Kraftig turbulens etter sjokkmeldingen fra Ulf Ekman, -Livets Ord medlemmer samlet til oppklaringsmøte mandag kveld

 Livets Ords medlemmer i oppklaringsmøte mandag kveld

ekman-blir-katolikk

Se hele gudstjenesten der Ulf Ekman forteller Livets Ord forsamlingen at han velger å konvertere til katolske tro her

Reaksjonene på Ulf Ekmans hastige men ikke helt overraskende melding om at han og kona nå forlater Livets Ord for å konvertere til den katolske kirke har skapt sterke reaksjoner i karismatiske miljøer over hele Skandinavia. I kveld er sjokkerte medlemmer innkalt til oppklaringsmøte hvor Ekman og kone besvarer spørsmål. I den kristne pressen har Ekmans konvertering blitt diskutert svært heftig. Både medlemmer og sympatisører reagerer både med skuffelse, sorg, frustrasjon og tildels også vantro over meldingen om at Ekman hopper av Livets Ord til fordel for den katolske kirke. Søkelys har sett litt på hvordan leserne i kristen presse reagerer på gårsdagens religiøse jordskjelv.

Nyheten om at Livets Ords mangeårige leder og stifter Ulf Ekman nå velger katolsk tro har slått ned som en bombe i deler av kristenheten. Selv om avhoppet delvis har vært varslet livets-ord.lokaleved at Ulf Ekman i stadig sterkere grad har signalisert sin nærhet til katolsk tro både i skrift og tale er det likevel ikke tvil om at mange opplevde dette som et gigantisk bombesmell. Jan Hanvold som selv representerer ekstrem “Word Of Faith” ideologi fortalte allerede søndag morgen at hans kilder syntes å bekrefte at Ekman ville bli katolikk og under søndagens gudstjeneste på Livets Ord slapp Ulf Ekman katten ut av sekken: Han og hans kone Birgitta ville følge i sønnens fotspor og bli medlem av den katolske kirke.

Sterke reaksjoner

Foruten Jan Hanvolds dypt frustrerte reaksjon søndag har en rekke kristenledere og “ordinære” troende fra flere sammenhenger reagert på Ulf Ekmans konvertering. Åge Åleskjær som gjennom en årrekke har samarbeidet med Livets Ord og som selv grunnla menigheten Oslo Kristne Senter må ha vært dypt rystet over søndagens bombesmell siden han overfor avisen Dagen omtalte det hele som en personlig tragedie og et slag i ansiktet på alle oss som er evangeliske kristne. Sten Sørensen som selv har representert nettopp denne religiøse strømningen definerte det hele “som det største religiøse jordskjelvet i hans levetid” mens Leif Jacobsen (metodistpastor med bakgrunn fra TB) omtalte det hele som et kvantesprang.  – Jeg vet hva han har stått for læremessig. Det er et kvantesprang fra der han har markert seg tidligere til der Den katolske kirke befinner seg. (Fra avisen Dagen)

“Løgn, falskhet og hykleri er vel ikke noe å rose?”

At også menigmann reagerer på Ekmans religiøse kvantesprang til pavekirken er ikke uventet og burde heller ikke overraske. Tore Danielsen som selv har bakgrunn fra Livets Ord og som var pastor for Kristiansand Bibelsenter skriver: “Jeg blir fysisk kvalm av å lese Leif Jacobsens positive kommentarer om Ekmans konvertering til katolisismen . De siste 2-3 Tore-400x400årene har representanter for Livets Ord hardnakket benektet at Ekman var i ferd med å bli katolikk. Løgn, falskhet og hykleri er vel ikke noe å rose, Jakcobsen? De har ikke vært ærlige. De har seilt under falskt flagg. De har nektet å svare på spørsmål, og ekteparet Ekman har hevet lønn fra Livets Ord, samtidig som de har gått på kurs for å bli katolikker. Fortjener de ros? og videre skriver Danielsen: “Det er svært relevante spørsmål for våre venner på Livets Ord som er innkalt til krisemøte i kveld. Av og til må noen våge å si det som andre tenker. Ekman har tatt ut millioner på millioner i lønn fra Livets Ord under 30 år – nå vil han forlate skuta. Skjønner du at mange på Livets Ord er skuffet, såret og føler seg lurt?

