Kristne ropte i “Jesu navn” da fly styrtet i Mexico sommeren 2018

Alle overlevte den dramatiske flystyrtet. Ombord i flyet var flere titalls kristne hvorav at noen i det øyeblikket flyet traff bakken ropte ut “I Jesu navn” og så tok flyet fyr. Ingen ombord ble alvorlig skadd og av de 101 menneskene ombord kom alle fra det med livet i behold. Se det dramatiske klippet som blir omtalt som et mirakel.

23 tanker om “Kristne ropte i “Jesu navn” da fly styrtet i Mexico sommeren 2018

 1. Beklager Kjell, men dette blir utenfor tema. Jeg ba om forbønn tidligere i et annet kommentarfelt angående en utrolig vanskelig sak, der blant annet troen min og homofilisyn var en del av saken. Jeg vil takke så mye for forbønn til alle dere som har sagt dere ville be. Har opplevd en stor ro og en del av det som gikk på tro og homofilisyn ble frafalt. Jeg fikk virkelig oppleve det som står i Lukas 12:11-12

  11 Når de fører dere fram for synagogedomstolene og for øvrigheter og myndigheter, vær ikke da bekymret for hvordan dere skal forsvare dere, eller hva dere skal si. 12 For Den hellige ånd skal lære dere i samme stund hva som må sies.»

  Nå faller dom i denne spesielle sak i løpet av et par uker. Jeg spør igjen ydmykt om noen av dere vil ta dommeren med i deres bønner slik at det gis en dom etter Herrens vilje.

  Mvh Richard

  10
  • Jeg har bedt til Gud for deg i Jesu navn om at Gud må dra deg til seg og at derved kan oppnå frelse. Det gjelder selvsagt alle her inne som selv vender seg til Bibelens sannheter med et ydmykt og lærevillig sinn.

   Når det gjelder alle ateistiske homoseksuelle og andre antagonister til Gud er det ikke rett av den enkelte kristne å felle individuell dom over vedkommende. Bibelen sier:
   ”Døm ikke verden, for verden skal Gud dømme. Det er blant dere selv (de kristne) dere skal dømme”.

   Noen av de første kristne slet også mot nedarvede tilbøyeligheter de må kjempe med. Dersom disse ønsker å omvende seg og leve etter en kristen livsførsel er det vår oppgave å hjelpe dem.
   ”Om deres synder var røde som purpur skal de bli hvite som sne”, sier Gud i Jesaja 1:18.

   Vi vet altså at verden er dømt av Gud på generell basis. Men vi kan ikke vite hvilke individer som vender om, og kan følgelig ikke vite den endelige dom for den enkelte. Tenk bare på Saulus.

  • Så godt å høre, Richard! Disse bibelversene brukte jeg også i bønn for deg. Jeg skal selvsagt fortsatt be. Dommeren og alle som må være involvert, er bedt for lenge nå.
   Vi er nok en del her som satte veldig pris på å høre fra deg nå -takk skal du ha 🙂

  • Så artig, flott og fantastisk at vi ber over de samme versene som Jesus må ha lagt ned i våre hjerter.

   Når Jesus nå samstemmer våre hjerter på denne måten, så oppleves det for meg som en seier.

   Så da går vi for full seier i Jesu navn i de neste 14 dagene. Gratulerer Richard for godt gjennomført vitnesbyrd, og du blir stående rakrygget for Herren, på Hans ord.

   Mvh RJ

  • Hei Richard. Vanskelige tider ligger foran oss og alt vi kan klamre oss til er bønnen for og med hverandre.
   Bønn er kristenlivets åndedrett og det som tynger ett av lemmene på Kristi legeme bør tynge oss andre slik at vi står sammen i bønn.
   Husker på deg og vi vet at alt er i Herrens allmektige hender.
   Uansett hvordan det går, er det i Guds hender.
   Kjell

 2. Heldigvis var det kristne om bord i flyet som gjennom å rope ut om hjelp – til den Allmektige ; fikk utløst den enorme kraft man har til disposisjon.om man blir bønnhørt av Ham.
  Den siste tiden har jeg grundet på hvilken anbefalinger og råd Yeshua kom med til oss mennesker på jord. Ja , som før nevnt ber jeg nå hver dag for mine fiender og motstandere – både kjente og ukjente.

