Last Reformation predikant Torben Søndergaard arrestert for våpensmugling av FBI -sitter nå i Bakers Detention i varetekt

Hevder det er falske anklager: Den danske predikanten og lederen for Last Reformation, Torben Søndergaard er pågrepet og satt i varetekt av FBI anklaget for våpensmugling og for å utgjøre en sikkerhetstrussel for USA. Den danske predikanten som rømte fra forfølgelse i Danmark har gjennom sine medarbeidere fått lagt ut en post på Facebook hvor han forteller at han sitter varetektsfengslet og har tilbrakt to dager i isolasjon. Via en telefor fra Bakers Jail nær Jacksonville, Florida, forteller han hva som har skjedd og at han er sendt videre til Bakers Detention Center hvor han nå sitter i varetekt.

Det er i en post på Torben Søndergaards egen Facebookside at Søndergaard deler informasjonen med sine tilhengere og støttespillere. Han ringte sin familie fra Bakers Jail nær Jacksonville i Florida hvor han har sittet isolert i to dager. Torben ble kalt inn til en samtale med Homeland Security og han trodde det var en samtale om hans asylsøknad. Predikanten har som kjent rømt fra Danmark og søkt beskyttelse i USA på grunn av trosforforfølgelse. Imidlertid ble han under samtalen med myndighetene anklaget for å ha smuglet våpen fra Mexico til Amerika. Vi lar Torben Søndergaard selv fortelle hele historien: “Hei alle der ute. Jeg, Torben Sondergaard, deler denne meldingen med dere fra en telefonsamtale i Bakers Jail nær Jacksonville, Florida, hvor jeg har sittet varetektsfengslet i to dager i isolasjon etter de sprøste dagene i mitt liv. Jeg husker ikke alle detaljene, så kanskje jeg tar feil av noen av detaljene jeg sier her, så jeg trenger at dere tilgi meg, men jeg har ikke noen penn eller noe å skrive med, så dette kommer bare ut av minnet via en telefon ring til min kone Lene, så vi får det opp her på Facebook og YouTube til dere alle der ute.

Først vet jeg at mange av dere har hørt om det og ber for meg, og jeg takker så mye. Det betyr så mye for meg å vite at dere er der ute og ber. Torsdag ble jeg invitert til

Sitter i isolasjon og varetekt i Baker County FL Detention Center

møte med Homeland Security som ønsket å snakke om asylsaken min – en sak der jeg i Danmark for tre år siden ble beskyldt for å gjøre mange ting jeg ikke hadde gjort, og hvor jeg endte opp med å flykte til Amerika for å søke som asylum. Men så sa de plutselig at den virkelige grunnen til at jeg var der var fordi de hadde fått melding om at jeg smuglet våpen fra Mexico til Amerika, og jeg var i sjokk. Jeg har bodd i California med kone og barn, og vi har nettopp avsluttet en bibelskole over grensen i Mexico, hvor mange av våre hjelpere reiste fra Mexico til Amerika flere ganger i uken, men INGEN av dem smuglet våpen, og d har jeg ALDRI hadde noe med å smugle våpen å gjøre. Jeg vet INGENTING om å smugle våpen. Men der tok de det opp på bordet og sa at på grunn av det de har hørt, og på grunn av alt det gale som skjer i Amerika nå, ser de på meg som en nasjonal trussel, og derfor har de valgt å holde meg tilbake. Etterpå ble jeg satt opp mot veggen, satt i håndjern og ført inn i et rom.

