KrF: Mistillit til Sylvi Listhaug, krever at Erna tar grep og fjerner Listhaug

Sylvi Listhaug må gå, da hun ikke lenger har tillit blant et flertall på stortinget. Erna Solberg fikk mandag kveld servert et klart råd fra KrF. Spark Sylvi Listhaug, dermed er det helt åpent hva som kommer til å skje i stortinget i morgen. Det Solberg nå må gjøre er å ta nødvendige grep slik at landet har en justisminister som har et flertall bak seg i stortinget. Listhaug har nå gått for langt og må pakke kofferten, var Hareides tydelige beskjed til statsminister Erna Solberg. Det store spørsmålet er nå om Erna Solberg setter hele regjeringen på spill, eller om hun vil stille kabinettspørsmål og slik piske KrF og Knut Arild Hareide til lydighet. Dersom denne saken i morgen settes på spissen ved at Erna Solberg stiller kabinettspørsmål, og da KrF velger å bøye unna, er Knut Arild Hareide og KrFs tillit på nullpunktet. Etter mitt syn har KrF -dersom Erna stiller kabinetttspørsmål -ikke noe annet valg enn å felle regjeringen, -for å beholde troverdigheten overfor norske velgere.

14 tanker om “KrF: Mistillit til Sylvi Listhaug, krever at Erna tar grep og fjerner Listhaug

 1. Venstresiden, AP og co har missbrukt parlamentarismen og brutt grunnlovens § 12.

  «Når Gahr Støre, Hareide og resten av venstresiden via Stortinget prøver å på presse Solberg til å flytte Listhaug til et annet departement eller fjerne henne er det et klart brudd på Grunnloven § 12.» skriver advokat Eirik Vinje. Vinje har tidligere jobbet i Justisdepartementets lovavdeling.

  I følge Grunnloven § 12 har det helt siden 1814 vært klart at det er KONGEN (dvs. Statsministeren) som velger sine statsråder.

  9
  1
 2. Det er ene og alene Erna som velger hvem hun vil ha i regjering. Ikke Støre, ikke Hareide, og i hvert fall ikke Søkelys

  • Det er feil: Solberg har sagt at det er opp til FRP hvem de vil ha som ny justisminister.
   Og da Venstre gikk inn i regjering, fikk Skei Grande velge blandt flere departement.

   En ting er at Solberg har siste ordet, men ALLE har lov til å ha en mening, komme med forslag og råd.
   Opposisjonen kom med et generøst og konstruktivt forslag, intet krav eller direktiv.

 3. Det er ganske ille at så mange sender blomster og hyller denne statsråden fordi hun har sendt kristne til deres sikre død.
  Men vi lever i de siste tider og den anti-kristne pøbelen hyller de som dreper og forfølger oss kristne.

  1
  4
 4. Nå er det 4-5 jusprofessorer som har avvist dette kontant i dag:

  https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/9mGRR9/faktisk-no-stoere-broet-ikke-grunnloven

  Et forslag til Solberg om å omplassere Listhaug, strider ikke mot grunnloven. Det var et generøst tilbud, som kunne berget både Listhaug og regjeringen. Men hovmodet og stoltheten står i veien.
  Dersom regjeringen faller, er det kun to stykker som er ansvarlige, og det er Listhaug og Solberg.
  Dersom Listhaug eide skam i livet, ville hun ha trukket seg!

 5. Det blir med andre ord en skjebnedag for Erna i morgen. Skal bli spennende å se hva KrF til sist gjør dersom Erna stiller kabinettspørsmål på denne saken.
  Ingen hadde forrige torsdag trodd at dette skulle gå så langt, og nå er vi her. Det store spørsmål er hva som skjer i stortinget i morgen.
  Skal vi tro KrF er det mer enn akkurat denne Facebook-posten som er problemet. Vi får bare avvente.

  1
  1
 6. Hareide sa idag hva som skjer i morgen. Hans Krf kommer til å felle regjeringen, men sier i sin arroganse at det er Solberg selv sin skyld, siden de da ikke flytter Listhaug. Men han vet inderlig godt at en regjeringssjef ikke kan dikteres av opposisjonen hvordan regjeringens sammensetning skal være. Derfor opptrer Hareide som spill for galleriet og spiller ballen over til Solberg. Han viser en ynkelighet uten sidestykke og gjør dette vel vitende om han aldri etter dette vil kunne være med i en borgerlig regjering så lenge hans politiske karrière eksisterer. Så de som lever i spenning om hva som skjer i morgen. Det er ingen spenning. Nok en gang, Hareide sa idag hva som skjer. De feller regjeringen. Listhaug skal bort koste hva det koste vil.
  En æra er over. Vi vil aldri mer se Listhaug som Justis og innvandringsminister. Nå blir det fritt vilt med innvandring når de røde kommunistene tar over. RIP Norge

  10
 7. Jeg kan bare gratulere. Kjell Andersen fikk ikke sin vilje oppfyllt, med innsettelse av Støre og co.

  • Litt leit at det ikke ble en regjeringskrise. Jeg kunne nok godt ha sett for meg en regjering med AP, SP og KrF i motsetning til Høyre, Venstre og Frp.
   Det jeg la merke til med denne borgerlige regjeringen var det totale fravær av kristendom, og denne regjeringen har lenge bekymret meg når det gjelder dette med å sende ut konvertitter som har søkt beskyttelse i Norge.
   Jeg husker hvor takknemlig Richard Wurmbrandt var da Norge var villig til å gi han opphold etter at han ble kjøpt fri av Den norske Israelmisjon og Hebrew Christian Alliance for 50.000 NOK.
   Han valgte å bosette seg i USA, men Norge hadde tatt han velvillig i mot da han ble kjøpt fri fra Romania og fengsel.
   Når det gjelder dagens regjering og kristne konvertitter som kommer fra Iran, Afghanistan eller et muslimsk land, så er de hurtige til å gi avslag og sende ut.
   Her er Frp og Listhaug helt i front.
   Jeg har vanskeligheter med å skjønne at listhaug kan ha en så høy stjerne blant kristne da vi har sett at dette har skjedd flere ganger under denne regjeringen.

   Jeg har skrevet om dette flere ganger så det bør ikke være noe nytt at jeg er kritisk til denne regjeringen-
   Dog er det ikke parlamentarisk flertall for noe annet: 🙁

   https://www.sokelys.com/?p=2339
   https://www.sokelys.com/?p=22926
   https://www.sokelys.com/?p=8095
   https://www.sokelys.com/?p=3687

   1
   1
  • Sitat: “Jeg har vanskeligheter med å skjønne at Listhaug kan ha en så høy stjerne blant kristne da vi har sett at dette har skjedd flere ganger under denne regjeringen.”

   Det har vist seg flere ganger at asylsøkeren bare var påtatt kristen for å kunne dokumentere beskyttelsesbehov. Ikke lenge etter innvilgelsen var vedkommende atter tilbake som muslim.

   Vi husker kanskje historien fra Dommerne 12:5-6, der israelittene ville verne seg mot falske flyktninger og potensielle nye, indre undergravere:

   ” 5 Gilead stengte vadestedene over Jordan for efraimittene. Hver gang det kom en efraimittisk flyktning og ville over, sa Gileads menn til ham: «Er du fra Efraim?» Svarte han nei, 6 sa de til ham: «Si sjibbolet!» Sa han da «sibbolet» fordi han ikke kunne uttale ordet rett, grep de ham og drepte ham der ved vadestedene over Jordan. Førtito tusen mann av Efraim falt den gangen.”

Det er stengt for kommentarer.