Kristen 16 åring angrepet av muslimsk mobb i rual Punjab provinsen i Pakistan -anklages for blasfemi

Asif Masih  ( Med tilatelse The Voice Society)

Anklages for blasfemi mot Koranen. En muslimsk mobb i rual Punjab provinsen i Pakistan stormet en politistasjon for å fortsette å slå og sparke en 16 år gammel kristen gutt, som er falskelig anklaget for “blasfemi” mot den djevelske boka Koranen. Den 16 år gamle gutten skal i følge sin far være plaget av lettere mentale utfordringer, ble påført flere skader da “representantene for fredens religion” gikk til angrep på gutten lørdag 12 august. I følge anklagene skal Asif Masih på 16 ha satt fyr på en utgave av koranen. Anklagene som rettes mot den 16 år gamle Asif skal imidlertid være falske, da 16 åringen fant noen sider av en utbrent koran på en søppelfylling hvor han letet etter ting hans foreldre kunne selge i sin gjenbruksbutikk. 

Pakistansk politi har siktet 16 åringen selv om de ikke har funnet noe motiv eller har vitner som kan si at de har sett at gutten har tent fyr på en kopi av koranen. Det var en konkurrende skrap-samler som skal ha fortalt at noen hadde brent noen sider av koranen den 18 eller 19 juli, og når Asif Masih kom til søppelplassen den 12 august, ropte denne ut at det var Asif som hadde gjort det. Årsaken skal være at den konkurrende skrap-samleren ikke ønsket at Asif skulle samle skrapgjenstander nær ham, fordi det gjorde at det ble mindre inntekt til den muslimske skrap-samleren som anklaget ham. Den 12 august var Asif på markedet da den rivaliserende selgeren, Muhammad Nawaz grep gutten og begynte å rope anklager mot ham. Blant annet ble det hevdet at den kristne tenåringen hadde stjålet penger fra den muslimske helligdommens donasjonskasse. Nawaz ringte så en lokal muslimsk prest,  Qari Rana Arshad, og fortalte ham at han hadde tatt personen som hadde brent Koranen. Mobben av muslimer eller representantene “for fredens og toleransens religion,” som de ynder å kalle seg i vårt multikulturelle samfunn -hisset seg så opp og gikk til angrep på 16 åringen med slag og spark. Noen på markedet ringte så politiets hjelpelinje, og det var først når disse ankom at volden mot 16 åringen opphørte. Gutten ble først ført til en lokal politistasjon, men en mobb ledet av Qari Arshad, en bønneleder ved den lokale moskeen -stormet så politistasjonen og gikk til angrep på 16 åringen. Den 16 år gamle gutten er av myndighetene blitt siktet for brudd på straffelovens  § 295-B i loven om blasfemi, en forbrytelse som kan gi dødsstraff eller livsvarig fengsel.

Den amerikanske pastoren Terry Jones er uten tvil skyldig i å ha brent koranen, den 16 år gamle pakistanske tenåringen er det ikke.

I følge politiet skal gutten ha tilstått forbrytelsen overfor sin anklager, den konkurrende skrap-samleren som ville bli kvitt sin konkurrent, men så langt finnes det ingen uavhengige vitner som kan stadfeste at gutten virkelig satte fyr på koranen. Imidlertid sier politibetjent Malik Irfan “at siden Asif har tilstått overfor Muhammad Nawaz, en konkurrende muslimsk skrap-samler -er det unødvendig med flere vitner,”. “Dere kristne burde være takknemlige for at politiet reddet gutten fra den rasende mobben,” tilføyde betjent Irfan som la til at mobben hadde drept gutten dersom politiet ikke hadde kommet og reddet ham. Ingen sak er registrert mot mobben som gikk til angrep på den lokale politistasjonen der Asif først var blitt ført. Så langt er det ingen andre enn den konkurrende skap-samleren som har sett eller kan bevitne at den kristne 16 åringen har gjort det han er anklaget for. Lokale pakistanske kristne oppfordrer nå kristne i Vesten til å engasjere seg i saken og be for 16 åringen som risikerer å betale den høyeste prisen for å være kristen, utsatt for falske anklager av en muslimsk mobb og en skrap-samler med økonomiske motiv.

Kristne i Vesten oppfordres til bønn for den forfulgte menighet og for den 16 år gamle Asif Masih

Bønn: Herre, vil nå be for den 16 år gamle Asif Masih, som har måttet gå gjennom dette. Du ser kjære Fader, at det muslimske hatet mot kristne stadig vokser og vokser, og Du Herre, ser at den kristne kirke i Vesten ikke ser ut til å være videre opptatt av skjebnen til forfulgte kristne i muslimske land. Herre, må Du vekke din menighet i Norge til større engasjement og til å vise omsorg for våre brødre og søstre som lider for Ditt store Navns skyld. Herre hjelp oss å elske våre kristne søsken som lider trengsel og forfølgelse for ditt navns skyld. Vi ber Herre, i din elskede Sønn Jesu Kristi Navn. Amen!

Det foreligger ennå ikke noen videoklipp om denne saken, men videoen under viser at Asif ikke er den eneste i Pakistan som må betale en skyhøy pris for å være kristen. Falske anklager rettes i ett sett mot kristne, av muslimske anklagere som hater både Kristus og kristne fordi de ikke vil bøye seg for demonguden Allah

Ønsker du å engasjere deg i arbeidet for forfulgte kristne. Her i Norge har vi flere organisasjoner som jobber for den forfulgte kirke, ute i verden finnes det flere. På denne nettsiden (http://morningstarnews.org/resources/aid-agencies/) finner du flere. Ønsker du å donere til Morningstars virksomhet: http://morningstarnews.org/donate/

Kilde he Voice Society og Morningstar

Facebook Comments

3 tanker om “Kristen 16 åring angrepet av muslimsk mobb i rual Punjab provinsen i Pakistan -anklages for blasfemi

    • Vær så snill,ikke bland sakene.
      Aktuelle sak har blitt diskutert og omtalt hundrevis av ganger og vi kommer ikke videre med den saken.

    • Helt enig frk Pernille. Broder Jan Kåre har helt rett når han sier at han har blitt utsatt for verdenshistoriens største og verste justisdrap. Sannhetten er at feks det Nelson Mandela gikk gjennom, er som popcorn å regne, i forhold til broder Jan Kåres skjebne.
      Fritz Moen og Per Liland satt 15-20 år i fengsel, for drap de ikke hadde begått. De hadde sikkert gjort mye annet galt, asså! I Amerika regner de med at hver tredje person som settes i strømstolen er uskyldig? De er ikke så uskyldige som Broder Jan Kåre. Ingen mennesker i verden har noen sinne blitt så urettferdig behandla som Broder Jan Låre. Det er sannhetten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *