Jan Hanvold og penger i kveld på Brennpunkt

jan-hanvoldNRK Brennpunkt vil i kveld rette et kritisk Søkelys på TV Visjon Norge og Jan Hanvold. I programmet som allerede nå kan ses fra NRK sine sider rettes det kraftig kritikk mot den velkjente  TV pastoren og framgangsteologen. I programmet blir Hanvold beskyldt for å sitte på begge sider av bordet og kan blant annet skrive under dokumenter  både som utleier og leier samtidig. Programmet som har fått navnet “Pengepredikanten” vil bli sendt på NRK i kveld fra klokken 2130. (Her foto av Jan Hanvold sammen med den kontroversielle profeten og apostelen  Guillermo Maldonado som lover giverne økonomisk fremgang og suksess.

NRKs dokumentar “Pengepredikanten” har i dag vakt betydelig debatt i avisen Dagens kommentarfelt. Kritikere av Hanvold mener at det er viktig å avdekke de tvilsomme økonomiske siden med Jan Hanvolds virksomhet. Andre igjen forsvarer Jan Hanvold og mener at dette best er å sammenligne med kristendomsforfølgelse. Debatten i avisen Dagen kan følges her.  Programmet som begynner klokken 2130 er allerede tilgjengelig på nett og kan ses via NRKs nettside.

Jan Hanvold: NRK har fått hjelp fra «Judaser» i staben

24 tanker om “Jan Hanvold og penger i kveld på Brennpunkt

 1. Trist at Hanvold er leder av kanalen, for han ødelegger mer enn han bygger opp. Han kommer stadig med underlige og skrudde utsagn. Her er et:
  “Og så er det selvfølgelig noen tullinger – av noen kristne forkynnere som sier da: ´ja, tienden, den tilhører den gamle pakt´. Ja, det er derfor du lever i den fattigdommen du gjør, fordi at du skjønner ikke Skriftene, fordi du er totalt … PUNSJ oppi huet ditt. Amen.»

  • Hanvold er og blir en luring, en svindler. Han beriker seg selv på sitt imperium. Alle burde sende penger til Hanvold.
   Viktig å berike Hanvold.

 2. Jeg har nettopp sett et kort intervju med Jan Hanvold på NRK. At han stiller opp til intervju FØR dokumentaren offisielt sendes tyder på at han føler seg presset. Han gjorde da heller ingen god figur.
  Programleder spurte om mailen Hanvold har sendt til de ansatte i Visjon Norge, der han hevder at det finnes en Judas blant dem som har utlevert opplysninger til NRK. Han sier i mailen at han håper Judasen får samme straff som bibelens Judas. Hanvold nektet å kommentere mailen.
  Kan noen kalle denne mannen kristen?

  • Sikkert riktig, jeg så ikke nyhetene,men Hanvold er jo en kjeltring. Jeg er også litt frustrert over hvor tett Finn Jarle Sæle står opp mot dette.
   Hanvold bringer skam over Jesu navn på alle måter.

 3. Det vert kjekt å sjå dokumentaren.
  Journalist Nordahl kjente eg litt frå tida i adventistsamfunnet, der han er medlem.
  Han er ein veldig dyktig person.
  Hanvold vart nettopp intervjua på NRK og det var pinleg å høyra dei tvilsame forklaringane han kom med.

 4. Det var da slett ikke så ille synes jeg. Hanvold gjorde en god figur og det var ingen som kunne peke på noe urett den mannen gjør.
  NRK er seg selv lik, når liket selv stiller spørsmål, blir alle ting gale. Men at NRK flår sine lyttere og seere for store pengesummer, og gir oss ugudelige programmer, er visst all right.
  Godt av vi har Visjon Norge, både når det gjelder nødhjelp sendinger, skoler og aldershjem i Moldova og hjelp til de ensomme og andre…
  http://www.evangeliekirken-arendal.no

  • Myhren. Det forventes at Jan Hanvold kan svare greit på økonomiske spørsmål om virksomheten. Han er unnvikende om den uheldige blandingen av sine forskjellige roller og hans manglende svar vekker selvfølgelig mistanke. Selv om han kanskje er på den rette siden av loven er det moralsk forkastelig å opptre både som utleier og leietaker. Spesielt i en bransje som baserer seg på giverinntekter.

  • Jeg VET og kan bevise at Hanvold er en kjeltring. Han har sagt at han får brorparten av inntektene sine fra eiendomsinvesteringer. Det er LØGN!
   Hans eierinteresser i næringsvirksomhet, har ikke gitt ham en eneste krone i utbytte, de siste 10 årene.
   Faktum er at han får ca 800.000,- i lønn fra Visjon Norge. Dessuten er han eneste ansatt i selskapet Øvre Eikervei 126 AS. Der tok han ut 977.000 kroner i lønn i fjor(og han har tatt ut lignende beløp hvert år. Dette er et selskap som leie ut lokaler til Visjon-Norge.
   Hanvold er ikke daglig leder, men har bekreftet i mail til meg, at han er eneste ansatte i selskapet!!!!
   INGEN av selskapene han har eierinteresser i går med overskudd, og mer eller mindre alle har negativ egenkapital(teknisk konkurs).

   DVS, det finnes INGEN VELSIGNELSE i det han driver med, og sannheten er at han stjeler penger til en høy lønn, som er gitt av giverne.
   Dersom dette ikke blir gjort kjent i kveldens program, vil jeg sende en omfattende redegjørelse til NRK i morgen!

  • Kjør på, Braut. Jeg frykter at Hanvold ryker med neste børskrakk.
   Men kjør på.

  • Braut. Viktig at sannheten kommer frem. Bra at du orienterer NRK om det du har funnet ut.

  • Nok en gang avslører du deg, Myhren! Hanvold ble AVKLEDD, AVSLØRT som en løgner, bedrager og en tyv.
   Han er ferdig i Visjon-Norge, og kanalen vil blø.

   Kjell: kanskje du kan hoste opp saken jeg sendte deg for ca 1,5 år siden, som du la ut her?
   Ser ut som om den er havnet hos NRK. Jeg prøvde først Alf Gjøsund i Vårt Land og deretter Vebjørn Selbekk i Dagen.
   De sjekket begge informasjonen/tallmaterialet mitt, og fant det korrekt!
   Jeg antar at de ikke ville ta belastningen, og oversendte det til NRK!

  • Hanvold gjorde slettes ingen god figur. Han var svar skyldig da han ble konfrontert med sine økonomiske disposisjoner der han sitter og undertegner dokumenter og låneavtaler på begge sider av bordet. Han bryter muligens ikke loven, men det lyser sterkt igjennom at han beriker seg selv.

 5. Sånn sier eller snakker bare ikke den Guds mann som er født på nytt av Guds ord og Guds Ånd!! “La ikke råttent snakk gå ut av deres munn” ogJakob 3;11:
  Det strømmer ikke friskt vann og bittert vann av samme oppkomme”.
  Heller ikke kan en salt kilde gi ferskt vann….

 6. Det eneste som var feil i dokumentaren, var at Hanvold får ut en årlig inntekt fra Øvre Eikervei 126 AS, som styreleder. Han får det i lønn, som eneste ansatt. Dette har Hanvold bekreftet i mail til meg, og Vårt Land har fått det bekreftet i trygderegisteret i NAV!

  • Ifølge regnskap hadde Øvre Eikervei 126 AS siste år en omsetning på 3.859.000. En person er ansatt og personalkostnader for denne er 1.115.000.

 7. Jeg syns dette er hysterisk morsomt; pseudonymet “Anders Helge Myhren” hyller kjeltringen Hanvold, internetterroristen Jan Kåte, sosiopaten Trump og den den religiøse figuren og “”profeten”” Jeremy Hoff:-)))
  Du som gjemmer deg bak dette pseudonymet, har virkelig laget en morsom figur, det skal du ha:-)))

 8. Hanvolds imperium holdes oppe av uføretrygdede og minstepensjonister som manipuleres og hjernevaskes til stadig å gi mer, mer, mer. Forferdelig er alle de spekulative metodene han bruker i innsamlingen. Trusler om å miste velsignelse og selv fortapelse bruker han som argumenter for å gi, gi, gi. “Så inn” går igjen som et mantra. I dokumentaren møtte vi en kvinne som nesten ble knekt av dette. Dessverre finnes det så mange, mange flere.

 9. Mange pussige kommentarer angående Jan Hanvold. Alle er så opphengte i at han eier noen bygninger i Drammen. Men få eller ingen er glade for alt det han gjør, angående hjelpearbeidene i Moldova. Men mottakerne der er veldig glade…Mange blir også frelst…

  Da kan det være det samme med sure oppstøt fra unge sosialklienter i Norge, og de som lever på arbeidsledighetstrygd. Men aller mest de som på grunn av “dårlige rygger” er uføre. Det er det nok flest av, de er alltid de verste sytere og klager på samfunn, oss kristne og alle som gjør det bra.

  Janteloven lever sitt liv her på Søkelys tydeligvis.

  • Siden jeg nevnte janteloven, så kommer den her. Aldri har jeg sett maken til treffsikkerhet, når jeg tenker på personene her på Søkelys:
   Janteloven er en tekst skrevet av forfatteren Aksel Sandemose i 1933, og ble først presentert i verket En flyktning krysser sitt spor. Denne teksten gir et godt bilde av «menneskenes iboende ondskap og evne til å trykke hverandre ned», som Aksel Sandemose mente preget menneskene fra deres første samhandling.
   Janteloven lyder slik:
   Du skal ikke tro at du er noe.
   Du skal ikke tro at du er like så meget som oss.
   Du skal ikke tro du er klokere enn oss.
   Du skal ikke innbille deg du er bedre enn oss.
   Du skal ikke tro du vet mere enn oss.
   Du skal ikke tro du er mere enn oss.
   Du skal ikke tro at du duger til noe.
   Du skal ikke le av oss.
   Du skal ikke tro at noen bryr seg om deg.
   Du skal ikke tro at du kan lære oss noe.
   Senere i boken kommer Sandemose opp med et 11. bud: Du tror kanskje ikke at jeg vet noe om deg?

 10. Myhren; enten er du stein stokk dum, eller du later som(for å få oppmerksomhet).
  Du, JKC og Hoff fremstår som en slags “ondskapens treenighet”.

 11. Anders H Myhren, som vanlig er meldingene dine tomme for budskap.
  Å blande janteloven inn i dette, beviser at du ikke har forstått noe som helst! Tror du det er en eneste kristen som misunner Hanvold en rikdom han har UTELUKKENDE fra giverkroner?
  Det er ingen av aksjeselskapene Hanvold har eller har hatt eierinteresser i som har betalt ut utbytte, noengang.
  Det finnes ingen velsignelse for Hanvold, da alt han har hatt i inntekter er tatt/bedratt fra seerne/giverne!

  • Du har så rett, Braut. En kan sjekke regnskapene på pure hjelp. De er tilgjengelig for alle.
   Videre, de fleste kristne ville aldri hatt samvittighet til å berike seg av giverkroner. Det strider mot alt vi tror på.

 12. “Alle er så opphengte i at han eier noen bygninger i Drammen. Men få eller ingen er glade for alt det han gjør, angående hjelpearbeidene i Moldova. Men mottakerne der er veldig glade…Mange blir også frelst…”

  Myhren. Jeg tror ikke du ser realitetene i saken. Det dreier seg ikke om bygninger i Drammen, men redelighet i forhold til hvordan de innsamlede midler brukes. Det Hanvold gjør for å berike seg selv strider mot all anstendighet.

  At enkelte blir frelst i Moldova og får hjelp fra Visjon Norge er bra. Godt at i hvert fall en liten del av givernes penger går til å hjelpe noen. Når det ellers gjelder hvem som blir frelst via kanalen, vet vi vel egentlig ikke om det er så mange. Sannsynligvis kunne 1 milliard kroner brukt på en annen måte ha frelst og hjulpet adskillig flere.

  Hanvold gjør stor skade med sine mange stygge og lite gjennomtenkte utsagn. Likeledes ved at han inviterer talere, blant annet Maldonado, som kommer med et ubibelsk budskap om at penger og mer penger skal regne ned over oss kristne. Mens andre kristne i verden forfølges og lider for sin tro, så forteller denne falske apostelen at vi kristne, som lever i overflod, vil få enorme materielle velsignelser hvis vi bare “sår” inn i Hanvolds virksomhet. De ufrelste vil gi oss sine biler og bedrifter, sa Maldonado, og vår gjeld vil bankene slette ut. Hvilken spott mot den evige Gud! Og denne apostelen med sitt falske budskap hentet Hanvold inn bare for å få penger i kassen. Hvor galt kan det bli?
  Hanvold hevder at han er en enkel gutt fra Drammen, noe som er langt fra sannheten. Hanvold er sterkt inspirert av amerikanske veldstandsprofeter. Han er grepet av grådighet og ønske om storhet.

  Heldigvis ser det ut som en, kanskje flere, i Visjon Norge begynner å våkne. Hanvold roper opp om Judas i egne rekker og ønsker død og fordervelse over vedkommende. Det viser vel egentlig hva som bor i han.

Det er stengt for kommentarer.