Etterpå ble jeg satt i håndjern igjen på hendene og på føttene, og deretter brakt til Orange Jail hvor jeg satt på en stol i åtte timer og ventet, før jeg ble satt inn i et rom med tjue andre mennesker. Dette var en av de mest uvirkelige opplevelsene i livet mitt. Jeg snakket med min kone Lene på telefonen og vi snakket om at kanskje Gud tok meg med dit for en person, og det skjedde slik at jeg ba for en fyr som ble helbredet og han begynte å gråte og sa: “Wow, Gud har virkelig sendt deg hit til meg fordi jeg ba for to dager siden om at Gud ville sende noen til meg. ” Så jeg hadde et vakkert øyeblikk med Gud selv om det var fryktelig vanskelig.
Jeg sov nesten ikke den natten. Neste morgen kom de og plukket meg opp igjen med håndjern på hender og føtter, og satte meg i en bil, og jeg ble kjørt tre timer til Bakers Detention der jeg er nå, hvor jeg er sendt i isolasjon i syv dager. Å komme hit var et sjokk. Rommet mitt er veldig lite. Det er 7,13 fot eller 2,3 meter. Er i isolasjon 24/7, hvor jeg kan komme ut en halvtime pr dag, og bruke telefonen slik jeg gjør akkurat nå. Ellers har jeg ingenting der inne. Rommet er veldig skittent og muggent. Jeg har ikke snakket med advokat enda og vet faktisk ikke hva som skjer ennå.
Men, jeg vil si til alle dere der ute, jeg har prøvd mange sprø ting i livet mitt, men ingenting som dette. Jeg vil oppmuntre dere alle til å be for meg og stå sammen med meg, fordi dette er et angrep på meg fordi jeg forkynner evangeliet. Jeg blir oppmuntret, fordi Jesus sier: «Se, jeg sender dere ut som sauer midt blant ulvene. Vær derfor klok som slanger og ufarlig som duer. Men pass deg for menn, for de vil overgi deg til råd og svøpe deg i synagogene sine. Dere skal bli ført fram for guvernører og konger for Min skyld, som et vitnesbyrd for dem og for hedningene. Men når de leverer deg opp, ikke bekymre deg for hvordan eller hva du bør snakke. For det skal bli gitt dere i den timen hva dere skal tale; for det er ikke dere som taler, men deres fars Ånd som taler i dere. Og dere vil bli hatet av alle for Mitt navns skyld. Men den som holder ut til slutten, blir frelst. ” (Matteus 10:16-20, 23) Og Han sier også: “Velsignet er de som blir forfulgt for rettferdighetens skyld, for himmelriket er deres. Velsignet er du når de håner og forfølger deg, og sier alt mulig ondt mot deg falskt for Min skyld. Gled dere og vær veldig glade, for stor er deres lønn i himmelen, for slik forfulgte de profetene som var før dere. ” (Matteus 5:10 – 12) Dette er hva som skjer akkurat nå.
Det har vært vanskelig, og det er vanskelig, men jeg ser også at Gud endrer meg i alt dette. Å være i isolasjon, uten vinduer, og uten klokke, og ikke snakke med noen er bare en rar opplevelse. Folk roper av og til fra en celle til en annen, men det virker som nesten alle her snakker spansk bortsett fra meg. Jeg blir minnet om Paulus’ ord da han skrev: “Men jeg vil at dere skal vite, brødre, at de tingene som skjedde med meg faktisk har vist seg for evangeliets fremme, slik at det har blitt åpenbart for hele palassvakten, og for alle de andre st, det er min lenker er i Kristus; og de fleste av brødrene i Herren, etter å ha blitt selvsikre av mine lenker, er mye modigere til å tale Ordet uten frykt. “
(Filipperne 1:12 – 14) Paulus sa at hans lenker ville gi dem mer frimodighet, og jeg er oppmuntret til at dere, selv med mine lenker, får mer frimodighet til å forkynne evangeliet der ute.
Dette er hva jeg vil si til dere der ute – VÆR BOLD! PREK EVANGELET! STÅ FIRM på GUDS ORD, og vær så snill å be for meg, og be for familien min. Be om at alt skal bli bra her. Dette vil også ha innflytelse på asylsaken min, så jeg får forhåpentligvis vite mer om noen dager, og jeg vil holde dere oppdatert her på min facebookside og YouTube. Igjen, jeg klarer ikke å svare på noe. Vær så snill å be for meg. Kjenner du noen i en høy stilling, noen som kan hjelpe, så ta kontakt med oss. All kommunikasjon kan skje via e-post på The Last Reformasjon sin nettside, hvor jeg har venner som sjekker e-postene, og dere er også velkommen til å ta kontakt med kona.
Har sikkert glemt å si mye i denne meldingen siden jeg ikke får lest den, må bare sitere den, så vær så snill å bære over med meg. Men jeg vil si at disse siste dagene har vært noe jeg aldri, noen gang har opplevd før, og jeg aldri trodde jeg skulle oppleve – å bli fengslet på denne måten, og for noe så sprøtt som å smugle våpen fra et annet land til Amerika. Ingenting kunne vært lenger fra sannheten.
Så vær så snill å ha meg i deres bønner, og be om at Gud vil fortsette å gjøre arbeid i meg. Jeg føler at han endrer meg hver dag, og gjør et flott arbeid i hjertet mitt. Når jeg ikke gjør noe annet enn å sove og be og spise. Gud velsigne dere alle der ute. Husk familien min i deres bønner.
Velsignelser,
Torben Sondergaard

