Kristen indisk tenåring drept av fanatiske hinduister -ble kidnappet-fikk nakken skåret av og ble kuttet opp i biter

Den 16 år gamle Sambaru Madkami som ble drept av hinduer fordi han var kristen  er nå blitt martyr.  Foto Persecution Relief.

En kristen tenåring som skal ha konvertert fra hinduisme til Jesus Kristus ble sist torsdag drept av religiøse hinduister i Odisha delstaten. Det var en gruppe religiøse hinduer som stod bak slaktet av den kristne tenåringen. I følge rapporter fra det tverrkirkelige Persecution Relief, skal hindu-ekstremistene ha skåret tenåringen opp i biter. Pastor Bijay fra Malkangiri området fortalte til den frivillige organisasjonen som tjener den forfulgte kirke i India, at en gruppe radikale hinduer,  hvor de fleste ikke bor i landsbyen,  samlet seg torsdag i utkanten av Kedugaga landsbyen for å kidnappe kristne. Som et resultat av dette ble den 16 år gamle Sambaru Madkami drept av angriperne som skal ha skåret over hans nakke og deretter knust hodet hans mot noen steiner. Angriperne skal også ha kuttet opp tenåringens kropp i små biter og begravd ham i et hull. Tenåringens far,  Unga Madkami, er et medlem av Bijay’s Bethel husmenighet og tjener også som eldstebror for forsamlingen. I følge Persecution Relief er han en enkemann som mistet sin kone for noen år siden og han har selv oppdradd sine barn.

Bijay forteller at han sist fredag rapporterte sin sønn savnet etter at han hadde blitt bortført fra sitt hjem torsdag natt. Kidnappingen av tenåringen kom etter et større antall hinduistiske angrep mot kristne i området. I følge guttens far kom det noen og hentet ham hjemme rundt klokken 11 på kvelden. De sa at de trengte ham for et møte i skogen, melder Persecution Relief. De mistenkte i saken skal ha kommet tilbake til huset noen timer senere og førsøkte da å kidnappe Madkami`s far. Imidlertid klarte Unga Madkami og flykte til en politistasjon hvor han meldte sin sønn savnet. I følge politiets rapporter skal guttens far ha forklart at de ble begge kristne for tre år siden og at de på grunn av dette har blitt utsatt for trakassering og hån og spott fra hinduer. “Samaru var en brennende kristen,” fortalte Bijay til  Persecution Relief. “Han delte alltid bibelvers og bibelhistorier til barn og unge i landsbyen.”

Shibu Thomas i Percecution Relief sier at saken med Madkami er den mest rystende han har vært borti i sitt virke for å hjelpe forfulgte kristne i India

Bijay legger til at Madkami nylig fortalte ham at han ville gå inn i tjenesten dersom noe skulle skje med menighetens pastor. I følge politi-inspektør Ramprasad Nag ved  Malkangiri politistasjon ble guttens kropp funnet tre dager etter drapet og fire lokale hindu-ekstremister skal være blitt arrestert og mistenkt for drapet. I følge det lokale politet er  Deba Madkami, Budra Muchaki, Aaita Kabasi og Ram Madi mistenkt for å ha hentet Madkami og to andre gutter til et angivelig møte. De tre guttene ble ført til utkanten av landsbyen for å skulle drepes der. Men, i følge politiinspektør Nag skal de to andre guttene ha klart å rømme mens den kristne gutten ble slått og sparket og deretter fikk hodet kuttet av. Hindu-ekstremistene hevdet at 15 åringen praktiserte trolldom fordi han var kristen. I en uttalelse fra “Persecution Relief” grunnlegger Shibu Thomas er Madkami`s sak den mest rystende han har sett av forfølgelse mot kristne. “Jeg har vært borti minst 1500 saker gjennom virket for å hjelpe forfulgte kristne i India. “Det hatet og aggresjonen vi ser blant radikale hinduer gjør meg målløs,” skriver Thomas som reagerer sterkt på at et uskyldig barn som lever for Jesus må gå gjennom slikt.  Den brutale volden forteller hvilket hat Guds folk risikerer å oppleve når de lever for Jesus. I løpet av de siste årene har vi sett et voksende hat mot kristne både i India, den muslimske verden og i Vesten hvor kristne møter økende fiendtlighet fra venstrevridde krefter som er motstandere av konservativ og bibelsk basert kristendom. Over hele verden er det økende intoleranse og motstand mot kristne.

