Levi Fragell sjokkert over at Søkelys gjengir Russlands påstand om at scenene fra Bucha er iscenesatt for å fyre opp om mer Russlands hat

Russland og Ukraina befinner seg i krig og samtidig som bomber slippes og raketter avfyres pågår det en omfattende propagandakrig hvor begge parter forsøker å fremstille motstanderne som barbariske og morderiske. Vestlige medier har i hele helgen kjørt grusomme oppslag som viser døde mennesker som ligger i gatene etter at russiske styrker skal ha trukket seg tilbake. Ukrainske myndigheter og vestlige medier hevder at det er Russland som står bak noe som minner om en massakre av sivile, mens Russland hevder at det hele er iscenesatt og rigget og dermed et ledd i informasjons og mediakrigen. Hva som virkelig har skjedd vet vi ikke, men vi vet at i krig er propaganda og desinformasjon en del av virkeligheten, og vi trodde at en klok mann som Levi Fragell er klar over provokasjon, desinformasjon, løgn, påstander og benektelse er en del av krigens spill.

Russland har i helgen og senest i dag avvist påstandene som er fremsatt om at de skal ha slaktet hundrevis av sivile og etterlatt dem i gatene i Bucha. Bildene som har rullet over tv-skjermene i helgen som visere døde liggende i gatene er tragiske, men det store spørsmål er hvordan har de endt der og hvem har ansvaret? Ukraina og vestlige medier hevder at de ble funnet slik, etter at russiske styrker trakk seg ut, mens russiske myndigheter avviser dette og sier at det hele er iscenesatt og et ledd i propaganda-krigen for å skape raseri og hat mot Russland blant befolkningen i vest. I en hver krig eller konflikt er det minst to sider, og det overrasker at en klok mann som Levi Fragell ikke øyner å se og forstå at vi i vårt oppslag, gjengav hva Russland hevder. Den russiske forsvarsledelsen og Kreml talsmann Dmitrij Peskov avviser fullstendig påstandene fremsatt av ukrainske myndigheter og vestlige medier og kaller det “fake news” og viser til at Ukraina først etter fire dager slapp inn utvalgte TV-team som fikk filme fra enkelte områder av byen. Moskva og russiske myndigheter mener at det hele er iscenesatt og rigget og avviser dermed beskydningene om å ha begått krigsforbrytelser.

Hva er den objektive sannhet?

Mens NRK, vestlige medier og Ukraina hevder at dette klippet beviser russiske krigsforbrytelser mot befolkningen i Bucha hevder Russland at dette er falsk flagg, at det er iscenesatt og rigget, og  at filmen viser tegn til manipulasjon. Kremltalsmann Peskov sa i dag dette: “Vi vil understreke at det videomaterialet som spres av den ukrainsk side ikke er noe vi kan stole på og at det er viktig å være kritisk til den informasjon som blir gitt. Spesialister fra det russiske forsvarsdepartementet har avslørt tegn på videoforfalskning, sier Kreml talsmann Peskov videre. Ukrainske myndigheter og vestlige medier hevder at dette genuint viser russiske krigsforbrytelser. Russland har krevd at FNs sikkerhetsråd skal komme sammen for å diskutere og drøfte hva som har skjedd eller ikkeskjedd. Men det russiske kravet er blitt blokkert av Storbritannia. Russland har videre krevd en uavhengig granskning og fastholder at det hele er en del av Ukrainas informasjonskrig for å svekke Russland.