Erling Walther: Et svik mot evangelisk kristendomsforståelse

Dette er et svik mot evangelisk kristendomsforståelse og mot de tusener av tilhengere som forlot alt for å komme seg til Uppsala. Ulf Ekman har et stort ansvar overfor disse. Det kan han ikke løpe fra på denne måten. Selv om han føler for det. Dette er ikke bare en tragedie for Ulf Ekman, men for de tusener av frustrerte som står tilbake i undring.
Hvordan Ulf Ekman kan konvertere til Den Katolske kirke er for meg et mysterium. Er inkvisisjonen, antisemittismen, førfølgelsen av gjenfødte troende, sjelemesser +++ uten betydning? Etter at dette ble kjent i går ettermiddag har jeg vært i dypt sorg. Har tross alt bodd to år i Uppsala med hele familien og har betalt en høy pris for det

.Lykke til på veien mot den store skjøge!

Ekmans konvertering er “Ikke bare en stor tragedie, men et stort hån.  Frimurer også kanskje?”  skriver Jørn Søvik mens Bent Øivind Nygren Tolfsen ønsker Ekman lykke til på veien mot den store skjøge med ordene “Da tror også Ekman at barn som ikke er gjennom skjogedet ubibelske ritualet barnedåp kommer til helvete også da. Lykke til på veien mot den store skjøge!” En som ikke er overrasket er Per Willy Edvardsen: “Dette er intet religiøst jordskjelv for min del. For meg er det bare en av mange bekreftelser over mange år på det store frafallet som det advares mot i 2 Tessalonikerbrevet kapittel 2. Herren advarte meg mot pastor styrte menigheter for mange år siden. Han viste meg hva dette var for noe. Takk Jesus! Matt 11,28-30 Kom til mig, alle I som strever og har tungt å bære, og jeg vil gi eder hvile! 29 Ta mitt åk på eder og lær av mig! for jeg er saktmodig og ydmyk av hjertet; så skal I finne hvile for eders sjeler. 30 For mitt åk er gagnlig, og min byrde er lett.” “-Er det sammenheng med den omtalte forsoningstalen til Tony Palmer og paven? Er det hele en forberedelse til 2017-jubileet for Reformasjonen? Ellers er det pussig hvor historieløse folk er når DKK plutselig har blitt så stuerene. DKK har ikke forandret seg stort,” skriver Dagfinn Klund og viser til videoen der Kenneth Copeland og Tony Palmer viser katolske takter i sin hengivenhet til paven. (Video fra Clothed By Grace)

“Det henger ikke på greip. Det er bare rot. Som så mye annet i de kristne menigheter…”

“Noen gjør det ene fordi hjertet sier det, noen gjør det andre og det tredje. Alt fordi hjertet sier det. Og alle følger Jesus selvsagt. Og Jesus ber Ulf Ekman konvertere til RKK. Den samme Jesus ba også Luther ta et oppgjør med de dogmene som Ekman nå aksepterer. Det henger ikke på greip. Det er bare rot. Som så mye annet i de kristne menigheter,” skriver Peter André Busch .

Det å se en aldrende mann stå og lese opp en tale fra noen ark – formell og nervøs – men tro mot den katolske kirke og deres kirkesyn – var alt annet enn velsignende eller for den del … oppklarende. 

