Kritisk søkelys på barnevernet: Fosterhjem dopet ned 4 år gammel jente

dopet-ned-jenteBarnevernet:  I hendene sitter kvinnen på bildet med bevis for at barnet i hennes familie ble dopet ned med sovemedisin. Tilsynsfører for barnevernet skriver i sin rapport: “Plutselig går barnet og legger seg i sengen sin. Sovner. Fostermor forteller at hun gir den lille jenta sovemedisin. Jeg spør hvor lenge hun bruker å sove middagslur. Får til svar: En time. Jeg snakker med fostermor i ytterligere 2 timer. Barnet sover fortsatt. Fostermor vil ikke vekke henne selv om klokken er 17.30. Jeg spør da fostermor om det ikke blir vanskelig å legge jenta til kvelden når hun nå sover så lenge. Fostermor svarer at det ikke er noe problem, for da får jenta bare mer sovemedisin”.

Vel, disse papirer skulle nok sikkert ikke kommet på avveie, men heldigvis er de så.

– Hvem utstedte resept for denne lille jenta? Og på hvilket grunnlag?
– Er det normalt å dope ned en 4 år gammel frisk jente på denne måte?
– Foregikk neddopingen til fordel for barnet eller fosterhjemmet?
– Er dette et brudd på Helselovgivningen?
– Er det offentliges vurderinger alltid riktig?
– Fikk dette barnet det bedre under offentlig omsorg?

Flere foreldre har ment og hevdet at fosterforeldre / barnevernet gir barna deres “dop”. Så er det da bekreftet?
Og dette er særdeles alvorlig.

SPØRSMÅLENE ER HERVED STILT, OG KOMMENTER GJERNE.

Her er det snakk om lett-tjente penger for denne fostermor. Barnet sover jo halve døgnet!!

BARNET BLE I DETTE FOSTERHJEM I 4 ÅR:

Det er også urovekkende at denne fostermor fikk beholde jenta i sitt hjem i hele 4 år,før barnet endelig fikk komme hjem igjen til sin biologiske familie.

Altså enda et feilgrep fra barnevernets side.

Og dette er et særdeles grovt et. Hvor mange barn blir så utsatt for akkurat dette? De gråter nok sikkert mye når de blir skilt fra sin biologiske familie.

SKAL VI GODTA AT BARN BLIR DOPET TIL STILLHET?

Stakkars de barna som ikke har det bra i fosterhjem, og det er mange av dem. For mange.

Slike historier er ødeleggende for de fosterforeldre som virkelig gjør en god jobb der barna må ut av sitt biologiske hjem.

Men det er synd at slike historier som dette, er til stor skade for vårt fantastiske Norge og et barnevern på aldeles videvanke!! Igjen. Det er Facebook-gruppen “stopp barnevernet” som lørdag deler denne historien.

 

35 tanker om “Kritisk søkelys på barnevernet: Fosterhjem dopet ned 4 år gammel jente

 1. Kjell, du er nok ikke klar over hvilke typer som står bak disse propagandasidene? Det er bitre og hatefulle mennesker med Arild Holta og Rune Fardal i spissen. Folk som er det du gjerne kaller kontroversielle. De har lite troverdige og meget subjektive. De mangler selvinnsikt og angriper barnevern, sakkyndige, politi, rettsvesen, advokater, skoler og helsesøstre. De tror alle har rottet seg sammen for å ta dem!

  • Det er nok mange, mange flere som har fått øynene opp for hva som egentlig foregår bak Barnevernets lukkede dører……

  • Når det Gjelder Arild Holta, så kan jeg bare fortelle deg at han faktisk BLE forfulgt av barnevernet. Selv etter at han vant en knusende seier over barnevernet i høyesterett, ville ikke barnevernet gi seg, men sendte politiet for å plage ham. Slik holdt de på i mange år. Arild Holta har hjulpet MANGE som har kommet i barnevernets klør. All honnør til Arild Holta for sin kamp mot all uretten barnevernet driver med.

  • Der tar du feil Godtfred. For det første fordi jeg fikk det, for det andre fordi en jurist i barnevernssaker, anbefaler tilbakemeldinger for å øke folks vilje til å melde. Men du har rett i en ting, i 99% av sakene blir det aldri gitt tilbakemelding, og det er synd.

 2. Synes du det er greit, Godtfred, at fosterforeldre gir sovemedisin til fosterbarna?

  • Poenget er at vi ikke kan stole blindt på det som legges ut på disse propagandasidene.
   Det hender at barn må få sovemedisin, enten de bor hos fosterforeldre eller hos biologiske foreldre.
   Men, selvsagt ikke greit dersom det misbrukes, for å dope barnet ned på dagtid.

 3. Midt oppe i alt dette destruktive, skal jeg gi dere ei solskinnshistorie. Ringte barnevernet i Tønsberg, på en ekkel magefølelse jeg hadde for en liten gutt i nabolaget. Hadde ikke noe konkret, men saksbehandler noterte min bekymring.

  3 år seinere ble jeg oppringt av en annen saksbehandler, som kunne fortelle, at takket være at de hadde tatt en 22årings magefølelse på alvor, så hadde de berget en guttunge fra alvorlige overgrep.