En merkelig Fragell

Levi Fragell delte i dag en pussig sak til sine følgere på Facebook og vi gjengir noen få linjer fra hans skriverier som forteller hvor lite Fragell nå syntes å forstå av vår tids mediavirkelighet:  “Jeg sitter i Spania og følger NRKs skremmende sendinger fra Ukraina, og mister både humør og matlyst. Samtidig forsøker jeg å orientere meg når det gjelder reaksjonene i de norske trosmiljøer jeg ser en oppgave i å advare mot. Jeg sjokkeres av at nettorganet Søkelys fremhever Ukraina som spekulative og løgnaktige om Russlands overgrep.” sitat slutt: La oss svare Fragell følgende: Vi har gjengitt hva russisk side har sagt om dette som har skjedd, Søkelys har gjengitt den russiske versjonen etter at den ukrainske versjonen har fått rulle over tv-skjermer gjennom hele helgen. Verken du Levi Fragell som oppholder deg i Spania eller Søkelys har vært øyenvitner til det som har skjedd og vi kan derfor ikke objektivt si noe om hvem som lyver eller hvem som taler sannhet. Bildene som rullet over skjermen er grusomme og tar fra oss matlyst og humør og det ser også ut som om disse bildene har tatt bort evnen til kritisk tenkning også. Tilslutt: I en rettssak er det slik at både anklager og den anklagede skal slippe til orde og media burde legge til rette for at begge berørte parter blir hørt. I denne som i alle andre kriger er det ofre som lider og dør, mens deres ledere sitter trygt langt unna slagmarken eller i bombesikre rom under jorden. Det er alltid unge menn og sivile som dør i meningsløse kriger -og denne konflikten skulle vært løst på forhandlingsbordet fremfor med bomber og granater. Krigen har pågått siden 2014 og mellom 2014 og februar 2022 hadde krigen i Øst-Ukraina resultert i 14 000 døde. En tragedie i seg selv. Og tragedien er ikke blitt noe mindre etter at Russland gikk til militær intervensjon i Ukraina. Min mening er og forblir at dette skulle ha vært løst på forhandlingsbordet slik at blodutgytelsene kunne avsluttes. Etter åtte år med krig hadde det ikke vært fortidlig.

7 tanker om “Levi Fragell sjokkert over at Søkelys gjengir Russlands påstand om at scenene fra Bucha er iscenesatt for å fyre opp om mer Russlands hat

 1. Selvsagt er det desinformasjon og uhyrligheter på begge sider, men at Søkelys og nasjonalkonservative, antidemokratiske koko-kristne forsvarer diktatoren som begynte angrepskrigen, er forskrekkelig.

  Putins moralske selvgodhet og menneskeforakt overgås bare av terrorguden Jahve selv. Men abrahamittenes sadistiske og rasistiske krigsgud finnes kun i de forskruddes barnetro. Putin finnes i virkeligheten.

  Uansett hvor mye korrupte klerker og pengegriske patriarker, bibelblinde bøddelprofeter og antiglobalistiske apologeter lengter etter sin herlige dommedag og hellige trengselstid for å straffe “syndige” medmennesker, er det her og nå som gjelder.

  8
  10
  • Det er forferdelig det som skjer i Ukraina. Putin vil få sin straff for sine krigsforbrytelser. Men det vil Biden og mange av USAs ledere også. Selv Norges ledere med Stoltenberg må en dag stå til ansvar for å ha drept uskyldige. Det er bare å nevne bombingen av Libya som Norge var i ledtog med. USAs invasjon av Irak som drepte hundretusener og millioner over år.

   1
   2
 2. Det første som forsvinner i enhver krig : Er sannheten. Det gjelder begge sider i en krig.
  I går fikk jeg e-post fra Gro Wenske som bor i Israel. Hun forteller : Ukraina har i enhver stemmegiving i FN til nå stemt mot Israel , og hele tiden vist seg som anti-israelsk.
  Videre har Israel som første land sendt et stort feltsykehus til Øst-Ukraina med en israelsk bemanning på 100 personer – hvor 80 av dem er leger / sykepleiere. Dette åpnet 22. mars og jødene hadde med seg 17 tonn med medisinsk utstyr.
  Den ukrainske presidenten fikk tale via link til Knesset i Jerusalem. Da kom han bare med klager mot Israel – og nevnte ikke de store feltsykehuset i det hele.

  10
  4
 3. Så Levi Fragell sitter ved sin PC og overvåker kristne nettsteder for å finne noe å ta dem for….
  Ja, dette mener han er hans kall i livet.
  Humanetikere er en større trussel mot kristenheten enn muslimer. Det er deres organisasjon som f.eks har presset på for å fjerne kristendomsundervisning fra skolene, og la barna få “slippe” julegudstjenester…

  6
  2
  • Sant Otis
   Levi Fragell og hans humanistvenner er ute etter kristenblod.
   Man må anse det som en ære å bli kritisert av Levi Fragell og sekten rundt ham.

   1
   1
  • Det morsomme er at Fragell syntes å mene at det bare er den ene sidens synspunkter som skal frem i lyset.
   Han bør jo være i stand til å forstå at et nyhetsmedium også omtaler det som er “motpartens syn” på saken.
   Jeg trodde også Fragell var klokere.

Det er stengt for kommentarer.