17 tanker om “Last Reformation predikant Torben Søndergaard arrestert for våpensmugling av FBI -sitter nå i Bakers Detention i varetekt

 1. er det i det hele tatt noen som sitter fengslet som mener at de er skyldige??

  2
  3
  • De finnes nå, de som erklærer seg skyldige og sitter bak murene.
   Når det gjelder Søndergaard har jeg vanskelig for å tro at han har smuglet våpen.

  • Godt gjort av Kjell å orke å skrive om han. Fyren skriker og skråler i tunger som man ikke skal og lærer det videre og jeg anbefaler alle å holde seg langt unna videoene hans. Lukter Benny hinn Copeland lang vei. Er det Guds vilje at han skal spre læren sin på bibelskole?

   Når sant skal sies tror jeg fyren er i god tro når han vranglærer, har sett ham tidligere, og Gud ser kanskje i nåde til ham. Men på tide å lese Guds Ord og bøye seg nå. Får håpe det skjer i cella. Gud kan vende alt til godt.

   Uansett, håper han slipper fort ut hvis han er uskyldig.

   Har ventet på at virksomheten ville dø.
   Det skjer mye rundt i menigheter. Flere vil avsløres.

   5
   6
  • Til Hannah

   Ja – sånne som deg – som kan bli avslørt? Jeg er ikke så opptatt av ytre predikanter – men heller opptatt av at folk gjør opp med Gud i sitt eget liv her på bjerget – de som peker mest mot andre, har ofte byrder i sitt eget liv, og trenger en radikal omvendelse. En gang kristen, ikke alltid kristen, sa min gamle pastor. Han hadde ikke rett i mye – men i dette hadde han rett.

   4
   7
  • Og så var det Tore selv da…

   Som aldri mener Hannah er god nok, som stadig bør vende om og bla bla.
   Slik oppfører ikke mine brødre seg.

   Her inne har jeg vendt om ørten ganger, sagt unnskyld for ting, vært villig til å bli rettet på….

   Klok gammel pastor du hadde….
   På tide å ta opp kontakten igjen med ham eller hans likesinnede. De hadde antagelig endel du ikke likte at de påpekte ved deg.

   Du gikk etterhvert i den grøften at du trodde du hadde skjønt alt så mye bedre enn dem. Denge ut onde ånder, hyle, skrike og bable høyt i «tunger».

   Har ALDRI her inne sett NOE forandring eller noe fremskritt ved deg.

   For Gud er jeg perfekt, vet du det? Vasket ren i Hans blod.

   4
   1
 2. Torben smugler våpen??
  Ha ha
  Han er 100 prosent hekta på Jesus og sin reformasjon.
  Men det er slik det er blitt i Bidens Amerika.

  6
  1
  • Helt riktig – det er bare å følge med på Document – så ser du at alt de anklaget og fryktet Trump for – alt det passer helt utmerket på Biden – han er en katastrofe for USA – hvor de nå kaller foreldre som protesterer mot at barna skal lære porno på skolen, woke kultur ol. – for innenriks terrorister. USA er ikke lengre frihetens land – heller ikke Norge – det er bare tidsspørsmål før Gud dømmer det hyklerske USA – men også Norge.

   3
   6
 3. Jeg tror slet ikke på den med forfølgelse, for så ville der være andre, som de ville forfølge først, fx Apologia Church på YouTube eller John Mcarthur. Tror nok ikke helt på, at man opfinder en anklage om våben, uden at have noget at have det i, men de vil måske bare gerne af med ham i usa. Her er der en anden, der har skrevet om TS, og jeg vil bare minde om de groteske scener, hvor TS skræmte små børn ved hans exorcismer, at græd af skræk og tissede i bukserne! Husk, hvad Paulus siger om dem, som forkynder et anderledes evangelium: “forbandet være han”, siger Paulus. https://www.tagryggen.dk/article/torben-soendergaard-frelst-ved-guds-naade-alene-eller-ved-lydighed

  1
  1
  • Takk for at du advarer Lennie, jeg kjenner til det du linker til.