  Så ber jeg hver kveld om at jeg får være i Yeshua og at hans ord blir i meg. Greier man det ; så får vi alt det vi ber om – ifølge Frelseren. Hans ord finner man i Det nye Testamente. Derfor må vi vite hva som står der. Men det å være i Ham , er nok vanskeligere. Jeg tenker slik : Idet vi ber til Jahve , så fungerer en eller annen ” sender ” som gjør at Gud tar imot våre bønner. Med andre ord har vi i bønnen ” samband ” med Ham. Men kan vi hele dagen greie å ” sende ” uavbrutt – så er vi i Ham – tenker jeg på menneskelig vis.

  ” Vær i mig og la mine ord bli i eder ; så bed om hva I vil og I skal få det…..” står å lese i min gamle Bibel. Ja , greier du det så har du fått en veldig makt til disposisjon når du ber. Så her må man bare øve og trene !

  Skjønner dere hva jeg mener her ??

  • Ja, jeg skjønner hva du mener.

   Det står skrevet: Be til enhver tid, i Ånden.

   Jeg har en vane der jeg går og prater med Jesus mer eller mindre hele tiden inne i meg, særlig når det oppstår noe vanskelig eller problematisk. Dette gjelder også når jeg leser i Guds Ord.

   Gud er lys, og er lysets far, og han er Ånd.

   Det står skrevet: Mennesket lever ikke bare av brød, men av hvert ord som kommer fra Guds munn.

   Når Gud taler så strømmer det lys ut av hans munn, for Hans ord er lys for min fot og en lykt for min sti.

   I åndens verden er der ingen avstand eller tid.

   Så et vært ord fra Gud har en momentan virkning.

   Det står også skrevet: For dere er alle lysets barn og dagens barn.

   Det vil si at de samme åndelige lover gjelder også for oss.

   Så når vi ber, så går det lys ut fra vår ånd som en laserstråle, like inn for Guds trone.

   Er det ikke fantastisk, så stå på alle sammen som drives av
   DHÅ og be i Jesus navn, så skal vi få det vi ber om.

   Mvh RJ

   2
   1
  • – Fred være med Eder….
   Yeshua uttalte ofte ovenstående. Derfor er det viktig at FRED er med oss. Men vi leser også i Bibelen : – ikke den fred som verden gir ; men min fred gir jeg eder….
   Ja , hva mener Frelseren med ordet fred. Vi vet jo at fred er det motsatte av ufred eller krig om man vil. Men den guddommelige freden må jo være noe helt annet enn dette. Hva er så den Bibelske freden ? Jeg filosoferer over slike spørsmål – og ber til den Allmektige om Hans fred i kveldsbønnen min.

  • Jeg går litt videre på samme tankegangen omkring uttalelsene til Yeshua. Frelseren fikk spørsmål om endetiden : Da henviste han til profeten Daniel og ba oss skjønne hva vi leser der. Altså : Daniel har kodene som kan dekodes og fortelle oss hva som vil skje i endetiden / trengselstiden. Så langt jeg kan huske ; så er dette eneste gangen Yeshua viser oss til en bestemt profet.

   Derfor har jeg studert profeten Daniel i over 30 år. Jeg skal opp til min ” eksamen ” i juli 2020. Stryker jeg her – så har jeg ikke dekodet profeten Daniel rett. Men får jeg rett på dette ene punktet ; så er trolig resten av mine funn / slutninger riktige.

  • I min kveldsbønn ber jeg alltid for jødene og Israel samt at jeg ber om fred for Jerusalem. Det var Yeshua som ville at vi alle skulle be om fred for Jerusalem.

   I går kveld da jeg var inne i min kveldsbønn og ba om fred for Jerusalem : ” datt ” det plutselig ned i mitt hode : Når du ber om fred for Jerusalem ; vil DU også få den himmelske fred. Ja , det var gjerne derfor Yeshua ville at vi skulle be denne bønnen. Vi vet jo at Bibelen forteller at Herren bor på Sion – og Sion ligger som en høyde i Jerusalem. Det er klart at det bør være fred og ikke krig der Herren bor. Jødene bruker ikke bynavnet Jerusalem ; de uttaler noe slikt som Yerushalaim.

   Det er vi hedninger som sier Jerusalem.

