Kun 11 klager til Kringkastningsrådet etter Brennpunkt dokumentar om Jan Hanvold og Visjon Norge

hanvold-helveteJan Hanvold og Visjon Norge har fått mye pepper både av NRK og den kristne presse i Norge. Både Dagen og Vårt Land har fulgt opp denne saken grundig, noe Jan Hanvold ser ut til å reagere skarpt på. I en uttalelse gjengitt i Dagen sier Hanvold dette: “NRK er jo «straightere» enn dere i Dagen. Vi hadde også forventet en telefon fra Dagen og Vårt Land etter den hetsen og det kjøret jeg har fått mot meg. Dagen er med å spre løgnene og skaper negative reaksjoner. Dere er fulle av ondskap, i stedet for å støtte opp om det gode arbeidet vi gjør. Dere har for eksempel aldri blitt med for å se arbeidet vårt i Moldova, i stedet er det bare om hvor mye jeg tjener,” sier Hanvold til Dagen

Jan Hanvold har tidligere blitt omtalt som en “løs kanon på dekk” her i Søkelys og den frittalende tv sjefen har opp gjennom årene kommet med mange saftige utsagn både på TV kanalen han eier og på egen Facebook side. Hanvold har helt siden han først ble kjent som en “kristen japp” med påfølgende konkurs og fengselsstraff vært en svært frittalende figur i norsk kirkeliv. Mye godt kan også sies om Hanvold. Han er ikke redd for å si i fra, han er ikke redd for å komme med kontroversielle utsagn og er heller ikke redd for å gå nye veier når det gjelder hans egen utgave av kristen tro. Hanvold og hans tv kanal har flere ganger vært i dyp økonomisk krise -men den selvutnevnte apostelen evner å reise seg igjen og igjen, fordi han har evnet å hente ut penger i form av donasjoner fra sine støttespillere.

haginEtter en tøff uke forsøker åpenbart Hanvold å komme på offensiven igjen og målet er nå som tidligere å hente inn penger til å finansiere tv kanalen samt privat forbruk til seg selv om kanalens ansatte. Rent læremessig er Hanvold, som personlig lever i strid med Guds bud i forhold til ekteskapet,  dypt forankret i Kenneth Hagins tvilsomme “Word Of Faith” doktrine som lærer at alle kristne har krav på å være rike rent finansielt. Ingen troende behøver å kjøre rundt i gamle biler, bo i nedslitte leiligheter eller holde sine møter i nedslitte lokaler. Veien til rikdom og materiell overflod går gjennom å følge den tvilsomme doktrinen om å “så inn” penger for å deretter ta ut hundrefold igjen. I følge Hanvold og trosforkynnelsen er virkeligheten den at “Satan har stjålet pengene fra Guds folk” og ved bruk av autoritet i Jesu navn, skal kristne kreve pengene tilbake ved å bruke Jesu navn på en brysk måte. Jesu navn er således et virkemiddel, eller et slags autoritets-skilt som skal ha samme effekt overfor Satan som et politiskilt har overfor en lovlydig borger. Det er nettopp denne tanken som ligger bak Hanvolds heller aggressive form for å samle inn penger, som klippet under demonstrerer.

Når pengene i kassen klinger -sjelene ut av sykdommen springer

Når Hanvold eller hans kanal trenger penger, er det første skritt å forløse dem i Jesu navn. Neste skritt er å takke for Guds finansengler, som er ute å virker for å bekjempe Satans eller Mammons engler som prøver å holde pengene tilbake, fra de troende. Og igjen misbrukes Jesu navn. Tredje skritt er å binde disse i Jesu navn i kraft av blodet, og deretter skal folket som nå er løst fra Mammons engler ringe inn sine gaver til kanalen. Neste steg er å synge en sang hvor “di lommebok skal bli løst, din bankkonto løst  og så skal du få guddommelig økonomi og resten av Hanvolds triks kan du “nyte” selv: Her er det ikke slik at denne griske ulven ler hele veien til banken, men her les det også underveis i programmet…

