Levi Fragell: Hvordan kan seriøse kristne organisasjoner delta og gi legitimitet til The Send arrangementet?

“Kristenfolk – dere vet hva dere vil legitimere ved deltakelse i The Send-arrangementet neste sommer. Flere forskere og debattanter har skrevet advarsler om hva denne type kristendom er og kan føre til – bl.a. denne artikkel av førsteamanuensis Arne Helge Teigen,” skriver Levi Fragell på Facebook. Levi Fragell som selv har bakgrunn som predikant i pinsebevegelsen er bekymret over at barn og unge blir utsatt for overgrep, lureri og psykiske krenkelser fra voksne og frykter at det vil skje med barn og unge som besøker det kontroversielle arrangementet som skal finne sted til sommeren

“Disse vil alle være ansvarlige, skriver Fragell og lister opp følgende organisasjoner og trossamfunn som står bak det planlagte arrangementet.
«Youth With A Mission (Ungdom i Oppdrag), Fabu (Frelsesarmeens barn og unge), Laget (NKSS), Acta barn og unge i Normisjon, Ung baptist, Misjonskirken Ung, TenOase, Jesus Revolution, Younglife, Wycliffe, Pinse Ung, NLM Ung, ImF Ung, Misjon uten grenser, Navigatørene, Impuls, friBU (Frikirkens barn og unge), Get focused, Bibelselskapet, Euromission Kristent nettverk, Kvinner i nettverk, Åpne dører, Frontiers.» skriver Fragell som fortsetter: “Og jeg må spørre: Hvordan kan seriøse organisasjoner som Bibelselskapet, Frelsesarmeen, Frikirken i Norge m.fl. bidra til dette? Les artikkelen og gi oss et svar!  Det er flere enn Levi Fragell som reagerer på at store deler av kristen-Norge ser ut til å gi legitimitet til ekstrem karismatikk. “Mye krenking av menneskeverd og mental helse og integritet har skjedd i regi av mennesker med gode intensjoner. Også av kristne. Dette er jo elementært og ikke noe å protestere på. Når Levi eller andre trekker fram faktiske forhold eller meningsytringer, fortjener de å møtes med fakta eller redelige resonnement – ikke drøye påstander som «motarbeide all type kristendom». Faktum er at noen blir skada av noen typer forkynnelse og praksis. At noen med erfaring og peiling da ber noen kristne ledere om å skjerpe seg – og ikke gå i ledtog med det usunne – er logisk, og det er _ikke_ sverting av all slags intensjoner hos hele hurven,”skriver Sigmund Voll Ådnøy..

Også kristne er skeptiske og advarer mot The Send arrangement

 

Det er ikke bare det anti-karismatiske miljøet rundt Levi Fragell og Sigmund Voll Ådnøy som er kritisk til The Send. Også kristne er kritisk til “The Send” bevegelsen som er full av falske profeter og falske lærere som forkynner et annet evangelium og fører de unge på ville veier. Og det er lagt ut flere videoer hvor kristne tar avstand fra og advarer mot “The Send” bevegelsen. I video-serien under advarer unge kristne ved hjelp av Guds Ord mot det som skjer i regi av The Send. Mens Levi Fragell og det antikarismatiske miljøet frykter at unge mennesker blir utsatt for åndelige overgrep i regi av “The Send” er det frykt for at “The Send” skal forføre kristne inn i et annet evangelium som er motivasjon for kristne som advarer mot The Send

2 tanker om “Levi Fragell: Hvordan kan seriøse kristne organisasjoner delta og gi legitimitet til The Send arrangementet?

  1. Levi Fragell sier han har frasagt seg Guds frelse. Men han er allikevel mer kristen og kristelig enn det Kjell Andersen & Søkelys noensinne har vært og noensinne kommer til å bli.

    Det etter å ha sammenlignet hva Kjell og Levi skriver.

Det er stengt for kommentarer.