   Fortsett med linkene. Du gjør en viktig jobb. Selv om jeg har mye av det Torben står for langt opp i halsen, så har jeg allikevel ikke mistet håpet for ham. Jeg har alltid et ønske for slike at Gud skal klare å hjelpe dem, jeg vet at cella har vært plassen for det, for flere.

   Bare ber inderlig og prøver å følge Guds Ord, så ikke jeg selv også faller, det kan skje alle (ikke bare Torben) om vi IKKE daglig lever nær Gud og lyder Ham.

   Jeg er også obs på at det er noen som OGSÅ har forført Torben S. DE kan kanskje aldri klare å stoppes. Men kanskje Torben er villig til å gå i seg selv ? Og sin lære… Det håper jeg.
   Gud hører bønn. Også helt andre andre bønner enn dem som ber om at han skal få slippe ut snarest mulig….

   Bare jeg åpner munnen mot Torben og andre, så blir det sett på som dømming. Jeg har advart kristne i årevis. Det nytter lite. De vil ha Torben og andre som er helt på avveie.

   Show og leven. Penger. Videoer….
   Trynefaktor… Forføre unge mennesker. Skremme barn for alltid bort fra Gud. Jeg kjenner MAAANGE 😢😭😢

   Når man VET om dette og IKKE advarer, hva ER man da??

   Slik skulle det bli. Forførelser og falske profeter i den siste tid.

   3
   1
 4. Man kan være uenig i teologi og diverse, men denne saken handler altså om en arrestasjon og fengsling uten bevis, men utfra tips (slik det ser ut til). Hvor er kjærligheten i dere som diskuterer om Torben er en falsk profet, istedenfor å bekrefte at dere vil be for han?

 5. Det som slår meg med mange av dem som kommenterer de forskjellige sakene som omtales, er den manglende kjærlighet som eksisterer. Dere sitter på deres høye hester og har satt dere som overdommere over Torben Søndergaard.
  Han gjør det han har tro for, og dere ser ut til å gjøre det som dere har tro for,
  Nemlig fordømme, sjikanere, anklage, kalle hverandre stygge ting.
  Ikke rart Norge er vekkelsesfattige og ikke opplever Guds velsignelser.
  Er dere uenige om noe kristelig, roper dere “falsk profet” og er dere uenige om krigen i Russland anklages man for å være nazi og satanister.
  Andre igjen har høyst tvilsomme endetidsspekulasjoner.
  Tror dere virkelig at Jesus som kommer for en ren, lutret og helliggjort brud, vil hente kranglefanter og spottere som dere?
  Jesus kommer for dem som har tatt opp korset og etterfølger Kristus i selvfornektelse og et hellig liv, og han kommer ikke for å hente mobbere, spottere, fariseere, kranglefanter og selvrettferdige.
  Våkne nå og omvend dere!

  5
  2
  • Lurer på hvem som trykket ned…
   Var nok en som følte seg truffet.
   Jeg tar det til meg.
   Du har rett i mye Petter.
   Men barnemishandlingen vi ser i videoer med Søndergaards er IKKE noe vi skal holde kjeft om.
   Har du egentlig sett det han har gjort? Mener du virkelig man skal BESKYTTE Søndergaards og IKKE stå opp for barna og ungdommen som han utfører dette på?? Seriøs??

 6. I have followed Torben Sønstegaard for many years. I live in Norway.
  He try to follow Jesus Christ. And has as long I have known about him been christian with good intation’s. Please sett him free now. This false accusations are put on him for to make trouble. He is married with a good wife, and they do a good job for Jesus.

  • Helge Larsen.
   Torben has not done what he is accused of. These are clearly false accusations. US authorities have probably come up with a false accusation to arrest him. I can only imagine why this has happened. Some do not like Torben’s mission and want him gone.

Det er stengt for kommentarer.