  Hurra for barnevernet vårt!!!!!
  Dere gjør en fantastisk jobb. Det er ikke få barn jeg har møtt som takket være den enkelte saksbehandlers mot og ønske om å berge et lite liv, kan takke dere. Å berge et barn, kan sette genetiske spor i 40 generasjoner. Gud velsigne dere.

  • Selv om dette hørtes ut til å være en god historie, så må jeg dessverre avsløre bløffen din: barnevernet gir ALDRI tilbakemelding til en privat melder av en bekymringsmelding, på hvorvidt det var grunnlag for meldingen, utfall osv. Det vil være brudd på taushetsplikten, som vi vet at barnevernet tar på det største alvor!

 4. Jeg har på følelsen at den store befolkningen i Norge mener barn har det best i statens ansvar. Så snart et barn er født, skal det overtas av staten. De er liksom ekspertene. Barn skal i barnehager så snart som mulig. Der har de “ekspertene” som er blitt opplært av staten. Ved den minste mistanke om at barn ikke blir oppdradd til punkt og prikke etter statens skjema, skal de i fosterhjem hvor “ekspertene” kan oppdra barna etter den norske statlige standarden. Barn i Norge skal i statens lekegrind.

  • Med all mulig respekt å melde; det var rett og slett en tvers gjennom tåpelig kommentar generelt, men første setning spesielt!

 5. Birgir; Holta har da vel aldri vunnet over barnevernet i høyesterett?(eller i andre rettsinstanser)
  Men han er selv straffedømt for sjikane av barnevernet.

  Man trenger ikke lese lenge på hans blogg for å forstå at han er fullstendig ute av balanse, og har et forkvaklet syn.

 6. Hvorfor blir ikke dette “beviset” som denne kvinnen tilsynelatende sitter og kikker ned på, på bildet, fremlagt???

  Det er slett ikke uvanlig at barn får medisiner dersom de har søvnvansker. Det mest vanlige preparatet er i så måte Vallergan(allergimedisin med tretthet som fremste bivirkning):
  http://felleskatalogen.no/medisin/vallergan-sanofi-aventis-564981

  Dette kan gis til barn helt ned til 2 år. Ofte kan det være en viss “hangover” neste morgen/formiddag.

  Men, vi kan jo ikke bedømme denne konkrete saken, da vi ikke kjenner faktum…

 7. Per S; tilbakemelding til melder er brudd på taushetsplikten.
  Jeg har selv sendt bekymringsmekding til BV, og fikk tilbakemelding at henvendelsen var mottatt.
  Og der skal og må kontakten nødvendigvis stanse.

 8. Det må være forferdelig mange forferdelige foreldre i Norges land! Barnevernet er helt på topp når det gjelder å ta barn fra deres biologiske foreldre. Barn står i kø for å få nye foreldre. Barnevernet heier på befolkningningen om å rapportere enhver mistanke om udugelige foreldre i nabolaget. Det er nærmest alarm beredskap. Barnevernet prøver desperat å få befolkningen til å melde seg som fosterforeldre og vet hvordan det gjøres. Når oljen renner ut, må man finne nye måter å få pengene til å rulle. Å være fosterforeldre skal gi den nødvendige profitt. Dessuten så er det jo så mange som ikke får egne barn i dette land. Så da er det jo bare å bli fosterforeldre. Barn er blitt handelsvare og det skrytes over at det norske Barnevernet er verdens beste! Ja, i Bakvendtland der kan alt gå ann!

  • Dette er mildt sagt et sykt tankegods du bringer til torgs?Er egentlig nytteløst å argumentere mot slikt tullprat.

  • Dette er ikke tullprat. Det er fakta!
   – Norsk Barnevern er på topp når det gjelder å ta barn fra foreldre.
   – Disse barna står i kø for å få fosterforeldre.
   – På grunn av for få fosterforeldre, prøver Barnevernet å gjøre det attraktivt for voksne i Norge å melde seg som fosterforeldre.
   – Det tilbys god lønn.
   – Homoseksuelle oppfordres til å melde seg som fosterforeldre.
   -Barnevernet oppfordrer den norske befolkningen til å melde ifra enhver bekymring. I enkelte yrker er det en plikt.

   Alt dette har jeg fått med meg fra seriøse norske aviser og NRK på nettet. Hvis det er noe her som ikke stemmer får du si ifra Godtfred.

  • Du serverer en lapskaus av litt fakta, konspirasjonsteorier, vrangforestillinger og absurde “konklusjoner”

  • Så hva er det her under min siste kommentar som ikke stemmer, Godtfred?