Søkelys står med den forfulgte kirke i India og anbefaler troens folk om å støtte Persecution Relief: https://persecutionrelief.org/

Rettelse: Guttens alder skal være 16 år og ikke 14 år slik Persecution Relief først meldte

 

11 tanker om “Kristen indisk tenåring drept av fanatiske hinduister -ble kidnappet-fikk nakken skåret av og ble kuttet opp i biter

 1. Dette er innlegg av en slik type som ikke vekker debatt og beviser vel det vi alle vet. Nemlig at Søkelys står med mennesker av alle raser og hudfarger.
  Jeg er uendelig takknemlig for at Søkelys skriver om den forfulgte menighet og deler historier som viser hvor farlig det er å være kristen. Mens Åndens lampe er slukket i de fleste forsamlinger og individer er det forfriskende godt å ha et nettsted å besøke som ennå holder lys i Åndens lampe.
  Kristendomsforfølgelsen vil komme til alle ekte og bibelske kristne og her i Norge ser vi at fiender av korset stadig reises opp fra den liberale venstresiden hvis propaganda vi daglig druknes med. Den Hellige Ånd har vist meg at mye av forfølgelsen vi nå ser begynnelsen på, vil komme fra falske kristne, folk som hevder seg å være kristne, men som aldri har møtt Jesus Kristus og som ikke kjenner Guds ord. Alt vi kan gjøre er å be Herren om å frelse noen av dem fra det mørket de representerer og spotten de fremsetter vil før eller siden falle tilbake på dem selv.
  Det vi ser skje rundt oss er en rasende djevel, som vet at hans tid er kort. Kristus kommer snart for å hente sin brud, og jeg tror mange frafalne og verdslige “kristne” vil bli overrasket når de skjønner at de ble latt tilbake.
  Skillet i vår tid går tvers i gjennom kristenheten, noen har Kristus og Hans ord kjær og følger Lammet dit hvor det går. Andre har kjærlighet til den nåværende verden og lar seg forme og prege av verdens nyhetsmedier og tidsånden.
  Bruden står fast på Guds Ord og kjenner gjenklang i Ånden her på Søkelys.

  13
  2
  • Det gjør vondt å lese. Stakkars gutt. Så viktig at disse historiene kommer frem. Den brutale volden viser hvordan de virkelig hater. Tenk hvilket vitne han var for barna og ungdommen i landsbyen. Må Gud styrke og hjelpe faren og alle de andre.

   10
   2
  • Dypt rystende. Gjør vondt langt inn i hjerterota. Viktig å fokusere på forfulgte kristne. Her hjemme opplever vi riktignok hån og spott, men heldigvis er vi spart for slik forfølgelse.
   Noe annet bemerkelsesverdig er at “Knut” ikke kommenterer noe på saker der Søkelys retter fokus mot forfulgte indiere, forfulgte afrikanere og i stedet går i spinn på grunn av ordet neger.
   Dette er beretninger vi trenger å høre, og forhåpentligvis respondere med bønn og gaver til kristne som hjelper martyrkirken uansett i hvilke land den er.

   7
   1
  • Forfølgelsen vil komme til oss også, den kommer snikende og ofte i form av hån og spott.
   Deretter strammer det seg til, jeg tror vi går vanskeligere tider i møte. Også i Norge.
   Takker for tilbakemeldinger.
   Setter pris på slikt opp i all spott og hån fra enkelte som legger igjen noen kommentarer.

   9
   2
  • Her dukket ikke Knut opp. Det passer nok ikke med nettrollets narrativ.
   En grusom historie som bærer bud om hva som ligger foran kristenheten også her i Vesten.
   Må Guds folk våkne opp.

   4
   1
  • Du har rett i det. Slike saker som gjør meg sønderknust appellerer ikke til Knut og andre liberales narrativ.
   De trives best der de kan slenge rundt seg med absurde påstander og annet nonsens.

 2. Hvem er denne hateren som trykker ned empatiske kommentarer til støtte for en halshugget tenåring som er blitt brutalt myrdet for sin tro?

  • Jeg har ikke anelse hvem disse som ikke har empati med en tenåring som ble drept for sin tros skyld.
   Det er trist å se at slike individer finnes i Norge.
   Men jeg er ikke overrasket. Hatet mot bibelske kristne vokser og vokser i disse dager.
   Jeg snakket med noen som opplevde vekkelsen på 1970 tallet i Grim kirke. Mange ble frelst og Gud gjorde store ting.
   Hele familier fikk en ny kurs, men nå, gråter disse som opplevde vekkelsen over det som skjer i tiden.
   Synden har tatt over, likegyldigheten har tatt kontroll, menneskers hjerter er harde som stein og den ånd som driver frem dette, vil bli sterkere og sterkere inntil Jesus kommer og setter sitt skille mellom hellig og vanhellig, mellom rent og urent, og mellom rett og galt.
   Må vi være våkne

  • Så sant, så sant. Vi lever nå i veldig merkelige tider, der alt som skjer, skjer veldig fort. Det er tøft av deg Kjell å stå i alle disse dårlige kommentarene du og Søkelys får. Det er et voksende hat mot kristendommen som har fått et veldig løft, dessverre.

  • Er noen sjokkert over at Knut behendig hopper over innlegg som beviser at Kjell slett ikke er rasist eller høyreorientert.
   Har møtt Kjell da han var daglig leder for et større selskap og han behandlet alle kunder, uansett hudfarge og religion rettferdig og godt.
   Fra 2007 til han måtte gi seg på grunn av helsa var han fantastisk og behandlet oss alle likt og var hyggelig med alle.. Han kom endog og besøkte meg på sykehuset og da min mann døde, kom han med blomster. Alle oss i miljøet i Vennesla savner ham.
   Klem fra Else Gunn

Det er stengt for kommentarer.