Kristen pastor angrepet og slått bevistløs av blodtørstig hindu-mobb i vest-India

Pastor Ramesh Pargi ble alvorlig skadd da ekstreme hinduister gikk til angrep. Foto: Morning Star

En kristen pastor i den vestre del av India ble påført alvorlige skader i hodet og ryggen på tirsdag tidligere i denne uken. Hendelsen som skjedde tirsdag 22 oktober ble utløst av at den kristne pastoren skulle besøke noen kristne i nabolandsbyen. Dette var noe som falt hindu-ekstremistene tungt for brystet, og uten grunn gikk en mobb av disse til angrep på mannen og slo ham bevistløs og påførte han hodeskader. Pastor Ramesh Pargi ble angrepet, slått og sparket av minst åtte hinduekstremister som så etterlot ham i en blodpøl for å dø. Også pastor Shantilal Virabhai Kalaswa og hans kone Malika Kalaswa, ble angrepet av hindu-mobben da de var i ferd med å forlate Jamboti, en landsby i Dahod distriktet i Gujarat-staten da de skulle hjem til sin egen landsby Dhadhela som ligger 6,5 km fra stedet der pastor Ramesh Pargi nærmest ble slått til døde, melder Morning Star News

Ekstreme hinduister angriper jevnlig kristne med slag og spark og det er økende frykt blant kristne i India. (foto fra en tidligere voldshendelse hvor kristne blir angrepet for Jesu navns skyld)

Den alvorlige voldshendelsen utspant seg tidligere i denne uken og forfølgelsen mot kristne i India ser ut til å bli stadig mer intens. Etter angrepet ble pastor Pargi fraktet til Dhun Orthopedic Hospital i Jhalod, Dahod for behandling. “Når de slo og sparket meg skrek de gjentatte ganger dette: “Kom ikke til vår landsby for å besøke eller preke, vi vil ikke at kristne skal komme til vår landsby,” var det tydelige budskapet fra hinduekstremistene. Under angrepet mistet den kristne pastoren en og en halv liter blod, og han var påført store sår i hodet og ryggen. Alle hans klær var blodige når han ankom sykehuset, forteller pastor Surmal Damor som besøkte ham på sykehuset. Pastor Ramesh Pargi leder Sharon Fellowship Church i Dhadhela, sammen med pastor Shantilal Kalaswa som kan fortelle at kristne i området frykter den økende volden fra hinduistiske ekstremister i området. Både pastor Shantilal Kalaswa og hans kone, Malika forsøkte å rømme, men ble innhentet av angriperne som også brukte fysisk vold mot ekteparet. Imildertid var det pastor Pargi det gikk hardest utover -og det blir nå oppfordret til forbønn for pastor Pargi og andre forfulgte kristne i området.

Arbeid så lenge muligheten byr seg i India -for det vil komme en natt da ingen kan arbeide

Støtt Zion Feviks arbeid i India gjennom barnehjemmet Zion Home Of Hope  https://www.homeofhope.no/

BANK: 2801 17 68484
VIPPS: 92146

7 tanker om “Kristen pastor angrepet og slått bevistløs av blodtørstig hindu-mobb i vest-India

 1. Dårlig med kommentarer i det siste. “Redaktøren” bør snarest finne et nytt mobbeoffer så ratingen øker. Eller – kanskje noen kan tipse han om andre syndere enn han som må rive muren…

  1
  5
  • Siv er litt inne på noe, men ikke helt.
   Fordi dette gjør så vondt å lese at jeg har påbegynt det flere ganger og klarer ikke.

   Andre ting, som at noe treffer oss her slik at vi får passet vårt påskrevet, kan være det Siv mener.

   Angående begge disse så etterlyser jeg et bra “ordtak” jeg nettopp leste (Facebook Dagen?) Noen som kan hjelpe?

   Det var noe om at “det ene skaper mange kommentarer mens det andre stillhet”

  • Jeg skriver ikke for å få kommentarer. Jeg og Christensen som du her siktet til har et meget godt forhold og god dialog om ting.
   Han skriver selv dette: 22/10/2019, kl. 17:00 sa jan kåre christensen:Rediger
   Sara Glimsstoggo
   Søkelys ved Kjell Andersen har jeg lite å utsette på.
   Men mange som skriver på Søkelys, har jeg meget å utsette på!
   I det store og det hele, at det er noen som skriver og taler om sakene(e)
   mine er bare positivt!

 2. Forfølgelse av kristne opptar ikke kristne i Norge. Her er kristne kun opptatt av seg selv, med noen hederlige unntak. Det er ikke mange medier som løfter frem den forfølgelsen som skjer mot kristne i verden.
  Norske kristne sover –og vil helst ikke bli vekket.

  • Jeg har merket meg at dette med kristenforfølgelse ikke ser ut til å oppta kristne. Samtidig er det vel kanskje ikke slike saker egnet til omfattende debatt, men heller til handling.

Det er stengt for kommentarer.