Kristen skolebuss-sjåfør sparket etter å ha praktisert bønn for skolebarna

“Inviterte skolebarn til å bli bedt for under skoleruta”

buss-prayerPastor og buss-sjåfør George Nathaniel III fikk i forrige uke sparken fordi han inviterte skoleelever som brukte hans rute til å be sammen med ham hver eneste morgen,” melder CBS lokal. I følge lokale medier skal den kristne buss-sjåføren som også er pastor i “Elite Church of the First Born and Grace Missionary Baptist kirken” i Minneapolis, ha brukt skolebussen til å be for barnas sikkerhet og trygghet. “Det føles ikke riktig at man sparker en som kun ber om det beste for våre barn,” sier lokale foreldre som er rystet over at den omgjengelige buss-sjåføren nå har fått sparken. George Nathaniel skal i følge buss-selskapet ha fått advarsler i forkant av sin avskjedigelse. Blant annet skal skoledistriktet i Burnsville ha klagd på den kristne buss-sjåførens bønner. I stedet for oppsigelse skal den kristne sjåføren ha blitt tilbudt en annen rute, noe han skal ha avslått med ordene: “La dem vite at jeg er pastor og vil fortsette å be,”

Tilbudet om bønn blir gitt til alle på bussen og det starter med en sang og deretter kan de som ønsker det be hvis de ønsker det selv. Ingen blir tvunget til å ta del i bønnen og jeg spør alltid først hvorvidt de ønsker å ta del i bønnene underveis.Jeg ønsker å tilføre dem noe konstruktivt og positivt å ha med seg inn i skolehverdagen,” sier eksbuss-sjåføren til lokale medier. I følge selskapet som har gitt han sparken skal det ha kommet flere klager på praksisen med å tilby slik bønn og derfor er du også avskjediget,” heter det i den skriftlige oppsigelsen fra buss-selskapet.

Begge parter mener religionsfriheten er krenket

Nathaniel opplever selv det hele som en begrensning av rettet til religionsfrihet. “De prøver nå å fjerne hver eneste rettighet vi kristne har til å uttrykke vår kristne tro i dette landet som angivelig er en kristen nasjon,” Imidlertid er det delte meninger om dette da både skolestyret og buss-selskapet mener at han bryter konstitusjonen om religionsfrihet da han i skolebussen har “et fanget publikum” og gjennom sin stilling som skolebuss-sjåfør opererer han som en formel representant for skolen og har da ikke rett til å omvende eller promoterer religion i en slik kontekst.