Kontroversiell internett-gruppe fortsetter sin krig mot eksmedlemmene Anthony og Terra

ann-lin-hellDe to forhenværende medlemmene av den kontroversielle religiøse gruppen “Amigthywind Ministries” som ledes av Sharon Sobczak som har tatt navnet Elisabeth Elijah Nikomia fortsetter sin krig mot de to tidligere medlemmene Anthony Cutsem og Terra Gem Huff. På tross av at Terra og Anthony som nå er gift har tonet ned sin kritikk mot bevegelsen de tidligere var aktiv i, fortsetter den kontroversielle å spytte ut videoer hvor de refser og truer tidligere medlemmer og kritikere med en varm fremtid på svømmetur sammen med djevelen i ildsjøen. Den kontroversielle gruppen som også har norske medlemmer og sympatisører har sin egen “svarteliste” hvor fiender av gruppen blir hengt ut med navn og bilde.

“Amightywind minestries” som er en kontroversiell og omstridt gruppe som hevder seg å være en pinse-karismatisk retning med røtter i hebraisk tradisjon har lenge ført en krig mot
elisabeth elijhadem som kritiserer gruppen. Bevegelsen som blir ledet av Elisabeth Elijah Nikomia og hennes samboer Niko Nikomia blir av mange omtalt som en religiøs kult som hjernevasker sårbare unge til et liv i tjeneste for den religiøse gruppen. Gruppens leder, Sharon Sobczak aka Elisabeth Elijha Nikomia blir av gruppen ansett som en profet som mottar direkte budskap fra Gud som hun fremfører i tunger hvorpå hun selv oversetter det hele. Gruppen som blant annet bruker navnet Yahushua Ha Mashiach om Jesus, termen “Yah” blir brukt om “Guds egennavn” mens Den Hellige Ånd i følge gruppen er en kvinne som man omtaler som”Ruach ha Kodesh” eller og “himmelens dronning.” Foruten disse lærepunkter hevder gruppen i likhet med syvendedags adventistene at helligholdelse av søndagen er dyrets merke og man fastholder at Elisabeth Elijha er endetidens store profet, en spesielt salvet kvinne. Den kontroversielle gruppen opplevde for noen år siden tilbakegang etter at flere medlemmer hoppet av, men skal nå ha hentet seg inn igjen og begynt å vokse.

Svarteliste og krig mot kritikere

fiender-av-amwAmigthywind gruppen har på tross av kritikk utvidet sin egen nettvirksomhet og har nå flere nettsider, facebookside samt et ukjent antall You Tube kontoer som brukes til å fremme deres religiøse budskap samt til å refse å skjelle ut dem som har forlatt gruppen. Både Karen Louise Greenman, Barbara Gilbert, George Cook som er pastor for noe som kalles “Nehemiah Center” blir ansett for å være gruppens hovedfiender som skal bekjempes med alle mulige midler. De to forhenværende medlemmene Anthony Van Cutsem som gruppen har gitt navnet “Kain” samt Terra Gem Huff som nå er gift med Anthony blir på tross av at de selv har tonet ned sin kritikk av gruppen offentlig hengt ut i et stadig større antall videoer publisert av gruppens medlemmer. En video publisert på nest siste dag i mai kan du se her. Videoen nedenfor er lagt ut av en av gruppens mangeårige medlemmer.

Den kontroversielle gruppen som blir ledet fra Upper Hutt på  New Zealand hvor man antar at gruppens leder også oppholder seg blir av kritikere beskyldt for å kaste forbannelser mot kritikere, be om at navngitte kritikere skal dø eller bli forbannet av Gud. I flere av videoene spytter gruppens medlemmer ut sin åpenbare forakt mot dem som har mot til å kritisere gruppen eller advare folk mot å la seg verve av gruppen. “Jeg har trukket meg ut av denne krigen fordi jeg har viktigere ting å gjøre,” sa Anthony Van Cutsem i en samtale via Skype i fjor vinter. Van Cutsem publiserte sin siste video mot gruppen for 2 år siden, men dette har ikke fått Amigthywind gruppen til å slutte å publisere videoer som sverter han og hans kone. En annen som er blitt kjeftet huden full av den kontroversielle gruppens militante elite gruppe omtalt som  “Yahushuas demon stompers” er kvinnen bak You Tube profilen KECOG som har publisert en rekke videoer som advarer mot gruppen.