Krakk på Wall Street -Dow Jones stupte tross 1500 milliarder dollar i støtteoppkjøp

Det amerikanske aksjemarkedet er i ferd med å kollapse. Foto fra finanskrisen i 2008 . (AP Photo/Richard Drew)

Wall Street har hatt sin verste dag siden børskrakket i 1987. Dow Jones indeksen stupte med 2350 poeng eller 10 prosent. Blodbadet ser ut til å fortsette på verdens børser. Torsdag kveld stupte de amerikanske indeksene med nærmere 10 prosent og mange omtaler det som nå skjer på Wall Street som “børskrakk”. Vi må helt tilbake til børskrakket i 1987 for å finne noe som minner om den omfattende børsmassakren som nå utspiller seg på Wall Street. President Trump forsøkte torsdag å berolige markedet med å si at markedet vil hente seg inn igjen. Selv om sentralbanken torsdag forsøkte å roe markedet med å sprøyte inn 1500 milliarder dollar, ble det likevel et blodbad for investorene

Pastor David Wilkerson forteller i boken “den siste basun” at Den Hellige Ånd hadde vist ham at talløse krakk ville ramme det amerikanske aksjemarkedet som en Guds dom over nasjonen

Det som nå skjer på verdens børser får meg til å tenke på pastor David Wilkersons profeti fremsatt i boken “den siste basun” hvor han skriver at det vil komme flere børskrakk som vil ryste økonomien.  Sentralbanken i New York forsøkte torsdag å roe børsene med å sprøyte 1.500 milliarder dollar inn i finansmarkedene. Men litt senere pekte pilene igjen nedover. Siden Dow Jones indeksen hadde sin “all time high” den 14 februar 2020 har indeksen kollapset med 8200 poeng. Nasdaq som nådde sin all time high i februar har siden da stupt med 2616 poeng fra 9817 til dagens 7201 poeng. Også S&P500 som satte sin “all time high” med 3235 poeng i januar 2020 har stupt med 23,3 prosent  eller 755 poeng som en følge av Corona-krasjet. På flere av de europeiske børsene var det torsdag krakk. Aksjemarkedene falt over 12 prosent både i Tyskland og Frankrike etter at USA innførte innreiseforbud for europeere i et forsøk på å hindre virussmitte. I Milano ble nedgangen på nesten 17 prosent. Også Oslo børs hadde en av sine verste dager noensinne. I løpet av torsdagen stupte indeksen med 8,77 prosent og oljeprisene stupte med 8,51 prosent. For kongeriket Norge og det norske oljefondet har de siste tre ukene vært det reneste mareritt. I følge anslag har oljefondet på papiret tapt mer enn 4000 milliarder som en følge av Corona-krasjet anno 2020. Det er ventet at de asiatiske markedene vil gå på en ny smell som en følge av dagens  børskrakk i Europa og USA. Gregor Mannarino i “Traders Choice” tror ikke krakket i aksjemarkedet er over. Dette vil fortsette sier Mannarino som sier at nedgangen nå pr definisjon er et børskrakk.

9 tanker om “Krakk på Wall Street -Dow Jones stupte tross 1500 milliarder dollar i støtteoppkjøp

 1. Til nå er det død ca 5 000 mennesker pga corona i helle verden med over 7 000 000 000 mennesker, dette siden utbruddet startet i Kina i desember en gang , i USA alene dør det rundt 80 000 personer hvert år av vanlig influensa.
  Det er enda ingen som har kunnet gi meg en veldig god forklaring på hvorfor dette viruset er så mye farligere en andre influensa virus , får bare noen vage svar , som dem ikke kan dokumentere .
  En ting som er helt sikkert den ruinerer økonomien til mange, og folk blir helt desperate , når en ekspert står i beste sende tid på NRK og indirekte sier at vi må innføre tilsvarende streng regime som Kina , når folk starter å lette etter ett sterkt leder skap som er ekstremt autoritært og det er i ferd med å bli ett globalt krav , da bør alle varsel bjeller ringe !
  Jeg tror dette er får å få folk modne til å omfavne antikrist og ta i mot hans merke , jeg tror at vi som kristne vil bli rykket opp og tatt bort fra denne verden før dette skjer. Men vi må kraftig advare folk .
  Jeg mener og tror at Corona viruset ikke er farligere en noe som helst annet virus , ja kanskje mindre farlig, det er hysteriet som blir skapt, med påfølgende krav om en strek ledelse /leder og dramatiske tiltak som er virkelig farlige , for bak der lurer djevelen og han har kun ett mål og det er å føre mennesker ned i den evige fortapelsen .
  Selv opplever jeg og få stoppet helle inntekten i mitt firma og det oppleves fullstendig absurd og ja jeg kan kjenne på tangen etter att dette må løse seg og ja jeg kan kjenne desperasjonen og ja det er ekstremt dramatisk og ja jeg kjenner på lysten etter noen som kan ta tak og ordne opp nesten for enhver pris , men jeg kjenner på kvalmen når jeg vet at bak det helle så står djevelen .
  Jeg ber deg Gud må du straffe dem hardt, må du ta dem å slenge dem bort , for de gjør så mye vondt, disse onde menneskene baner vei for djevelen. Jeg kjenner på ett intenst indre raseri mot alt det onde denne verden gjør, jeg hater denne verden.

