Kraftig 8,1 jordskjelv rystet Kermadec Islands på New Zealand -folk søker til høyder i frykt for tsunami

Et kraftig jordskjelv som målte hele 8,1 på Ricthers skala rystet torsdag Kermadec Islands på New Zealand. I følge U.S. Geological Survey har det torsdag blitt registerert et større antall kraftige skjelv utenfor kysten av New Zealand. Det første større jordskjelvet rammet 170 km NE of Gisborne og målte hele 7,3 på Ricthers skala. En stund etterpå rammet et 5,0 skjelv samme område og ble etterfulgt av skjelv på 4,6. Deretter et skjelv på 4,7 og et på 5,1. Noe senere rystet igjen jorden og tre skjelv som målte henholdsvis 5,4, 5,3 og 5,0 rammet samme området. Skjelvene i Gisborne ble etterfulgt av flere kraftig skjelv som rammet Kermadec Islands.

Det første målte 7,4 og utløste frykt for tsunami. Kort tid etter fulgte nok et skjelv på 5,2 og deretter 5,0. Ytterligere tre skjelv fulgte så som målte mellom 4,9 og 5,1. Klokken 2038 lokal tid rammet så et skjelv som målte hele 8,1 på Ricthers skala og etterpå har det kommet flere etterskjelv hvor de sterkeste har målt 5,7 og 6,5 på skalaen. Det blir meldt om frykt for tsunamier og videoer lagt ut på Twitter viser at skjelvene har forårsaket ødeleggelser. Nødetatene oppfordrer nå folk i de rammede områdene til å flykte til høyere grunn pga frykt for en tsunami.

 

Facebook Comments

1 tanke om “Kraftig 8,1 jordskjelv rystet Kermadec Islands på New Zealand -folk søker til høyder i frykt for tsunami

  1. Det er stadig jordskjelv kringom på vår klode. På Island er et stort vulkanutbrudd ventet. For en del år siden kom jeg ut i tunet her en morgen for å hente avisen. Da stakk en kraftig svovel-stank opp i min nese : Jeg tenkte på Sodoma og Gomorra ! Men det var utslipp fra Island som var årsaken til denne stanken. Begrepet askefast dukket da opp i media – det var visstnok Eiafjedlajøkul som spydde ut alt det som spredde seg i Europa – og stanset flytrafikken i enkelte områder. Pest har vi fått og jordskjelv – når kommer krig og hungersnød ? Våre bønder får ikke ” importere ” nok arbeidskraft fra utlandet – slik at våronna med planting og såing ikke blir gjennomført på en skikkelig måte. Da blir også avlingene mindre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *