Kritiske måneder for de mange profeter -hvem er det egentlig som taler når spådommene slår feil?

Bare litt over to måneder er igjen av året 2016 før vi igjen må bla om i kalenderen og skrive 2017. I skrivende stund er det nøyaktig to måneder igjen til jul og i likhet med i fjor, har det også i 2016 versert et stort antall profetier om hva som skulle skje i 2016. Spesielt opptatt har profetene vært om det amerikanske presidentvalget og en rekke forskjellige profetiske røster har dristet seg til å tale i Herrens navn om hvem som skal bli president. Og når en profet sier Donald Trump og noen andre Hillary Clinton, så er en ting sikkert, og det er at noen av profetiene er falske

Om nøyaktig to måneder feirer vi igjen jul og i igjen vil nordmenn over det ganske land finne frem julepynten, åpne lommeboka og bruker titusener på titusener på julegaver og renee-moses-bilde2julemat. Vi vil også da vite hvem som ble valgt som president i USA og vi har også kunnet gjort opp status på hvilke profetier om valgkampen som var ekte og hvilke som var falske og således ikke var ord fra Den allmektige og Hellige Gud. Tankene jeg gjør meg denne oktoberkvelden går tilbake til fjorårets famøse profeti fra den falske You Tube profeten Renee Moses som på basis av jødiske myter konkluderte med at bortrykkelsen ville komme den 23 september 2015 eller senest i løpet av høsten 2016. I likhet med Jehovas Vitners famøse spådommer fra tidlig i forrige århundre, både kom og gikk den ene datoen etter den andre uten at noe skjedde. Bortrykkelsen skjedde ikke, og den falske profeten som hadde tatt inn hundretusener av dollar på sin “Rapture Puzzel” ble taus utad, men kan selv le hele veien til banken, fordi mange troende lar seg forføre. Desember 2015 kom til å bli teppefall for Renee Moses som måtte bruke høsten på å slette videoer med feilslått profeti, mens de vantro meg god grunn kan spotte Guds navn fordi en eller annen forsøkte å gjøre profitt på den hellige tro.

Vitnesbyrdet etter Harold Camping og dommedag 21 mai 2011

grave-branhamDet finnes ikke noe som bringer mer skam over Jesu navn og vår hellige tro enn falske profeter og deres feilslåtte profetier. Opp gjennom historien har ulike menn og kvinner dristet seg til fremsi de mest absurde spådommer eller profetier som ikke er blitt innfridd. Mange har faktisk dristet seg til å fremsi datoer på Jesu gjenkomst eller verdens undergang, og en etter en har gått i grava uten å se sine spådommer bli innfridd. Bare gravsteinen står igjen som monument over den falske profeten mens livet går videre og nye menn og kvinner tar over den profetiske stafettpinnen i håp om at deres spådommer skal bli oppfylt. (Foto av William Branhams gravstein)

dommedag21maiMan behøver ikke gå langt bak i historien for å finne profeti som har lidd fullstendig totalhavari. På midten av 1800 tallet var det mange som festet lit til at Jesus ville komme tilbake i 1843 eller 1844 da William Miller var mer enn skråsikker på at menigheten skulle rykkes opp i skyen. Noen tiår senere var Vakttårn organisasjonen like skråsikker på at noe stort skulle skje i 1914 og da Kristus ikke kom tilbake slik man trodde, var det mange som gikk på en smell. I nyere tid er vi kjent med Harold Camping som var 100 prosent sikker på at dommedag ville komme den 21 mai 2011, og da intet skjedde og hele verden spottet, klarte Harold Camping å produsere en ny teori som ikke fikk nevneverdig oppmerksomhet, nemlig 21 oktober samme år. En tydelig skuffet Harold Camping måtte bare beklage å ha bløffet verden, og det var en syk og trett mann som gikk døden i møte som en ydmyket mann fullstendig ribbet for absolutt all troverdighet, -og den samme skjebne vil enhver mann eller kvinne måtte møte, dersom de drister seg til å fremme profetier i Herrens navn som er mulig å etterprøve på historiens gang.

Tre profetier om årets presidentvalg

Årets presidentvalgkamp i USA er på mange måter et tema som engasjerer og som mange mener er viktig. Imidlertid står det intet i Guds ord om at årets presidentvalg er viktigere enn de forgående, og det står heller ikke noe i Bibelen om Hillary Clinton eller Donald Trump. Derimot står det desto mer om Jesus Kristus og han korsfestet, og selv presidentvalget er interessant nok, bør vi som troende være langt mer opptatt av Jesus Kristus, da det primært er Han som besitter all makt, ikke bare i Amerika, men faktisk både himmelen og på jorden. Siden Skriftens ord ikke på forhånd avslører hvem som skal bli USAs neste president, må dem som er opptatt av å finne ut dette, enten søke til bibelkodene eller og til forskjellige profetrøster som kommer med motstridende profetier om hvem som vil bli den neste amerikanske presidenten. Skal vi tro de forskjellige profetene vil både Hillary Clinton, Donald Trump og Barack Obama bli USAs neste president. Som kjent har Brian Carn profetert seier for Hillary Clinton, mens den pensjonerte brannmannen Mark Taylor med stor sikkerhet har fastslått at Donald Trump er utpekt av Gud til å bli president, mens Glenda Jackson hevder at Gud har vist henne at Obama vil gå for en tredje runde. En annen som har profetert at Donald Trump vil vinne valget og bli USAs neste president er Sadhu Sundar Selvaraj som du kan lytte til i klippet under.