Dersom det ikke er nok å løse ut penger etter denne oppskriften, har selvfølgelig Hanvold også andre redskaper å ta i bruk. Nemlig trusler. I videoen under får de gjerrige, det vil si de si de som ikke vil bidra til Visjon Norge eller Hanvolds personlig forbruk, -høre om den varme fremtid i helvete som venter de som holder igjen lommeboken og ikke føler trang til å gi til en kanal som fremmer vranglære, umoral og bringer skam og hån over Jesu navn. Disse går til selveste helvete sier Hanvold så klart og tydelig han bare kan:

17 tanker om “Kun 11 klager til Kringkastningsrådet etter Brennpunkt dokumentar om Jan Hanvold og Visjon Norge

 1. Skulle gjerne ha støttet Norges eneste kristne tv kanal, men hvordan er det mulig å gi støtte til en kanal som fremmer et forvridd og falsk evangelium ved amerikanske forkynnere, så hårreisende at man knapt kan tro det. Som benytter de mest utspekulerte metoder i stadige pengeinnsamlinger. En leder som oppfører seg som et barn i media og som kommer med de mest usaklige og provoserende utsagn og får kristne til å virke som en gjeng tilbakestående tullinger? Jeg greier ikke med min beste vilje å stå sammen med Hanvold.
  Kanskje folk er i ferd med å få opp øynene, for kun 11 klager er ikke stort å bry seg om.

 2. Ord fra 2. Tim 2,24-25 som jeg synes Jan Hanvold bør ta til seg:
  “En Herrens tjener må ikke ligge i strid, men være vennlig mot alle, dyktig til å undervise, villig til å tåle ondt, så han ydmykt viser til rette dem som sier imot. For kanskje vil Gud en gang gi dem å vende om, så de lærer sannheten å kjenne.”
  Som Ordet sier – en sann tjener må være villig til å tåle vondt, selv i tilfeller dette føles dypt urettferdig (noe dette tilfellet ikke er!), for så å ydmykt irettesette dem hvor de har kritisert feil. Hadde Hanvold vært en ydmyk Herrens tjener, ville han reagert med ydmykhet overfor NRK-teamet og sine støttepartnere, i den hensikt å vise dem hvor stor Gud er (og om hvor liten han selv er i forhold). “For kanskje vil Gud en gang gi dem å vende om, så de lærer sannheten å kjenne.”

  Jeg tar sterk avstand fra “Word of faith”-bevegelsen og all slags velstandsteologi. Mitt håp er at Visjon Norge vender om til sann, bibeltro kristendom, og slutter å spre sin vranglære kamuflert som Guds ord. Filteret må på!

 3. Det sette alt for lite fokus på at Hanvold etter Guds ord lever i hor. Hvor er kristenfolket i dag – er det ingen der ute som leser Guds ord? Eller er de fleste forblindet og forført? Alvorlige tider vi lever i. Men jeg tror Gud ryster kristenfolket i Norge nå. Jeg tror Sannheten om skilsmisse og gjengifte kommer frem. Når ikke prester og pastorer tør å forkynne Sannheten, finner Gud andre veier.
  Anbefaler sterkt boken, som nylig er kommet ut: Vend om og kom tilbake til Gud og Hans ord. Forfatter Reidun Friestad. Dette er en vekters rop til folk og nasjon
  om å vende om før noe enda mer alvorlig skjer med landet vårt enn det som skjedde 22. juli 2011. Våk og be: Norge er på randen av stupet.
  2 Krønikerbok 7.14.

  • Amen! “En tilsynsmann må ikke kunne anklages for noe. Han må være én kvinnes mann, nøktern, forstandig, høflig, gjestfri, dyktig til å undervise, ikke drikkfeldig eller voldelig, men mild, uten stridslyst og pengebegjær.” 1. Tim 3,2-3

  • Hei Jorunn. Jeg påpeker det du etterlyser i denne artikkelen også. Hanvold som er gjengift flere ganger lever i strid med Guds bud og ord, og det er blant de punkt jeg mener Hanvold også må irettesettes for.
   Jeg ønsker ikke å bli en som sykelig forfølger Hanvold for dette, men det må påpekes. Som gjengift kan jan ikke fungere som hyrde eller sentral leder.

