Labert ungdommelig engasjement for livet -60-70 mennesker minnes det ufødte liv i Oslo

Et 60-70 talls mennesker møtte onsdag frem foran stortinget for å ta del i den tradisjonelle sørgemarsjen for det ufødte liv som finner sted hvert eneste år i Oslo den 13 juni. De omkring 60 -70 fremmøtte var alle med få unntak i alderen 50+ så man kan ikke akkurat si at det er et ungdommelig engasjement for livet i Norge lenger. På slutten av 1980 tallet utgjorde kristen ungdom en betydelig del av kampen mot abort, men nå har både kirken, ungdommen, frimenighetene og de lutherske organisasjonene sviktet i abortkampen.

Onsdag 13. juni er det akkurat 43 år siden den første store oppmykingen av abortloven i Norge. På den datoen i 1975 ble det tillatt å ta abort ikke bare på «medisinsk grunnlag», men også av det man kalte «sosiale årsaker». Tre år senere kom loven om «selvbestemt abort» og nemndene ble fjernet. Etter det har det vært fritt frem og nær 600 000 barn er hittil blitt myrdet i mors liv i “det kristne” Norge.

Få  tok notis av den vesle flokken som vandret rundt i kvartalene der makten bor for å uttrykke sorg over de 14-15 000 årlige fosterdrap, og få kristne ser ut til å ta notis av at barna i mors liv fremdeles drepes her i Norge.

14 tanker om “Labert ungdommelig engasjement for livet -60-70 mennesker minnes det ufødte liv i Oslo

 1. Det har nylig vært folke-avstemming i Irland om Ja eller fortsatt Nei til selvbestemt abort. Det ble et JA.
  Vår statsminister , Erna Solberg , gikk ut på Facebook og gratulerte det irske folk med sin beslutning. I mitt hode kom denne tanken da frem : Hvor lenge blir Erna Solberg sittende som statsminister i Norge ? Vi har en allmektig GUD som registrerer og lagrer alt som skjer. Han har mange hensyn og vurderinger å ta – så får vi jordboere bare følge med på fortsettelsen.

  Donald Trump sin fredsinnsats i Korea ble fullstendig bagatellisert av vår utenriksminister i går . Hun visste at resultatet av dette initiativet fra USA´s president var helt i det blå – ingen skryt å få fra henne.

  Da spør jeg : Når slår president Trump kontra – og kutter samarbeidet med Norge ? Nyhetene fra gårsdagen går ut på at USA skal sende 350 US-marines til Troms innland ( Setermoen ) som blir fast plassert der – men med utskifting hvert halvår. Fra før har USA 330 soldater i Værnes garnison. I tillegg skal USA nå plassere jagerfly fast på Rygge flyplass. De har i 2018 bevilget store summer for å oppruste fasilitetene på Rygge.

  • Det er så spennende å lese dine refleksjoner og tanker om dette. Jeg tenker som deg det er lite sannsynlig at kristne ikke kommer til å være med på en del av den kommende verdenskrisen, men som sagt ingen vet når begivenheten med Jesu komme skjer.

   Takk til deg Kjell, som trykker disse artiklene som er så viktig å bli minnet på, at du står opp for de vanskelige temaene i samfunnet som nesten ingen tør å fronte lenger. Ønsker dere begge Guds fred og velsignelse.

 2. Stor og plutselig russisk militærøvelse i Barentshavet

  Beklager at jeg fraviker temaet – men denne øvelsen er IKKE varslet og er den største på over 10 år.
  36 russiske krigsskip har nå forlatt havn i nord samt 20 russiske militær-fly i luften. Området er nå stengt for alle sivile skip og fly.
  Det mest oppsiktsvekkende er at tre svære landgangsfartøy deltar : ” Kondapoga “, ” Georgy Pobedonosets ” og ” Aleksandr Obrakovsky “

  • Feil Ståle.
   Ture leser nyhetene og kommenterer disse.
   Noe også Søkelys gjør når de legger ut sine saker.

   Mvh RJ

  • “….. mann som tilsynelatende lever for å spre frykt.”
   Skal en ikke kunne beskrive virkeligheten, Ståle? det som skjer i verden, og da særlig det som kan være en trussel mot oss og vår nasjon? Skal vi bare sove og ignorere faresignaler som vi gjorde 9 april 1940?
   Håper virkelig ingen hører på deg.

