Kyrkja ei andeleg havarert skuta

kirke-møte-apostat-kirkenSkal kristne forsatt vera medlemmar i ei andeleg havarert kyrkja, eller skal dei melda seg ut og gå for ein forsterka satsing på dei frie kristne organisasjonane?  Sjølv syns eg tida for utmelding er overmoden. Ville apostlane anbefalt dei kristne i si tid å finna andeleg husrom, og stå under vranglærande forkynning frå eit andeleg havarert kyrkjesamfunn ? Eller ville dei heller sagt at det er betre du finn eit samfunn av kristne som forkynnar Guds ord i sanning, skriver Kjartan J Tysse i et innlegg opprinnelig publisert på verdidebatt. Som kjent har nærmere 16 000 meldt seg ut av den norske kirke siden det ble gitt adgang til å melde seg ut via nettet (foto fra kirkemøtet)

Den Norske Kyrkja sin blanding av sanning og løgn, lys og mørke, har gått så langt at det er på høg tid kristne forlet denne andelege havarerte skuta.

Korleis ville det sett ut visst det på eit bedehus hadde vorte praktisert denne blandinga av lys og mørke som kyrkja driv på med ?

Då kunne forsmalinga ein dag høyrt ein forkynnar som sa at homofilt samliv er i samsvar med Guds gode vilje, og at personar av same kjønn kan gifta seg. Forkynnaren kunne sagt at homofilt samliv ikkje er synd, og at ein difor ikkje treng å omvenda seg frå dette.

Men neste dag kan ein anna forkynnar seia at homofilt samliv er i strid med Guds gode vilje, og at bibelen forbyr personar av same kjønn å gifta seg. Forkynnaren kunne sagt at homofilt samliv er synd, at ein er nødt å omvenda seg frå synda for det handlar om evig fortaping eller evig liv ilag med Jesus.

Er det andeleg klokt å melda barn inn i denne havarerte kyrkja, er dette ein trygg plass for dei å vaksa andeleg, eller aukar ein faren for at dei vert villeia no eller i framtida ved å leda dei inn i eit havarert andeleg felleskap ? Sjølv er eg ikkje i tvil om svaret.

Jesaja 5, 20-21

“20 Ve dem som kaller det onde godt og det gode ondt, som gjør mørke til lys og lys til mørke, som gjør bittert til søtt og søtt til bittert!

21 Ve dem som er vise i egne øyne og forstandige i egne tanker!”

Én tanke om “Kyrkja ei andeleg havarert skuta

  1. Den heterofile befolkningen tas imot med åpne armer i kirken, men er oppfører seg perverst. Som gifter seg i kirken, men som allerede har hatt et hemningsløst seksualliv, ørten sexpartnere, utallige aborter, drøssevis av kjønnssykdommer, hvor 50 % av dem kommer til å skille seg. Foreldre som døper sine barn, ikke fordi de tror på det som blir sagt i kirken eller som har tenkt å overholde det de lover i kirken, men fordi det er forventet av familien, “koselig” og tradisjon. Kirkens problem, deres problem er at størstedelen av dere lever syndige og skitne liv, samtidig som dere projiserer dette over på en liten minoritet. På tide å feie for egen dør.

Det er stengt for kommentarer.