 4. Setningene om gjengifte skal altså tas bokstavlig i alle tider og kulturer, mens setningene om st den gir skal høste hundre fold, her i tiden, skal msn altså verken ta bokstavlig eller forkynne?

  Mulig det er meg, men jeg forstår ikke dette….

  • Gjengifte står det klart og tydelig om i Guds Ord.
   Dog ønsker jeg ikke å forfølge eller skjelle noen ut Hanvold, men jeg mener ut fra Ordet at han ikke burde være hyrde eller i ledende stilling i Guds menighet.
   Ideen om å så inn i for så å ta ut profitt virker fremmed for meg og det jeg leser i Bibelen.
   Dette betyr ikke at vi som kristne ikke skal gi.
   Vist skal vi gi, jeg gir til Guds sak fordi jeg elsker Jesus, ikke med tanke for å ta profitt.

   Når jeg gir til misjonen, så gir jeg fordi jeg ønsker å se at mennesker blir frelst og født på ny.
   Bare vissheten at det skjer er lønn mer enn god nok Kristoffer!
   Den største velsignelsen vi som mennesker kan oppleve ved å gi, er å vite at mennesker finner Jesus eller at vi kan gi liv og hjem til en liten gutt eller jente i India.

   For meg virker ideen om å gi en tusenlapp for så å gjøre krav på 10 000 eller 100 000 tilbake, fullstendig absurd og i strid med alle de verdier Jesus formidlet gjennom sitt liv og sin død.

  • Jeg kan forstå det. På samme måte som jeg kan forstå at den som av ulike grunner ender opp m et oppløst ekteskap, mener at det strider fullstendig absurd og i strid m de verdier Jesus formidlet, at han/hun skal være tvunget til å være alene resten av livet.

  • Da jeg giftet meg, da visste jeg at skulle dette havarere, var mine muligheter for å gifte meg igjen utelukket! Man kan ikke slå av på det som står skrevet, da dårer man seg selv, ferdig arbeid! Man må være ærlig med seg selv, og akkurat dette er ikke vanskelig å forstå, ( selv for meg ). Derfor skjønner jeg ikke bæret av alt som foregår lenger.

  • Greit at du og andre mener det. (Selv om det er liten tvil at noe er tids/kulturbestemt, og noe ikke er det, og det kan være vanskelig en del ganger å trekke skillelinjen.

   Det jeg ikke forstår, er de som hevder det samme du gjør her, men som samtidig ikke vil anerkjenne Jesu ord om at den som sår/gir skal høste mangefoldig igjen her i tiden…

  • Pkt.2:
   Du skriver: da visste jeg at “skulle dette havarere”. Det er altså ikke havarert?

   For meg virker det å være i strid med summen av Guds Ord at man skal være lovbestemt til å leve enslig resten av livet, for synder (av en eller begge) begått for lang tid siden, og kanskje av en annen person en deg selv.

   Selv Moses gav rett til skilsmissebrev pga våre harde hjerter. Og de kunne gifte seg på ny etter en lengre periode.
   Er Jesus mer lovisk enn Moses på dette punktet?
   Eller kan det være ord/grunntekst/kontekst som gjør at vi lan ha mistet poenget?

 5. Ha ha! Morsomst hvordan broder Jan Kåte Christensen utgir seg for å være sin egen støttespiller under psevdonymet Sofus. Han har ingen tilhengere bortsett fra koma.