En annen som har reagert sterkt på Ulf Ekmans avhopp er Knut Nygaard som skriver dette om Ekmans seanse på Livets Ord i går: “Prøvde å se og lytte meg igjennom Ekmans utlegning om sin konvertering for Lives ords medlemmer i går, men ga opp halvveis. Det å se en aldrende mann stå og lese opp en tale fra noen ark – formell og ekman-katolsknervøs – men tro mot den katolske kirke og deres kirkesyn – var alt annet enn velsignende eller for den del … oppklarende. Katolsk hjernevask – er det mulig? Det er ikke lite en må snu og vende på – og en skulle tro – mot bedre vitende. En underlig forestilling og tørt som et foredrag. En sorti ut i det religiøst ikledde landskap er en trist skjebne og den blir ikke bedre å bevitne selv om den synes selvvalgt. Jeg husker at på Israelreisen 1988 så advarte Ekman oss om hva vi ville møte av religiøsitet i Jerusalem. Og det stemte. Jo, det er korrekt at vi alle troende skal dele og helligdommer med hverandre, men vi kjente jo oss mange steder som fremmede – eksempelvis Fødselskirken. Jeg tror at det er en umulighet at vi skal ta inn alle kirkesamfunn inn i en enhetshverdag der vi skjønner og er enig i alt – det er mer at vi skal tåle hverandres forskjellighet og prøve å se stort på det. Det kan se ut som Ekman ikke tok sin egen advarsel på alvor og ble “smittet” skriver Nygaard i den pågående debatten på verdidebatt.no

Læremessige likheter

En som ikke er videre overrasket er Jon Tore Lie som har fulgt tros-bevegelsen gjennom flere år. ” For oss som har fulgt med på Tros-bevegelsen og dens lære over mange år er ikke dette overraskende. Den læremessige likhet er stor, og det tar Ekmann konsekvensen av.” “Karismatiske, reformerte og høykirkelige mister grunn under føttene p.g.a. frafallet, ulf-ekmanmen dette er ikke veien å gå. Tilbake, sier Gud, og reformatorene,” skriver Kurt Vidar Lehre.  En annen som reagerer er Jan Kåre Christensen: “At Ekman blir katolikk er ikke egentlig til å undres over da han alltid har vært på kanten av Guds ord og aldri har stått for det sanne evangeliske budskap. Han har egentlig aldri vært en sann evangelisk kristen. Her kommer 10 punkter jeg har lyst å nevne i forbindelse med Ulf og hans kone Birgitta overgang fra trosbevegelsen til katolisismen,” skriver Christensen som legger til at “pastor Ulf Ekman har egentlig vært en lurendreier hele veien og kjørt sitt eget løp, slik også nå. Etter min oppfatning – noe jeg har skrevet om før i flere artikler – er han som dessverre mange andre forkynnere, ikke minst Pinse karismatiske forkynnere. En ulv i fåreklær, at han nå velger å bli katolikk vitner om at han aldri har vært rotfestet i Guds ord og i nåden i Kristus Jesus. Les mer av Christensen her

Frank Eidem setter Ekman nederst på listen over kristenledere

I dag kunngjorde Ulf Ekmann at han og Birgitta konventerer til katolisismen. Hva jeg tenker om det? AT DET GÅR AN. Den Hellige Ånd og hans ledning får sannelig beskyldning for mye. Hans meddelende av dette ble applaudert (dog meget avdempet) på dagens gudstjeneste. Jeg var ikke blant de som joined denne applaus.
Tankekors : Hadde Ulf Ekman stått for dette for 30 år siden, og videre de neste 20 år, hadde ikke Livets Ord eksistert. Da hadde han kanskje vært med i ei katolsk karismatisk gruppe på 20-30 katolske prester. Enhet betyr altså ALLE UNDER PAVEN
Hadde noen spurt meg hvem jeg satte høyest på en liste av kristenledere for 10-15 år siden, ville jeg trolig svart nettopp Ulf Ekmann. I dag er han nederst på den listen. Om ikke dette skaper reaksjoner i den protestantiske, pinsekarismatiske leir, måtte vi jo alle være lobotomert. Men Jesus og hans menighet lever i beste velgående!!