  • Ja, Ture her tror jeg du er inne på noe helt vesentlig og sant.

   Jerusalem betyr: Rettferdig Fred – og – Gudfryktig Herlighet.

   Så når vi ber for Israel og Jerusalem spesielt, så vil det vi ber om også bli en del av vår velsignelse.

   Nå ser vi av Guds Ord at det skal bli vanskeligheter, prøvelser og krig der i byen.

   Så jeg ber om beskyttelse, fred, og at det slør som ligger over hele Israel blir tatt bort slik at de ser Ham som de har gjennomboret, og Hans lys som stråler ut av Evangeliet og Hans ansikt. Og at Han åpenbarer seg for dem, som han åpenbarer seg for masse andre av Abrahams sønner.

   Det står skrevet at: Herren skal tordne fra Sion, la røsten runge fra Jerusalem, himmel og jord skal skjelve. Men Herren er et vern for sitt folk, en borg for Israels sønner.

   Denne velsignelsen vil også bli tildel for de som ber for Jerusalem.

   Mvh RJ

 3. Om kristne ber om noe som er i ”samsvar med Hans vilje” vil vi kunne få hjelp. Men ikke alltid. Det viser Bibelhistorien.

  Jesus selv ba om å ”la denne kalk gå meg forbi”, men ble ikke bønnhørt. Heller ikke Peter unngikk martyrdøden. Ei heller mange andre.

  Paulus var svaksynt og Timoteus slet med mageproblemer. Ingen av dem ble mirakuløst helbredet. ”Tegn er til for de vantro”, sier Bibelen. Det er en del av den kristnes portefølje å måtte bære lidelse og død for å vise for all verden at vi står på Guds side under prøvelser. Tenk bare på Stefanus’ forferdelige historie.

  Derfor er det viktig at vi alltid avslutter våre bønner til Gud med ”slik Du vil, ikke som jeg vil”. Så får vi ikke alltid svar på våre bønner betyr ikke det at Gud har forlatt oss. Det er trøsterikt å vite.

  • Godt spørsmål Ture, jeg har også fundert på det der.
   Uten at jeg har kommet til noe godt svar.

   Men noen ganger så opplever jeg krig i mitt indre, som oftest når jeg gjør meg tanker om meg selv.

   Her for noen måneder siden så sa min kone plutselig og uten noen foranledning,
   Så stilt det ble.
   Jeg forsto ingen ting av det hun sa.
   Så hun sa videre at: Det ble så stilt inne i meg.
   Har det vært bråk inne i deg da, spurte jeg?
   Ja sa hun, når det ble stilt nå, så ser jeg at det har vært bråk der lenge.

   (Hm, det kan også forklare hennes reaksjoner på ting og tang.)

   I alle fall så dukket denne freden opp i hennes indre, etter at jeg i lengre tid har bedt for henne.

   Mvh RJ

  • Fint vitnesbyrd RJ 🙂
   “Ikke den fred som verden gir men Min fred gir jeg dere”
   Se en fredfull sang i den 5.saken nedover siden.

  • Det er ikke det at jeg skjønner så mye, for her forleden skrev jeg om bråket i min kones indre. Da så jeg at jeg ikke hadde bedt for fred og ro i hennes indre på ei stund, når jeg la meg i så ba jeg for henne om ro og fred i hennes indre, blant annet.

   I dag så stilte jeg henne noen spørsmål ut i fra noe Tore blogg hadde skrevet, hun svarte på spørsmålene. Og sa videre at i tidligere i dag, mens jeg handlet så, merket hun at det ble stilt igjen. Hun merker ikke når dette bråket starter, bare når det blir stilt.

   Hva er dette for noe?

   Er det noen som vet?

   Eller har hørt om lignende ting?

   I alle fall så viser dette med all tydelighet hvor viktig det er at ektefeller ber for hverandre.

   Mvh RJ

 4. TIDEN ER KOMMET NÆR

  ”Hav og brenninger bruser og jordens folk engstes av fortvilelse”, sier Bibelen. Tiden er snart inne for at Jehova Gud – himmelens og jordens Skaper skal rense sitt navn for all fremtid.

  I Paris og omegn brenner det i gatene og rundt 80 000 mennesker demonstrerer mot myndighetene. Bak all vold og ondskap i verden står Satan Djevelen – kjeruben som vendte seg mot sin Skaper og drepte Hans sønn.

