Kundalini ånden fra Bethel Church sprer seg i Norge

imi-kirken-2Får kristne til å fremstå som idioter 

Åndelig galskap, kundalini, hellig latter, “beruselse i ånden” og ild-tunneler er USA skapte fenomener importert til Norge fra Redding California via den kontroversielle IMI kirken i Stavanger. Hvert eneste år drar er stort antall nordmenn over til California og Bethel Church for å hente inspirasjon hjem de kan spre videre til norske kristne. Den høyst kontroversielle IMI kirken arrangerer jevnlig turer over til Bethel Church for å la seg inspirere av en ånd som får troende mennesker til å opptre som klovner, beruset og ukontrollerte på tross av at Bibelen oppfordrer troende til å være rede og edrue. Fra 1. til 13. oktober reiser  medlemmer av IMI kirken igjen over til Redding California for å la seg inspirere av det mange hevder er falske åndsmakter.

IMI kirken i Stavanger som er en del av Normisjon har lenge skapt splittelse og uro lant lutherske kristne i Rogaland. I februar 2014 foretok ledelsen i Normisjon i Rogaland et valg som medførte at de krefter internt i organisasjonen som var kritisk til Bethel og Bill Johnson linjen, ble satt på sidelinjen. En ansatt som var kritisk til det hele mistet jobben mens andre igjen stille å rolig trakk seg ut av Normisjon. De ny-religiøse fenomenene som har oppstått i kjølvannet av Bethel Church og Bill Johnson har skapt både splittelse og uro mange steder, og både Bill Johnson og Bethel Church i Redding står på “DANGER” listen til en rekke organisasjoner som jobber med sekter og kulter. Flere hundre nordmenn har latt seg inspirere av religiøse krefter som får “normale” mennesker til å fremstå som tullinger som ukritisk slenger om seg med at “det helt store” i kristendommen er å være “åndelig dritings”. Skal man tro disse to nedenfor er det aller viktigste i deres religion og spre “The drunken intoxicating glory” som kan oversettes med å være “full-beruset herlighet” -som tydeligvis er å oppføre seg offentlig som idioter, fullstendig useriøst.

https://www.youtube.com/watch?v=7btmP7mOjAg

Innflytelsen til Bill Johnson og Bethel Church har gjennom IMI kirken og Normisjon dessverre spredd seg rundt i enkelte lavkirkelige miljøer som åpenbart har funnet det fascinerende og fremstå som fjols som enten skremmer mennesker eller skaper hånlatter og spott. Blant de som har kommentert videoen fra de to “ånds-berusede” finner vi latter eller formaning til omvendelse. “The Holy Ghost is not to be mocked. Repent,” skriver Danny Dabbs mens en You Tube bruker som kaller seg “Jerub Baal” kort kommenterer det slik: “Two idiots ” mens Cynthia Santana skriver det slik: “Lol you two are complete Morons lol”.  P.Rock skriver dette om galskapen: “this drunkeness of God is not of God. This is not what the scriptures were talking about.” Noe Bograd kommenterer det hele slik: “the title must be.. how to be stupid without marijuana and blame God for this.” -“this looks like a mockery to be honest. It looks like a joke being made about the Holy Spirit, that is what it really looks like,” slår signaturen rbeasley123 fast. Ikke vanskelig å være uenig.

Sprer seg til Norge -Kundalini Spirit in action.

Ideen om å være “drunk in the spirit” har forlengst fått innpass blant norske kristne. På You Tube kanalen som fremmer dette tøvet finnes det flere nordmenn som meddeler at de er preget av disse åndelige kreftene. I kjent stil tilbys trikset med å få et forkort bein til å vokse ut, noe som er et av sjarlatanenes vanligste triks og inspirasjonen hentes fra Bethel Church i Redding hvor denne karen har hentet sin inspirasjon. Også norske kristne er nå opptatt av å være fulle som disse to herremenn som offentlig har valgt å dele sine ideer om det å være “åndelig dritings”. Også videoen med disse har skapt latter eller blitt møtt med kall til omvendelse. “Wakking, Wakking cho po po po po,” sies det når karen til høyre begynner å bli edru, for her skal man være dopa. Neste skritt er å befale smerter å gå med mer i kjent stil fra Hagin, Kenyon og andre som har praktisert okkult religion. “Kundalini Spirit in action,” skriver Jeremy Davis som åpenbart har forstått hva dette dreier seg om. “The Holy Ghost is not to be mocked !!! Repent!,” skriver en annen mens Vikingman omtaler det kort som “Drinking buddies..love it”  Religion ala Betel Church er og blir klovneri..For meg er det hele spott mot Guds Ånd.