 6. Du trenger ikke skrive i det hele tatt. I alle fall ikke gjengi septikkbloggen til JKC.

 7. Kjenner jeg blir urolig av dette som skjer i kristen Norge. Ingen… absolutt ingen, kommer til himmelen fordi man gjør gode gjerninger. Gjerningene følger troen! Må erkjenne at alt dette som foregår i kristen Norge gjør meg helt forvirret, ikke bare i Norge, men også internasjonalt. Er mange år siden jeg sa ja til Jesus og jeg vet at jeg ble forvandlet da. Det har vært mange prøvelser underveis og livet har ikke alltid vært lett, men har alltid kjent at Han har vært med meg. Nå har det vært tøft noen år og frimodighet og håp har aldri vært så labert som nå. Skjønner frustrasjonen til mennesker som en gang var brennende i troen, men nå dessverre ikke vet hvor de skal gjøre av seg for de føler seg ikke hjemme noen steder. Skal ikke kritisere bloggen din, men savner kanskje litt mer av en ” kjærligere ” tone. Du får ta dette innlegget som du føler for. Du har hvertfall en plattform som er verdt å lese og det setter jeg pris på, so God Bless

 8. Det hjelper lite å henvise til at kun 11 kom med kritikk, og om flesteparten av de som kaller seg kristne i Norge står med en som lever i hor – når Gud i Sitt Ord sier klart at Han hater denne synd.

  Og det er Gud som til syvende og sist skal dømme i denne sak. Gud er den samme i dag og til evig tid. Han endrer Seg ikke om folk og kultur endres.

  Jeg ble før jeg var en kristen, gift og så skilt, og så gjengifte, og så skilt igjen, og var i ferd med å gifte meg igjen for tredje gang med en amerikansk pastor og professor. Men heldigvis stoppet Gud meg. Og Herren har gjennom Den Hellige Ånd synt meg i Ordet at det er en konsekvens av min skilsmisse og at jeg som skilt derfor kun har to valg. Enten å forlike meg med første mann som fortsatt lever, eller å velge å være alene som ugift. Min første mann er gift på nytt. Jeg har valgt å være alene, og overgi mitt liv helt og fullt til å tjene Herren. Å miste alt og være alene er ikke noe problem så lenge jeg har det viktigste, og det er Jesus Kristus.

  Han jeg var gift med som nummer to var jo ikke min rettmessige mann så Herren synte meg at det etternavnet måtte jeg få bort fra mitt liv. Noe jeg også har gjort.

  Jeg er overbevist om at når kristne som i dag lever i hor begynner å vende om fra skilsmisse og gjengifte der den første ektefellen fortsatt lever, og menigheter begynner å tale sannheten om dette og vender om og tar avstand fra å ha dette i sin menighet, også samboere, kun da tror jeg at vi vil kunne se en sann vekkelse begynne å spire. Mange snakker om at de ser vekkelser i dag, men har man ikke sannheten på dette med hor, tror jeg ikke dette er fra Herren. Veien er smal og svært få finner den.

  Norge trenger at folk får syndenød som før i tiden, og går på kne i bønn og gråt til Gud. Vekkelse og dom går hånd i hånd. Det blir ingen vekkelse om man ikke også tar imot dommen. Man må være villig til å miste det man har for Jesus som døde for vår synd. Det koster å følge Jesus!

  Gud refser og tukter den Han har kjær.

  Kristne i Norge trenger å be Gud syne dem synden i livet og vende om og komme tilbake til Gud og Hans Ord – før noe verre skjer enn det som skjedde den 22 juli.

  Boken min “Vend om og kom tilbake til Gud og Hans Ord” er et rop fra Herren til Norge før noe verre skjer. Jeg tror dessverre at mange vil gå fortapt når verre ting skjer i vårt land – om ikke snart noe begynner å bryte i sjelen hos kristne og skaper syndenød så de vender om. 2. Krøn 7:14. Gud kan da lege vårt land.

  Den Hellige Ånd roper: VEND OM OG KOM TILBAKE TIL GUD OG HANS ORD!!! Vi har dagen i dag, men morgendagen kjenner ingen.

  Ikke ved makt, ikke ved kraft, men ved Min Ånd sier hærskarenes Herre.
  (Sakarja 4:6)

  GUDS FRED!

Det er stengt for kommentarer.