  Alarmklokkene kimer høyt og vedvarende worldwide, men de fleste mennesker har latt seg vaksinere mot Guds sannhet, Hans sønn og Hans hellige ånd.

  For den som vil omvende seg til Gud haster det. ”Den som tror og blir døpt skal bli frelst”, sier skriften. Man må ”døpe seg til Faderens, sønnens og den hellige ånds navn”, står det ettertrykkelig. Men hvor mange har døpt seg til Faderens navn – JHVH/Jehovah/Jahveh? De aller færreste!

  Og hvordan skal det da gå? Jo bibelen beretter at etter Harmageddon skal ”likene av de døde ligge på bakken fra den ene delen av jorden til den andre”.

  Det er skremmende perspektiver. Vil DU være blant de overlevende”? ”Få er de som går på den smale vei”, sier Jesus. Tiden er akkurat NÅ moden for selvransakelse. ”For på den store dagen vil jeg ikke høre bønner”, sier hærskarenes Gud Jehova.

  Lykke til med ditt valg!

  • Rett dåp er til Jesu navn, ikke til tre titler:

   «Men da apostlene som var i Jerusalem, hørte at Samaria hadde tatt imot Guds ord, sendte de Peter og Johannes til dem. De kom dit ned og ba for dem, at de måtte få Den Hellige Ånd. For Ånden var ennå ikke falt på noen av dem, de var bare døpt til Herren Jesu navn. Nå la de hendene på dem, og de fikk Den Hellige Ånd.»
   ‭‭Apostlenes gjerninger‬ ‭8:14-17‬ ‭

   ………Da sa Peter: Kan vel noen nekte dem vannet, så de ikke skulle bli døpt, disse som har fått Den Hellige Ånd likesom vi? Og han bød at de skulle bli døpt i Jesu Kristi navn. De ba ham da bli hos dem noen dager.»
   ‭‭Apostlenes gjerninger‬ ‭10:45-48‬ ‭

   «Peter sa til dem: Omvend dere, og la dere alle døpe på Jesu Kristi navn til syndenes forlatelse, så skal dere få Den Hellige Ånds gave.»
   ‭‭Apostlenes gjerninger‬ ‭2:38‬ ‭

   2
   1
  • Her har du helt misforstått. Jødene var dengang Jehovahs paktsfolk og trengte ikke på ny å døpe seg til Ham. Det var Jesus som var det nye de måtte døpe seg til.

   Noe helt annet er det for oss. Vi som ikke har hatt Jehovah må døpe oss til alle tre navnene:

   “Døp dem til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn og lær dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende.». (Matteus 28:19,20)

   Dropper du Jesu misjonsbefaling så dropper Jesus deg.

  • Hm…jødene brøt pakten med JHVH. Jesus er min Herre og dåp i hans navn er bibelsk. Han og faderen er ett.Heldigvis er det ikke deg som dømmer til fortapelse eller evig liv.

  • Vaktmannen misforstår dåpen.
   Paulus sier: «Det er én Herre, én tro, én dåp,» ‭‭Ef.‬ ‭4:5‬.
   Vår Herre er Jesus, vår tro er på Jesus og dåpen er til Jesu navn.

  • Gladkristen: ” Han og faderen er ett.”.

   Helt riktig. Og i følge Bibelen er også jeg og min hustru ett og de sanne kristne skal være ett.

   Det betyr ikke at vi er EN, men bare at vi er i harmoni med hverandre.

   Du er narret!

   3
   2
  • Vaktmann. Dette skriftstedet motbeviser det du sier. Her falt den Hellige Ånd på «hedninger» som oss og de ble døpt i Jesu navn.

   «Og alle de troende som tilhørte de omskårne, og som var kommet med Peter, ble forferdet over at Den Hellige Ånds gave var blitt utgytt også over hedningene, for de hørte dem tale med tunger og lovprise Gud. Da sa Peter: Kan vel noen nekte dem vannet, så de ikke skulle bli døpt, disse som har fått Den Hellige Ånd likesom vi? Og han bød at de skulle bli døpt i Jesu Kristi navn. De ba ham da bli hos dem noen dager.»‭‭ Apostlenes gjerninger‬ ‭10:45-48‬ ‭

Det er stengt for kommentarer.