikk som har funnet et marked spesielt i den vestlige verden preget av materiell rikdom.

En av dem som tidligere har protestert mot galskapen er Levi Fragell som nå har resignert for i sitt kommentar “Slaget er tapt, Jens” møter vi en mann som tilsynelatende har resignert: “Når nå G. Maldonado, og hans 60 medbragte amerikanske støttespillere inntar Telenor Arena om noen dager, med støtte av kjente norske lutheranere såvel som slaget-er-taptpinseledere, så må vi nok bare innse at den kristne kirke allerede er noe annet enn våre skolebøker fremholder. Jens Brun-Pedersen og jeg er begge oppvokst i pinsebevegelsen, og for endel år siden, i år 2000, tok vi sammen en taxi fra en humanist-kongress i Los Angeles til den gaten hvor denne “vekkelsen” startet i 1906, nemlig i Azusa street. Besøkte vakte vonde minner for oss begge. Siden har den amerikansk-inspirerte karismatikken bare fått økende oppslutning over hele verden, og nå også med gjennomslag i tradisjonelle lutherske og katolske miljøer. Den pinsekarismatiske kirke teller nå en halv milliard tilhengere, og definerer begrepet kristendom i flere verdensdeler. Verdens største kristne menighet er pinsekirken i Soul i Korea, med 700.000 medlemmer. De relativt små lutherske kirker i Europa er globalt sett en marginal forekomst, men de har så langt i hovedsak avstått fra å øke sin popularitet ved hjelp av suggesjon og simple triks. Oase-arrangementene og kjente presters aktive støtte til Visjon Norge lover imidlertid ikke godt,” skriver Fragell og vi kan godt forstå hans frustrasjon.

Levi Fragell som er vokst opp i pinsebevegelsen hvor han også ble predikant var mannen levi-fragell2som sjokkerte hele pinsebevegelsen da han hoppet av og istedet  ble engasjert i humanetisk forbund. Personlig har jeg aldri møtt Fragell og jeg beklager den kursen han valgte i forhold til sin personlige tro. Selv om mange kristne mener at hans frafall diskvalifiserer ham fra å mene noe om hva som skjer i regi av kristen tro, er det nødvendigvis ikke sant for alle av oss. Levi Fragell har gjennom sitt mangeårige virke kommet i kontakt med mange “brente Guds barn”  -.og dette gjør at Fragell er en røst vi gjør klokt i å stoppe opp for, lytte til -og deretter gå i oss selv for å se om det er noe i hans kritikk. Selv om jeg av og til mistenker motsatt -vil jeg gjerne tro at de fleste kristnes virke er gjort ut fra uselvisk motiv, med de beste ønsker for mennesker og uten ønske om å skade og lure noen. Når Levi Fragell og andre røster forteller den motsatte historien, om brente Guds barn, om skadeskutte mennesker, og om troende som er blitt loppet til skinnet og flådd av en “gudsmann” som viste seg å være en ulv i fåreklær -gjør vi alle lurt å gå i oss selv for å se hva slags menneskelige frukter og konsekvenser vårt virke kan få.

En uvirkelig virkelighet

Det er og bør være et tankekors at det ennå finnes plass til en slik usunn virksomhet her i opplyste Norge. Jappetiden på 1980 tallet var på mange måter framgangsteologiens første bølge i Norge. En rekke mer eller mindre kjente navn bygde da opp sine personlige imperier og jeg husker en stolt Åge Åleskjær for å synliggjøre sin personlige vellykkethet i goldet radiointervju sa at “nå kjører jeg bil med stjerne på panseret” for å illustrere hvordan Gud hadde velsignet ham. Imidlertid kom børskrakket i 1987, og noen år senere opplevde Norge et større krasj i boligmarkedet og arbeidsledigheten skjøt fart. For Jan Hanvold kom denne nedturen til å bety personlig konkurs og dager bak murene for hvitsnipp-kriminalitet. Andre fremgangsteologer tonet ned de materielle og pengemessige sidene med sin falske teologi, og det skulle gå noen år før Hanvold var på beina igjen, denne gang ikke fra Drøbak, men fra nye Visjon Norge som nå er Norges største formidler av falsk velstandsforkynnelse, og allerede fra tirsdag skal kristenfolket få løfter om endeløs velstand og urealistiske løfter om nye hofter og knær kynisk presentert av en predikant som møter intens kritikk ikke bare fra folk på utsiden, men også fra gudfryktige kristne som har sett at dette som skjer er tvers igjennom falskt. Og apostel Maldonado blir ikke bare konfrontert av kristne i Vesten som er kritisk til den falske profetens virke, men også av kristne fra fattige land i Sør og Mellom Amerika som har forstått at Maldonado er en falsk velstandsprofet som flår hjorden. I klippet i denne linken blir Maldonado konfrontert i Argentina. I andre klipp blir denne falske apostel refset av amerikanske kristne som står for et bibelsk evangelium. På samme måte som den norske kirkes vedtak i homofili-striden splitter kirken, gjør også Maldonado og hans tvilsomme budskap det samme.

Falske tegn og under er ikke annet en tryllekunst og triks

På den andre siden kan også Maldonado komme med spådommer som ikke nødvendigvis er sukkersøtt for kjødet. I videoen under advarer han Canada som har tatt steg bort fra Gud at fienden er i landet i form av terrorister.

https://www.youtube.com/watch?v=MWDwPokPSuU

Og fra Maldonados profetier fra 2015 om det kommende året og det herr Maldonado profeterer om under slo helt klart ikke til i 2015. Samtidig er det ikke tvil om at det slik tale mange av de som slumrer i Guds kirke ønsker å høre, og da er det ett fett om det er sant eller ikke. Who cares om det som  blir profetert ikke slår til. Gud tar det ikke så nøye om folk taler falske ord i hans navn!  Eller gjør Ham?