 9. Hildegunn; det er fullstendig nytteløst å argumentere mot vrangforestillinger og konspirasjonsteorier.
  Men, for alle andre kan jeg nevne et par ting du har skrevet i dag:
  1. At den norske statens mål er å få kloa i barna fra de er født, og at de bestreber seg på å få dem bort fra sine biologiske foreldre og over til fosterforeldre.
  2. At det er en bevisst strategi å få flest mulig på lønn som fosterforeldre, for
  å lage en ny “næring”, pga fall i oljeprisen, med påfølgende arbeidsledighet.
  3.Du har en “følelse” av at største delen av norges befolkning mener at barn har det best under statens ansvar. Dette er ingen følelse, men en absurd tanke!
  4. Barnevernet heier på folk for at de skal sende inn bekymringsmeldinger?!!?
  5. Du mener at det tilbys god lønn som fosterforeldre

  Faktum; fosterforeldre, der den ene er 100 % frikjøpt fra sin jobb, får ca 400.000 kr. pr år. Dette er kr. 150.000 under landsgjennomsnittet for arbeidsinntekt.

  Barnevernet er på topp i forhold til andre land, ang. omplassering av barn? Dokumentasjon..?

 10. Bare det at det eksisterer en taushetsplikt vedr.barnevernet viser at dette er en etat som har noe å skjule. De kan i realiteten gjøre hva de vil og når feil gjøres, noe jeg tror skjer ofte, vil dette ikke få konsekvenser for den enkelte. Bare det at hvermansen har mulighet til å ta en telefon som kan resultere i fullstendig ødelagte familier, og der det blir lagt lokk på dette fra dag 1, sier sitt. Det virker som staten har all makt i himmel og på jord vedr. våre barn og at de vet hva som er best for barna. Staten vet ikke hva som er best for barna. Det finst mange kulturer i verden som oppdrar barn på andre måter enn den sekulære sosialistiske steinrøysa her på berget.

  • Barnevernets taushetsplikt er på ingen måte absulutt. De har dialog med mange andre offentlige etater. Men at de må ha taushetsplikt overfor privatpersoner og media er en selvfølgelighet.
   Det er også flere og meget gode grunner til at BV ikke kan uttale seg i saker til media, selv om de berørte løser dem fra taushetsplikten.
   En etat som har noe å skjule? Selvsagt har de det, og derav de strenge reglene om taushetsplikt.

  • Ja, feks myyye bedre i Bangladesh der barn sitter 12 timer hver dag på fabrikkene for å produsere billige klær, som du kan kjøpe på Dressmann, Cubus og Hennes & Mauritz.
   Tenk så grusomt om det var et barnevern i Bangladesh som stanset dette, slik at du måtte betalt mer for tøyet ditt?

 11. Den virkelighetsoppfatningen som enkelte her legger til grunn når de kritiserer barnevernet er ganske sjokkerende. Dessverre så er mye at kritikken som florerer mot barnevernet på f.eks. internett av samme kaliber. Dette medfører at den saklige og høyst nødvendige kritikken av barnevernet på de punker der det er behov for kritikk og endringer fullstendig drukner i en hel masse visvas.

  Eksempelvis ble Einar Salvesen i Debatten på NRK for noen uker stående helt utenfor mesteparten av det som skjedde i programmet; da det var de heftige (hårreisende) utfallene mot barnevernet som det ble fokusert på. Den nødvendige og sobert fremførte kritikken som Einar Salvesen kommer med forsvinner dessverre helt….

  • Her er det snakk om kroppsskade mot en baby. Hvis det er sant at foreldrene er skyldige i dette, er det jo klart at babyen må komme seg i sikkerhet bort ifra foreldrene. her er det stor forskjell i forhold til det som feks. Bodnariu foreldrene er sikkert for hvor det ikke var det minste tegn til verken fysisk eller mental skade.

 12. Hildegunn; det virker som om du er skråsikker på alt.
  Har du sett rapportene fra de medisinsk sakkyndige i Bodnaru-saken?
  Eller er dette bare enda en av dine ville antakelser som du lager en “sannhet” ut av?

  • “Har du sett rapportene fra de medisinsk sakkyndige i Bodnaru-saken?”
   Du da?

 13. Birgir; nei, det er hele poenget. Jeg vet ikke sannheten her, mens noen later som om de kjenner den.
  Man skal ikke trekke konklusjoner på bakgrunn av antakelser, gjetninger og følelser.

  • Nå er det engang slik at en sakkyndig har offentliggjort barnevernets konklusjon. Altså en som faktisk har LEST barnevernets konklusjon.

 14. Birgir; selvsagt er det ingen hemmelighet at en sakkyndig får greie på barnevernets konklusjon i en sak:-)

 15. Birgir; hva er det du ikke forstår? Innholdet i rapporten, uttalelsene fra de medisinsk sakkyndige er IKKE offentligjort, og derfor er det ingen som vet.
  Støtten til Bodnaru-familien er bygget på antakelser og synsing.

 16. Birgir; nå tror jeg du gjør deg vanskelig. Rapporten er IKKE offentliggjort. At en sakkyndig kjenner konklusjonen, betyr ikke at han kjenner begrunnelsen og alt som ligger bak. Og det betyr heller ikke at han har anledning til å offentliggjøre noe av det han vet.
  INGEN utenforstående vet noe som helst sikkert her, men mange her inne og andre steder uttaler seg som om de sitter på faktum, noe de slett ikke gjør. Både du og andre gjetter, antar og synser! Forstår du nå??????????

  • Det er hverken jeg eller Søkelys som synser her. Den delen er DU som står for.

Det er stengt for kommentarer.