 

https://www.youtube.com/watch?v=d3latP4okhU

 

7 tanker om “Kundalini ånden fra Bethel Church sprer seg i Norge

 1. Intet nytt under solen. På pinsefestens dag trodde man at de kristne var fulle. Pinsevekkelsen startet i en karismatisk åndsutgytelse hvor mennesker oppførte seg som “tullinger”, dersom man skal tro pressen fra den tiden. Selv Paulus snakker om ekstase.

  I GT kan man lese om kong David som danset i henrykkelse foran arken, slik at hans kone åpent foraktet ham. Hun ble barnløs står det.

  Men jeg mener likevel at all form for karismatikk må tøyles, ref. Paulus: Av profeter tale en eller to, la så de andre prøve det. Karismatiske ytringer er ikke unntatt kritikk og prøving. Men det gjelder her som andre steder: Ikke kast ut barnet med badevannet.

  • Mener Are Karlsen virkelig at apostlene var fulle eller var det folk som forklarte tungetale underet med at de var fulle av søt vin? Jeg leser ikke ut at tekstene i Agj dette figurene i videoene demonstrerer og forteller om. Dette er ikke bibelsk kariskmatisk ytringer men noe annet. Dette er Kundalini ånden og trist at slik får innpass i vår kristenhet.
   Takker igjen Søkelys for en klargjørende og avdekkende artikkel.

  • Ingen av disse på pinsedag var fulle eller toskete som disse i Bethel sekta. Apg 2,15 Disse mennene er ikke fulle som dere tror. Det er jo bare den tredje time på dagen.
   Men de talte i tunger slik at mennesker med andre tungemål fikk evangeliet ble forkynt på ulike språk. Disse menn i videoene forkynner ikke evangeliet, de oppfører seg som om de er dopa av noe, er flåsete og skaper et inntrykk av at kristendommen er en stor vits.

  • Jeg tror ikke at apostlene som opplevde åndens dåp og medfølgende tungemålsgave var beruset slik det tales om kretsene som er inspirert av Bethel Church. Her er det snakk om å anvende evnen til å skjelne og prøve åndene. Den Hellige Ånd er tross alt en hellig ånd, Guds ånd og det jeg tolket ut av de tre videoene er at man skaper et inntrykk av at kristentroen er noe totalt useriøst. Ekte karismatiske gaver er selvfølgelig noe vi ikke må forakte eller avvise.

 2. Dessverre er det ikke så veldig mange i Norge som våger å tale ut mot den forførelsen IMI kirken utgjør. Var der en gang og fikk mer enn nok da. Fullstendig tomt og innholdsløst og preget av utydelig forkynnelse. Nesten som å komme i statskjerka å høre på intetsigende prest uten tydelig forkynnelse. Bill Johnson er en av de mest intetsigende forkynnere man kan høre. Bortkasta tid. Foretrekker forkynnere som kaller en spade en spade.

 3. IMI og andre som fremmer slik åndelig svineri er vil få mye å svare på innfor den levende Gud. Dette er ikke bare en forstyrret praksis men også falsk lære. IMI kirken drikker av sprukne brønner og bør begynne å søke i Ordet for å finne vei. Her i Rogaland er vi glade for at noen sier i fra og det er god grunn til å¨advare mennesker mot å oppsøke menigheter som er under innflytelse av falsk karismatikk. Vil istedet anbefale Salem i Stavanger. Her er trygg og god forkynnelse med fokus på Jesus. Jeg takker Gud for at Han har reist opp Søkelys til å advare mot falsk lære.
  Guds velsignelse og hjertelig velkommen til Salem http://www.salem.stavanger.no/

 4. Kan vi ikke snart få noe mer positivt, Søkelys? Vi vet at det er et frafall der ute, men det kunne vært greit å få noe mer oppbyggelig stoff. Vi trenger ikke kjenne til alt det som avviker fra Guds ord. Eller hva synes dere andre?

Det er stengt for kommentarer.