Etter å ha Googlet litt på You Tube klarer jeg i hvert fall å finne mellom 30 og 40 personer som hevder seg å ha fått en profeti om det amerikanske valget og hvem som vil gå seirende ut av det hele. De fleste som hevder seg å ha hørt fra Gud om saken sier at neste president vil bli en Jesabel, en ond kvinne, mens andre røster sier at dette vil bli Donald Trumps soloppgang. Jeg har ikke klart å finne andre enn Glenda Jackson som i Herrens hevder at valget vil bli avlyst og at Barack H Obama vil gå for en tredje periode. Om knappe to uker vil vi finne ut hvem av disse profetiske røster som har tatt feil, som har dristet seg til å tale ut ord i Guds navn som ikke var fra sanne og som enten var drevet frem av fri fantasi eller av en løgnens ånd.

Angriper du meg så vil Gud drepe deg!

falsk-profet3“Men den profet som i overmot drister seg til å tale noe i mitt navn som jeg ikke har befalt ham å tale, eller som taler i andre guders navn, den profeten skal dø. Kanskje du sier ved
deg selv: Hva skal vi kjenne det ord på som Herren ikke har talt? Når det ord profeten taler i Herrens navn, ikke skjer og ikke går i oppfyllelse, da er det et ord som Herren ikke har talt. Det er et ord som profeten i overmot har dristet seg til å tale, og du skal ikke være
redd ham. (5M 18:20-22)  Falske profeter og falsk profeti har eksistert helt siden Moses vandret rundt her på jorden. Gjennom Skriftens ord blir vi kjent med ekte og falske profeter som alle gjorde krav på å være talerør for Gud. Og på samme måte som i vår tid, talte profetene motstridende budskap. (foto av profeten idika A Imeri som hevder seg å lytte til Gud i motsetning til de andre profetene som lytter til menneskers stemme) I videoen sier “profeten” Idika A Imeri at “enhver mann eller kvinne av Gud som ser denne videoen, og som………angriper meg: Gud vil drepe deg!” sier den fargede profeten rett ut. (fra rundt 26 minutter ute i videoen kommer Imeri med trusler på vegne av Gud, og det er ikke måte på hvordan Gud vil straffe dem som angriper eller kritiserer den store Guds profeten som i sin spådom slår fast at “en kvinne” vil komme til Det Hvite Hus, ergo vil det bli Hillary Clinton som vil vinne valget i følge ordene til Idika A Imeri. “Vi har prøvd en afroamerikanere, og vi vil nå prøve en kvinne og ved neste valg en latin-amerikaner,” sier Imeri i som bruker svært mange ord for å få frem sin profeti om valget. (Idika A Imeri har i likhet med flere andre falske profeter slettet videoene hvor de fremførte falske profetiske ord)

Bringer spott over Guds navn

Noe av det mest skadelige for Guds rikes omdømme er flommen av falske profetier som ikke slår til. Når Harold Camping ble kjendis for sin spådom om dommedag 21 mai 2011, skapte det både hånlatter og spott blant de vantro. En rekke hånlige videoer ble lagt ut på You Tube som hette “jeg overlevde dommedag” og enkelte arrangerte også “dommedags-party” på lørdagskvelden for å feire dommedag, og Harold Camping gikk med dette over i historien som selve symbolet på falsk profeti. Når dette året er lagt bak oss, når det amerikanske presidentvalget er avgjort, og de mange profetiene som er fremsagt i 2016, ikke har slått til, vil vi da våge å konfrontere disse falske profetene, eller vil vi gi dem en ny sjanse?  Hva med profetiene som er fremsagt over vårt eget land? Hvor klokt er det å fremsi en profeti med dato? Vil man ikke pr definisjon bli en falsk profet dersom tiden går og intet skjer? Mange Guds menn og kvinner har opp gjennom årene advart om at det vil komme en dag da Norge skal bli stilt til ansvar for sin brøde. Imidlertid har disse avstått fra å komme med datoer og årstall fordi de vet at Gud Herren er nådig og god slik at han gjerne utsetter sine dommer for å frelse noen. Nettopp dette vet Guds sanne profetiske røster, og derfor styrer disse klokelig unna dette med å komme med noen konkret dato.

2 tanker om “Kritiske måneder for de mange profeter -hvem er det egentlig som taler når spådommene slår feil?

 1. Valet i USA no vert avgjerande for kva syn eg kjem til å ha på Johannes Openb.

  “De sju hodene er sju fjell, og på dem sitter kvinnen. De er også sju konger. 10 Fem av dem er falt, én er nå, og én er ennå ikke kommet. Og når han kommer, skal han bli værende bare en kort stund. 11 Dyret som var og ikke er, det er selv den åttende, men er samtidig en av de sju, og det går sin undergang i møte. 12 De ti hornene du så, er ti konger som ennå ikke har fått kongerike, men som skal få kongsmakt sammen med dyret i én time.” Åp 17

  Dyret er nummer 8, men ein av dei 7.
  http://www.antipasministries.com/html/file0000397.htm

  Heile jorda skal undra seg når dei ser dyret(Antikrist) som har styrt før, RETURNERA.

  “Og de som bor på jorden, og som ikke har fått sitt navn skrevet i livets bok fra verdens grunnvoll ble lagt, de skal UNDRE SEG når de ser dyret, det som var, men ikke er, og enda skal komme(returnere)”

 2. I hovedsak er det meste på youtube tull og vas, ingenting å sette sin lit til. Nyttår 2017 vil bevise at ” mennesker spår, Gud rår”

Det er stengt for kommentarer.