3 tanker om “Levi Fragell: Slaget er tapt, Jens -Tirsdag braker det løs med glitter og stas i regi av apostel Maldonado

 1. Visjon Norge er lederen i Norge på forførelser dessverre. Og folk biter på alt han sender og gjør.. Men det er endetid og det første Jesus advarte imot ifm denne tiden i Matteus kap. 24 var nettopp forførelse og at OGSÅ de utvalgte føres vill om det var mulig.
  Men IKVELD LANSERTE HAN EN NY FORFLRELSE AV ET HELT ANNET SLAG:
  “The Last Reformation” oppfunnet og praktiseres av en danske som reiser overalt med dette . Det er den mest skremmende forførelsen jeg hittil har sett fordi den så lett kan forveksles med Sannheten dersom man ikke kjenner Ordet og er grunnfestet i det og derfor også gjenkjenner ånden(e) bak. At kristne velkjente ledere av ymse slag går god for alt dette er bare absolutt TRAGISK – mest for de som lar seg forføre ved å tro på lederne sine!

 2. Det som ofte er trist i slike sammenhenger, er at drivkraften blir penger, og ikke budskapet. Det ¨å forkynne korset, blodet, Golgata, og omvendelse fra synd, er det gjerne ikke så mye plass for lengre i velstands forkynnelsen. Hva er det folket vil høre, jo bare det positive i forkynnelsen, kommer man med et budskap om omvendelse fra synd. så vil man miste inntekter, folk vil ikke gi med et slikt negativt budskap, men om det treffer et menneske, så har man vunnet et menneske til Himmelen, og gleden i himmelen over et menneske vunnet for Kristus er mye større en alle penger og makt på jord. Så man må forstå betydningen av hva som er viktig for våre sjeler, den lille tiden man lever her på jord, er bare som et sandkorn, ubetydelig for helle vår livs eksistens. men vi er tjenere på jorden og forvaltere av Guds ord og kraft. til omvendelse for syndere. kjærligheten i Kristus gjør det mulig til å se og forstå hvem vi er og hva vi trenger. alt er av nåde intet er vi av oss selv.

 3. Hvem beredes det veien for?

  Søkelys.
  “Jan Hanvolds store forbilde og apostel vil igjen ukritisk få fremmet sin religiøse tese som i realiteten er en dyrkelse av menneskets eget selv, personlig lykke og velvære. ”
  “På mange måter er det vi vil bli vitne til fra og med tirsdag være dyrkelse av Baal i kristen klesdrakt og enkelte røster er kritiske.”

  Hvor står det om gullstøv i bibelen?

  Hør hva FN`s profet Alice Bailey og Benjamin Creme,som forkynner om
  Cosmic Christ sier :

  “The occultist Alice Bailey wrote “Purification: Let the fires of divinity burn out all dross. Let the pure gold emerge. Give me the gold of living love to shower upon the sons of men.” (From Alice Bailey’s “Discipleship in the New Age; Vol. I – Instructions to Disciples”) It should be concerning to anyone involve that the same manifestations are promoted from new age occultists. ”

  PROOF OF THE UNITING OF RELIGIONS FROM THESE MANIFESTATIONS

  “Nancy Fowler a medium for Mary, “was praying before the crucifix in a room adjacent to the apparition room. Jesus appeared and said, “ Gold dust will fall from Heaven. Rosaries will turn golden color and hearts will be converted. I am healing My children. Go and believe.” (Journal of Reported Teachings and Messages of Our Lord and Our Loving Mother at Conyers, Georgia, USA Dec.13, 1992)

  Jesus said, “People are going to discover they have gold dust on their hands when they go home. You know My greatest healings are the spiritual ones. (Aug. 31, 1992 message) ” ”

  PROOF OF THE UNITING OF RELIGIONS FROM THESE MANIFESTATIONS

  “Just like what is happening with the extreme Charismatics that are looking for supernatural events. The only difference, it occurred first with the Catholics!

  This is proof that the same Spirit of deception is working to anyone who has opened the door and has a predisposition to these manifestations. ”

  “In a recent report on the “Rivers of Fire” annual Summer Conference at Sunderland (UK) with Ken and Lois Gott…Cindy Jacobs was about to speak “but angels invaded the place. She was going to teach on principalities of angels when she had to stop and gasp. She saw these huge angels just walk into the place. At this point laughter broke loose in the congregation as these beings went around touching the people. At first only Cindy could see them. But you couldn’t miss them as they left a trail of people falling off their chairs or falling down in hysterical laughter.” ”

  “Maitreya the new age Christ has consistently said: “Those who search for signs will find them.” Actually he is said to be the source of the wonders happening. Benjamen Crème has said that Maitreya says He” is going to flood the world with such happenings that the mind can never comprehend it. . . Because Maitreya hopes, by means of these ‘miracles’, to strengthen the climate of hope and expectancy in to which he can emerge as the Teacher for all humanity (November 1977) “Those who search for signs will find them, but My method of manifestation is more simple.” (message no.10)

  Benjamen Creme said on the Art Bell show the world today is filled with miracles let me just mention a few of them Maitreya says those who search for signs will find them… But the world filled with signs of his presence take for instance in the Christian world the appearances of the Madonna all over the world the moving Madonna the statues that literally move which open their eyes clasp their hands and unclasp them so, y’know made of plaster or stone or wood.” (Art Bell July 12,1998) The miracles of idolatry is preparing people for the image of the beast. He also gave numerous examples in other religions of crosses of light. ”

  http://www.letusreason.org/Pent5.htm

Det er stengt for kommentarer.