  • Vage svar?? Hva venter du egentlig?

   At noen skal legge en dokumentert forskningsrapport i hendene dine, og si her er svaret på dine spørsmål?

   https://resett.no/2020/02/10/amerikansk-senator-med-skremmende-advarsel-om-coronaviruset/#disqus_thread

   Slik det ser ut nå, for mine øyne, som er bare vage svar og rykter.

   Dette viruset er menneskeskapt og konstruert, derfor blir ikke mennesker immune mot viruset og kan bli smittet igjen og igjen.

   Du skjønne kanskje at det er ikke noe moro å lage kanoner, geværer, kuler og krutt uten å få bruke dem.

   Det er heller ikke spesielt moro å lage atomvåpen uten å få prøve dem i en krig.

   På samme måte er det heller ikke noe særlig artig å lage virus uten å slippe dem løs for å se om det virker som tenkt.

   Jeg undrer meg på hvorfor du ber på denne måten:

   «Jeg ber deg Gud må du straffe dem hardt, må du ta dem å slenge dem bort, for de gjør så mye vondt, disse onde menneskene baner vei for djevelen. Jeg kjenner på ett intenst indre raseri mot alt det onde denne verden gjør, jeg hater denne verden.»

   Vi har ikke en kamp mot kjøtt og blod, det burde du vite. Og videre sier Herren Gud at: Hevnen er min, og straffen tilhører meg.

   Hvorfor heller ikke be om omvendelse og frelse for disse menneskene? Hvorfor hate verden, når Jesus elsket og døde for denne verden. For så høyt har Gud elsket verden at han gav sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.

   Skjønner du ikke at det mål du måler opp for andre mennesker, det skal du få igjen, et rystet og stappet mål av det du ber om for de mennesker som er skapt i Guds bilde.

   Mvh RJ

  • Jeg skjønner at djevelen står bak viruset, du sier selv at viruset er menneske skapt .
   Er det onde eller gode mennesker som har bidratt til å skape viruset og med hvilken hensikt ?
   Du gir bare ett vagt svar og du anklager meg og som du selv sier etter dine egne ord skal du bli dømt.

  • Trekk pusten dypt nå, og tell til ti.
   Gode eller onde mennesker?
   Det er ikke opp til meg å dømme om, men de er mennesker og det er det som er saken.
   De er mennesker, akkurat som deg og meg.

   Hvordan sto det til med deg før du ble frelst? Var du god eller ond?

   Du kan ikke finne noe anklage i det jeg skriver, hvis du føler deg anklaget så er det fordi anklagen bor i ditt hjerte fra før.

   Mvh RJ

  • I Italia er det 6% dødelighet for dette coronaviruset. Viss man sier at snittet er 3-6% dødelighet vil 210-420 millioner mennesker dø om 7 milliarder ble smittet. I Norge kan 330 tusen dø viss alle ble smittet. Så dette viruset er langt mer dødelig en et vanlig influensa. Stopper man ikke dette tidlig, vil det ende med katastrofe.

 2. Ikke rart vi ikke kan få utfyllende svar på coronaviruset. Det er rimelig nytt. Det har ikke vært tid til å forske på det. Det er sannsynligvis menneskeskapt (av kinesiske forskere), og ved en “feiltagelse” kommet i berøring med mennesker.

  • Her tror jeg du har rett Birgir. En menneskeskapt ulykke sluppet ut enten bevist eller med en feiltakelse.
   Konsekvensene blir større enn mange aner.
   Oppfordrer alle til bønn for nasjon og folk.
   Bønn er vår mulighet til å snakke med Gud.

 3. Tiltakene som blir satt i.gang i forhold til Corona er påfallende og de fører til veldig ingrippende endringer i samfunnet og det på en måtte som gjør samfunnet mye mer totalitært og topp styrt , at det finnes onde menesker med mye makt som ønsker dette er jeg ikke i tvil å be Gud om å fjerne disse menneskene er rett.
  Sett i etterkant hvem ville ikke bedt Gud om og fjerne Hitler og Stalin.

  3 verdens krig kommer, så våk og be !

  • Trump har erklært at førstkommende søndag blir det nasjonal bønnedag. Jeg venter dessverre ikke at Norges statsminister gjør det samme. Blir det noen som sier noe om å be så gjetter jeg heller Kongen.

   Ser på Nasjonalt bønneråd facebook at de oppfordrer til nasjonal bønnedag 22mars. Bra, men hvorfor ikke i morgen…

   2.Krøn. 7:

   “13 Nå kan det hende at jeg lukker himmelen så det ikke kommer regn, og befaler gresshoppene å fortære landet eller sender pest iblant folket mitt. 14 Hvis da dette folket som mitt navn er nevnt over, ydmyker seg og ber, søker meg og vender seg bort fra sine onde veier, skal jeg høre dem fra himmelen, tilgi dem syndene og lege landet. 15 Nå vil jeg holde øynene åpne og ørene vendt mot hver bønn som stiger opp fra dette stedet.”

   Jeg tenker mye på disse vers som sikkert flere av dere andre gjør…

Det er stengt for kommentarer.