  • Spre frykt Ståle?

   JEG blir ikke redd 🙂 Gud har kontroll. Salme 91. Matt. 6:26
   Ingen Guds barn trenger være redde. Håper ikke du kjenner frykt.

   Så hvis noen blir redde av Ture så er det bra, fordi da kan de få sin sak i orden med vår Far i himmelen. Så takk til Ture. Det koster å være han. Ingen pingle, med andre ord. “Det er slike gutter Norge vil ha” 🙂

   Gud sier i Sitt Ord at: Vær ikke bekymret… Men, Han så jo det at noen av oss kanskje måtte ha det inn litt med te-skje, og derfor står det skrevet 365 ganger, en for hver dag. Det er jo bare fantastisk! Ingen tall i Bibelen er uten betydning.

   Ture følger godt med.

 3. At det er lov å ta abort av sosiale grunner er rett og slett grotesk. Det hadde vært mer humant å sterilisert seg av sosiale grunnet.

 4. Du maa ikke sove,var det en forfatter som skrev en gang. Det er skremmende aa lese om de smaa menneskebarna som blir radert ut. Mennesker som utfoerer disse handlingene, og som med loven i haand kan si dette er fullt lovlig. Det ser ut for at Gud er totalt neglisjert. I henhold til Skriften, har Han kjent denne lille menneskeskapningen helt fra unnfangelsen. Bare Han vet hva denne lille skapningen var tenkt til om den fikk leve. Var det en kommende profet, var det en kommende statsleder. Bare Gud vet svaret.

 5. Til : Birgir Hermansen

  Ja , du uttrykker i klartekst – flere ganger – at du ikke ønsker mine kommentarer på denne nettsiden. Du ber meg finne andre steder å komme med mitt budskap. Det har også andre gjort. Selvsagt tar jeg konsekvensen av slikt ; og er nå i ferd med å opprette min egen blogg.

  • Hei Ture. Birgir har sansen for dine skriverier, han mener bare at det er utenfor tema som blir diskutert. Jeg har ikke hatt mulighet til å følge opp utviklingen selv i nyhetsbildet med Russlands øvelse i nordområdene, hadde jeg hatt mulighet -ville jeg nok ha skrevet en egen artikkel om den, og der hadde dine fortreffelige kommentarer og kunnskap truffet blink. Jeg har hatt en del pes i noen dager som har gjort at jeg har hatt begrenset tid til rådighet for Søkelys. Håper at det endrer seg, og du er hjertelig velkommen til å dele dine blogginnlegg også her. Jeg leste litt om akkurat den øvelsen og at Norge i all hast måtte sende opp noen F16 fly, men tiden har sålangt ikke strukket til for meg. Noen perioder i livet skjer mye på en gang, og det ser ut til å forbli slikt i hverfall ut denne uken. Har vært så trøtt også noen dager at jeg har krøpet under dyna klokken 2130.
   Kjell

  • Nei Ture. Jeg har ikke på noe vis gitt uttrykk for at jeg ikke ønsker dine skriverier på denne nettsiden. Hvis du oppfatter det slik, har du ikke LEST det jeg skriver. Jeg ga uttrykk for at det ikke ALLTID passer inn i det aktuelle tema artiklene omhandler.
   Og for all del. Jeg synes dine betraktninger på den militære fronten er meget interessante.
   Og for å gjøre det helt klart, så har ikke JEG myndighet til å NEKTE deg å skrive på Søkelys. Det er det vel Kjell Andersen som har myndighet til.

 6. Hei igjen , Kjell !

  Jeg skjønner nå at jeg burde opprettet egen blogg for lenge siden. Men jeg er en dårlig data-bruker og må finne ut alt på egen hånd.

  Som du vet har jeg mange jern i ilden både på sjø og land ; men til høst og vinter vil jeg konsentrere meg om bloggen. Har mye jeg vil skrive om – både kristen tro og det forsvars- / beredskaps messige. Til høsten kommer jo norske myndigheter ut med brosjyre til alle husstander hvordan vi skal forberede oss på krig eller krise. Svenskene har alt gjort det. Det som nå skjer i verden er uhyre spennende….

Det er stengt for kommentarer.